Excursie 1 zi – Atelierul de Toamna – Ziua Recoltei

Se spune ca „toamna este ultimul si cel mai frumos zambet al anului”! Va invitam cu mic cu mare sa luati parte la cel mai colorat dintre ateliere, unde va asteapta o experienta plina de arome. Descoperim impreuna minunata recolta a toamnei cu o mare diversitate de fructe si legume proaspete pe care le vom pregati cum se cuvine, pentru a fi pastrate in cămara, si a ne bucura de ele in zilele reci de iarna.  

Vom surprinde farmecul autentic al sezonului si vom savura delicioasa recolta transformand-o intr-o adevarata experienă de arta culinara. Fiecare participant la Atelierul de Toamna Ziua Recoltei se va implica activ la pregatirea conservelor pentru iarna; ne vom antrena imaginatia si creativitatea si ne vom veseli intr-un colt de natura divin, unde linistea si pacea troneaza peste intregul tinut al Bucovinei.

Vom pregati compoturi dulci si muraturi colorate cu care ne vom rasfata papilele gustative in sezonul rece. Fiecare copil va desfăsura separat fiecare dintre aceste activitati, pentru a putea   învăța cat mai bine cum se pregatesc conservele.

Program Atelier:

  1. Partea informativă – deschidem atelierul cu câteva întrebări tematice ce vor activa curiozitatea celor mici și le vor deschide „setea” de cunoaștere!
  2. Partea practică – îndrumați și încurajați de animatori vom pregăti ca la carte murăturile: spălăm legumele, le condimentăm și pregătim saramura, apoi le vom așeza cu delicatețe în borcan. La final, micul borcan de murături este numai bun de așezat pe raftul din cămara de acasă, așteptăndu-și rândul pentru consum.

*Tarifele sunt valabile pentru plecarile din: Suceava, Iasi, Botosani, Bacau, Piatra Neamt, Targu Neamt, Falticeni, Bistrita.

**Pentru excursiile organizate din Cluj si Targu Mures se achita un supliment de 60 lei (autocar 50/60 locuri), respectiv 80 lei (autocar 35/40 locuri).

***Adultii (parinti/bunici) care participa la excursie vor achita un supliment de 30 lei pentru masa de pranz!

TARIFUL INCLUDE:

  • Transportul cu autocare/microbuze clasificate;
  • Masa de pranz ce include: ciorba/supa + felul 2 + desert;
  • Programul mentionat cu Atelierele specificate.

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Taxele de intrare la obiectivele turistice.
  • Taxele de poduri, bacuri, parcari.