Excursie 1 zi Atelierul de Ciocolata

Aceasta excursie tematica este un deliciu pentru toti pofticiosii si iubitorii de ciocolata! Istoria ciocolatei incepe cu mii de ani in urma, cand boabele de cacao erau considerate prețioase și utilizate de catre mayasi si olmeci in ritualuri religioase, pentru a intra in legatura cu zeii. In actuala regiune a Mexicului a fost realizata prima bautura pe baza de cacao care mai includea printre altele vanilie sau ardei iute.

Cand Herman Cortez și trupa sa de conchistadori au ajuns in Mexic si au descoperit celebrele boabe de cacao au fost vrajiti abia dupa ce au amestecat bautura cu diverse mirodenii. Boabele au fost trimise in Spania de unde s-au raspandit rapid in toata Europa, si de atunci au inceput sa fie consumate sub forma de bautura amaruie, apoi indulcita, insa aceasta era rezervata doar aristocratilor si persoanelor cu influenta. Mai tarziu, pudra de cacao s-a transformat in ciocolata pe care o cunoastem astazi si care este atat de apreciata atat de adulti, dar mai ales de copii.

Va propunem sa participati la un atelier tematic unde va veti linge pe buze la propriu… In Atelierul de Ciocolata, echipa Aventura in Natura va ajuta sa va antrenati imaginatia, creativitatea si sa va bucurati in acelasi timp de un colt de natura si veselie. Atelierul se imparte in trei parti:

  • Teoria – ne echipam cu bonete si sorturi si ne pregatim sa invatam despre ciocolata. Pregatiti cu raspunsuri, animatorii ii introduce pe copii in universul delicios al boabelor de cacao.
  • Practica – copiii invata cum sa tempereze ciocolata, vor modela in martipan un ursulet, iar suvenirul dulce va putea fi luat acasa.
  • Degustarea – cea mai apreciata parte este cu siguranta aceasta. Animatorii ii introduce pe pitici in lumea de poveste a ciocolatei unde vor pregati frigarui de fructe care vor fi scaldate in fantana de ciocolata, un moment asteptat cu mult entuziasm.

*Tarifele sunt valabile pentru plecarile din: Suceava, Iasi, Botosani, Bacau, Piatra Neamt, Targu Neamt, Falticeni, Bistrita.

**Pentru excursiile organizate din Cluj si Targu Mures se achita un supliment de 60 lei (autocar 50/60 locuri), respectiv 80 lei (autocar 35/40 locuri).

***Adultii (parinti/bunici) care participa la excursie vor achita un supliment de 30 lei pentru masa de pranz!

TARIFUL INCLUDE:

  • Transportul cu autocare/microbuze clasificate;
  • Masa de pranz ce include: ciorba/supa + felul 2 + desert;
  • Programul mentionat cu Atelierele specificate.
  • BONUS: acces la locul de joaca pentru copii timp de 30 minute!

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Taxele de intrare la obiectivele turistice
  • Taxele de poduri, bacuri, parcari