Excursie 2-3 zile Ateliere Tematice

Gandite special pentru a stimula creativitatea si imaginatia copiilor, atelierele desfasurate la Pensiunea Casa Ecologica, sunt pline de culoare, invataminte si distractie. Va invitam sa petreceti cateva zile pline de aventura in complexul nostru turistic din Baile Herculane, unde verzisorii va intampina cu veselie.

In cadrul atelierelor tematice ne propunem sa inspiram si sa insuflam pasiunea pentru arta si frumos, sa descoperim talente ascunse si sa ii ajutam pe copii sa devina mai deschisi, mai prietenosi si comunicativi, oferindu-le in acelasi timp posibilitatea de a-si imbogati cunostintele generale prin joaca si distractie.

Va propunem urmatoarele ateliere:

 1. Atelier Soldatii Verzi – ne imaginam ca devenim mici soldati si pornim intr-o misiune plina de obstacole. Traseele militare propuse de verzisori ne vor provoca si vom avea ocazia sa ne testam rabdare, sa ne invingem fricile si sa dovedim cat de priceputi suntem la a traversa si depasi tot felul de obstacole.

Ziua 1: Servim micul dejun si ne pregatim pentru Misiunea Militara.Vom trece printre jaloane, vom arunca cu grenada, invatam mersul tars pe sub plase, vom trage cu pusca si cu arcul. Urmatorul traseu – Aventura Aeriana – ne creste adrenalina pentru ca presupune sa ne aventuram in doua ture pe tiroliana. Seara ne vom bucura de o – Petrecere la Cazarma – cum numai intr-o serata militara se mai pomeneste.

Ziua 2: Dis de dimineata– Soldatii pornesc in misiune, iar fiecare pluton va primi un obiectiv clar de la „colonel” ce presupune recuperarea unor obiecte furate de inamici, respectand un perimetru anume. Nu lipsesc aventura si distractia.

Activitatile interactive din cadrul acestui atelier ii ajuta pe elevi sa-si dezvolte lucrul în echipa, colaborarea si coordonarea; exercitiile incurajeaza rabdarea in fata provocarilor si dificultatilor, iar sarcinile si joculetele sunt menite sa-i ajute pe copii sa atinga obiectivele propuse.

 • Atelier Aventura Party – locul unde vom crea amintiri de neuitat alaturi de prieteni. Ne pregatim sa patrundem in atmosfera unei petreceri mascate pline de magie si culoare,  suntem provocati sa ne punem abilitatile de exploratori la incercare intr-un captivant joc de cautare de comori, iar cei cu suflet de aventurier sunt asteptati pe tiroliana, unde testam curajul si spiritul de infruntare a provocarilor.

Ziua 1: Dupa micul dejun pornim in –  Aventura –  zilei pe tiroliana – doua ture. Imediat dupa ce testam „zborul” in natura, devenim un –  Vanator – iscusit si invatam sa tragem cu arcul cu sageti – 5 sageti. Seara este destinata cele mai tari petreceri – Balul Mascat – unde costumatia este obligatorie, iar cea mai buna, creativa si inspirata tinuta va fi premiata la Parada Costumelor si Concursul de Dans.

Ziua 2. Servim micul dejun, iar aceasta zi este destinata aventurierilor dornici de explorare in natura si – Cautare de Comori. Cu harti si indicii enigmatice, vom trece prin diverse provocari pentru a descoperi comoara ascunsa, dar si pentru a ne dovedi perspicacitatea si priceperea la orietarea dupa o harta.

 • Atelier Echipa de Interventie – acesta este locul special conceput pentru a ne pregati pentru situatiile de urgenta indiferent de natura lor. Vom fi initiati in arta interventiei si vom dobandi abilitati necesare pentru a face fata cu incredere si pentru a actiona eficient in fata oricaror situatii neprevazute.  

Incepem proba teoretica cu o fisa de lucru „Eu stiu ce sa fac … ”. Invatam sa ne pregatim „Rucsacul de Urgenta”. Continuam cu prezentare a unui „Ghid de Interventie si de Prim Ajutor”. La final vom pune in practica tot ce am invatat in activitatea „Micul Salvator”. Oferim BONUS 1 tura pe tiroliana + 5 minute in trambulina!

 • Atelier Natura – a doua Casa! – alegerea perfecta a celor dornici sa descopere importanta conservarii imediului inconjurator. Verzisorii ne vor invata strategii si tehnici practice care ne vor ajuta sa devenim constienti si mai responsabili fata de natura. Avem ocazia sa exploram ecosistemele locale, invatam despre biodiversitate, dar si cum trebuie sa protejam si sa conservam resursele naturale.

Incepem proba teoretica cu o fisa de lucru „Iubesc Natura – stiu sa o protejez… ”. Invatam sa ne pregatim „Rucsacul Drumetului”. Continuam cu un interesant Atelier de Orientare in Natura. Oferim BONUS 1 tura pe tiroliana + 5 minute in trambulina!

 • Atelier Patrula Scolara – aiciinvatam sa fim responsabili si cum sa ne comportam adecvat pe strada, fiind un spatiu dedicat educatiei rutiere.  

Incepem proba teoretica cu o fisa de lucru „Sunt responsabil pe strada?” Continuam cu o prezentare unde vom invata despre „ABC-ul Circulatiei”. La final vom pune in practica tot ce am invatat in activitatea „Permis de Pieton”. Oferim BONUS 1 tura pe tiroliana + 5 minute in trambulina!

 • Atelier Aventura – distractia si aventura sunt garantate in complexul Pensiunea Casa Ecologica, astfel va propunem numeroase activitati in Parcul de Aventura – oferind un cupon valoric de 30 lei pentru a putea fi utilizat la:

*Tarifele prezentate în tabel sunt valabile pentru plecările din: Timișoara, Craiova, Reșița, Deva, Tg. Jiu, Hunedoara, Petroșani, Hațeg, Lugoj, Severin.

*Pentru excursiile organizate din Slatina și Arad se achită un supliment de 25 lei (autocar 50/60 locuri) respectiv 50 lei (autocar 35/40 locuri).

*Adultii (parinti/bunici) care participa la excursie vor achita un supliment de 100 lei pentru cazare.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transportul cu autocare/microbuze clasificate;
 • 1 sau 2 nopti de cazare conform programului ales in camere de 3, 4 sau 5 locuri;
 • Demipensiune: mic dejun + cina
 • Program excursie: pachet activitati atelier! Doar un atelier la alegere din cele enumerate.
 • Pentru pachetul de 3 zile, in ultima zi se poate opta pentru una dintre excursii:

Varianta 1: Orșova – Mănăstirea Sfânta Ana – Cazanele – Mici – Statuia lui Decebal – Cazanele Mari – Mănăstirea Mraconia (opțional plimbare cu șalupa prin Cazanele Dunării;

Varianta 2: Mehadia – Complexul Mulinologic de la Rudaria (Eftimie Murgu) – Cascada Bigar.

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Taxele de intrare la obiectivele turistice.
 • Taxele de poduri, bacuri, parcari.