TABARA SCHI 

MICUL CERCETAS LA SCHI  – 6/7 ZILE

CARLIBABA – CAMPULUNG MOLDOVENESC

Ziua 1.   Intalnirea la ora 5.30 in parcarea de la Academia Militara ( acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul Buzau – Bacau  – Roman – Gura Humorului – Campulung Moldovenesc.  Cazarea grupului, timp liber pentru acomodare. In aceasta zi, toti elevi participanti se organizeaza in echipe de 8-10 copii si stabilesc conducatorul echipei, numele echipei. Tot in prima zi, probam si ne acomodam cu echipamentul de schi.  Seara servim prima cina .

Ziua 2. Dupa servirea micului dejun propunem copiilor un program special in care urmarim in mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipa si sublinierea rolului fiecarui coechipier ca parte integrata in grup. Probele desfasurate in prima parte a zilei pun in evidenta creativitatea si atentia copiilor precum si aptitudinile de coordonare, cooperare.

* Drumeţia cu obstacole surprizã – fiecare echipã va primi din partea organizatorilor o hartã a zonei. Pe aceasta hartã va fi trasat traseul pe care îl vor parcurge şi vor exista deasemeni anumite instrucţiuni cu privire la desfaşurarea probei. Pe parcursul acestei drumeţii concurenţii vor intâlni 5 posturi de control cu arbitrii, iar în fiecare post se va desfaşura câte o probã surprizã. Traseul va avea un grad minim de dificultate, putând fi parcurs de oricare copil.

Ziua 3. Dupa servirea micului dejun propunem participarea la cursul de  Orientare după hartă  – pentru aceastã probã concurenţii vor primi, o hartă o zonei în care se va desfãşura orientarea. În fiecare punct indicat concurenţii trebuie sa descopere câte un post (“mut”, ‘lampion”) unde vor gãsi un capsator cu care işi vor capsa fişa de parcurs.

In aceasta seara, impreuna cu echipa de animatori, organizam un “CARNAVAL”, unde fiecare echipa trebuie sa se costumeze  conform indicatiilor primite de la animatori.

Ziua 4. Dupa servirea micului dejun copii, insotiti de echipa tehnica vor porni intr-o drumetie pentru a cunoaste imprejurimile . Traseul ales va avea un grad minim de dificultate, neexistand probleme din punct de vedere al sigurantei copiilor. Optional ne deplasam la partie pentru o portie de sanius sau snowtubing (cost 20 de lei de copil – pret 2023)

Ziua 5 Tehnicile cercetasesti (supravietuire, alimentatie, prim ajutor, pericole in natura) – au rol de initiere in turismul montan si nu numai. In urma desfasurarii lor se evidentiaza preocuparea copiilor pentru solutionarea problemelor comune precum si cresterea increderii reciproce intre acestia.

Pentru punerea in practica a celor invatate in aceasta zi, fiecare echipa pregateste un adapost in zapada.

Ziua 6 Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experențială prin care activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor

Ziua se termina cu un program artistic cu cantece si voie buna la focul  de tabara

Ziua 7.

Dupa micul dejun (masa de pranz la pachet), cu bagajul plin de amintiri,  ne luam ramas bun de la gazdele noastre si plecam catre casa dornici sa povestim celor dragi, cum am petrecut 7 zile minunate in Bucovina.

Program de initiere schi: Cursuri zilnice de aproximativ 2 ore pe partiile  domeniului schiabil Carlibaba. Cursantii sunt grupati pe serii si au program la partie in fiecare zi in functie de grupa in intervalul orar: 9.00 – 11.00; 11.30 – 13.30; 14.00 – 16.00.

 Costul accesului pe partie se achita separat. In anul 2023 tariful a fost de 70 lei/ 10 urcari pe teleschiul mare sau 30 lei/ zi baby schi.  

Complex Dumbrava Minunata – Hostel Alex –

Campulung Moldovenesc

Situat intr-un cadru natural deosebit la marginea orasului Campulung Moldovenesc, la poalele Muntiilor Rarau, Hostel Alex ne saluta din inima Bucovinei si va ofera cazare in camere 3,4 si 5 locuri ( majoritatea de 4, paturi normale si etajate) , cu grup sanitar propriu, TV. Complexul situat pe malul raului Moldova se intinde pe aproximativ 4 hectare de teren si pune la dispozitia turistilor 2 terenuri de fotbal, un teren de volei, foisoare,  un amfiteatru, piscina acoperita, lac de pescuit, restaurant, traseu de aventura, tiroliana. www.hotel-alex.ro,

SERII:   

02.01-07.01.2024 (6 zile/5 nopti)

PRET: 1700 LEI / persoana  

(tarif valabil pentru minim 40 de platitori in autocar. In cazul in care sunt mai putini platitori pretul se recalculeaza)

(1430 lei program + 270 lei transport)

PRETUL INCLUDE :

5 nopti cazare – 6 zile

5 pensiuni complete – sistem bufet deschis

Transport autocar Bucuresti – Campulung Moldovenesc si retur in limita a 50 de locuri (si preluari pe ruta Bucuresti – Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Roman – Campulung Moldovenesc)

*Cei care aleg sa vina cu transportul propriu vor trebui sa asigure transportul grupului catre si de la partie si pentru eventualele vizite pe toata durata taberei

11.02-17.02.2024 (7 zile/6 nopti)

18.02-24.02.2024 (7 zile/6 nopti)

25.02-02.03.2024 (7 zile/6 nopti)

PRET: 2000 LEI / persoana

(tarif valabil pentru minim 40 de platitori in autocar. In cazul in care sunt mai putini platitori pretul se recalculeaza)

(1730 lei program + 270 lei transport)

PRETUL INCLUDE :

6 nopti cazare – 7 zile

6 pensiuni complete – sistem bufet deschis

Transport autocar Bucuresti – Campulung Moldovenesc si retur in limita a 50 de locuri (si preluari pe ruta Bucuresti – Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Roman – Campulung Moldovenesc)

*Cei care aleg sa vina cu transportul propriu vor trebui sa asigure transportul grupului catre si de la partie si pentru eventualele vizite pe toata durata taberei

BONUS:

Transfer autocar pana la partie + transfer cu autoturisme 4*4 la partie

Echipament necesar desfasurare program

(echipament schi – clapari, schiuri, casti de protectie, )

Asistenta turistica si monitori pentru desfasurarea activitatilor

*Partiile pe care le putem folosi in ordinea disponibilitatii si in functie de prezenta zapezii: Carlibaba, Mestecanis,  Campulung, Vatra Dornei)

FIECARE 5 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

Transferul la Bucuresti ( in cazul grupurilor din afara traseului)

Transportul pe cablu

Acces piscina 30 lei/ora ( obligatoriu casca pentru acces piscina; accesul la piscina o sa fie posibil doar daca legislatia din acel moment va permite.)

Acces pationar 30 lei (inchiriere echipament + acces 2 ore)

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 15 ani insotiti doar de cadre didactice.

Rezervarea devine ferma in momentul achitarii avansului de minim 700 lei/ copil in termen de 14 zile de la confirmare, iar diferenta se achita cu cel putin 20 zile de intrarea in tabara prin transfer bancar.

Avansul achitat nu se returneaza, fiind insa permisa reprogramarea in cazul situatiilor medicale sustinute de documente doveditoare.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte            (parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara.

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara Aventura in Natura.