TABARA AVENTURA MEDIEVALĂ
MUNȚII FĂGĂRAȘ – TRANSFĂGĂRĂȘAN – 2025
O amintire de-o viață!
Transfăgărășan 2025
BONUS: Program Distractiv și Educativ Tabăra Medievală!
ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFĂȘURARE PROGRAM
Un Acces la piscină
Program 6 nopți /7 zile
Locație: Complexul turistic Dracula – Comuna Arefu
INTRODUCERE ÎN TABĂRA AVENTURA MEDIEVALĂ
Bun venit în fabuloasa lume a cavalerilor și domnițelor! Aici, micii aventurieri sunt transportați în perioada Evului Mediu, o experiență captivantă special concepută să le ofere oportunitatea de a învăța și experimenta lucruri noi într-un mediu inspirat de nobili, meșteșugari, cavaleri și regi, unde emoția și adrenalina se găsesc la tot pasul.
Copiii vor avea șansa unică de a face o incursiune în vremurile de altă dată prin participarea la atelierele captivante despre istoria medievală, unde vor deprinde primele taine ale mânuirii sabiei și meșteșugurile vremii, alături de multe alte surprize.
Fiecare zi petrecută în această tabără le aduce participanților amintiri de neuitat și o înțelegere profundă a trecutului. Jocurile specifice de breslă le vor testa capacitatea de rezistență la stres, vor făuri podoabe medievale pe care le vor purta cu mândrie, prin intermediul jocului vor învăța alfabetul chirilic, iar în cadrul banchetelor medievale vor avea prilejul de a socializa și experimenta atmosfera de la „curtea regală”, nelipsind îndrăgitele dansuri.
ITINERARIU
ZIUA 1. CĂLĂTORIE ÎN VREMURILE MEDIEVALE
Înainte să ne începem călătoria noastră plină de experiențe captivante în Tabără Aventura Medievală, ne încărcăm cu multă voie bună și ne înarmăm cu răbdare pentru a face față drumului. Ne vom lua micul dejun acasă, iar la ora 09:00 dimineața ne vom întâlni cu grupul în parcarea de la Academia Militară București (acces din B-dul Eroilor). Vom porni spre marea aventură a verii către Transfăgărășan pe traseul Pitești – Curtea de Argeș – Arefu.
Pe parcursul traseului vom avea ocazia să participăm opțional la câteva „excursii” scurte prin care vom bifa o mică parte dintre obiectivele pline de splendoare din drumul nostru. Prima oprire poate fi la Pitești unde putem vizita opțional Grădina Zoologică, Parcul Trivale sau Planetariul (doar cu rezervare). Urmează Curtea de Argeș unde vom putea vizita Mănăstirea Curtea de Argeș și ne pregătim pentru călătoria în timp vizitând și Curtea Domnească, pentru a ne putea familiariza puțin înainte cu atmosfera specifică perioadei domnițelor și cavalerilor.
Ajunși la locația noastră, ne facem comozi în camerele primite, iar seara servim prima cină. În această zi, toți participanții se organizează în Ordine Cavalerești.
ZILELE 2- 6. ATELIERE DE CREAȚIE, TURNIRURI CAVALEREȘTI, BANCHETE MEDIEVALE ȘI EXCURSII AVENTUROASE
În următoarele zile ne vom închide ochii pentru cinci secunde și ne vom trezim în perioada Evului Mediu Mijlociu, trecând pe listă toate probele necesare investirii la rangul de Cavaler și Domniță. Fiecare Ordin format participă la atelierele menite să le pună în evidență creativitatea, atenția și cooperarea.
Pentru o bună desfășurare a activităților ce încep din a doua zi, copiii vor fi împărțiți pe echipe și rând pe rând bifează toate atelierele din cadrul programului Aventura Medievală. Activitățile educative nonformale propuse în tabără îi trec pe copii prin experiențe noi:
Atelierul de Pictură Heraldică Medievală – reprezintă o incursiune în arta și simbolismul Evului Mediu, unde participanții vor învăța despre heraldică: arta creerii și studierii blazonului și stemei, – cum erau realizate, care erau culorile și simbolurile utilizate, dar și modul în care acestea au fost folosite pentru a reprezenta fiecare familie, regiuni sau zone.
În cadrul Atelierul de Mânuire a Armelor Medievale – sunt înglobate poveștiri și noțiuni teoretice despre armele medievale. Fiecare participant va avea ocazia să ia parte la o activitate unde este pusă în practică teoria privind tehnica de mânuire a armelor, tacticile de luptă, mișcările defensive și ofensive, iar astfel le este dezvoltată coordonarea, rezistența și precizia.
Atelierul de Dans Medieval – este locul fantastic unde vom afla povești captivante, învățăm despre dansurile specifice acelei perioade, descoperim costumele medievale și vom asculta muzică pentru a înțelege cum ritmurile muzicale au influențat dansurile acelei perioade de timp. În cadrul acestui atelier vom învăța și o coregrafie, pentru a ne dezvolta abilitățile de coordonare și colaborare în echipă.
Atelierul Atelierul Alfabetul Chirilic – micii Cavaleri și Domnițe vor avea ocazia unică de a învăța alfabetul chirilic prin intermediul unui joc de dezvoltare a abilităților. Ne vom distra învățând despre importanța acestui sistem de scriere și vom afla că acest alfabet este încă folosit și în alte limbi contemporane.
Atelierul Podoabe Medievale – aici fiecare participant la tabară își va confecționa un obiect specific perioadei medievale, pe care îl va putea păstra ca suvenir. Sunt puse la treabă creativitatea, inventivitatea și modul de a integra cunoștințele istorice acumulate pe parcursul taberei.
Activități distractive
O serie de Jocuri cu specific de breaslă, îi vor pune la încercare pe copiii din fiecare Ordin; astfel vor învăța despre meseriile ce existau în acea perioadă. Pentru o mai mare relaxare și aventură, opțional ne putem îndrepta și spre Parcul de Aventură.
Punctul culminant al programului va fi Drumeția Cruciada Cavalerilor – pe lângă vitejie și loialitate, un adevărat cavaler trebuie să știe să se descurce în orice situație, inclusiv să se orienteze și să se descurce în mijlocul naturii. Astfel, vom face o mică incursiune la poalele Munților Făgăraș.
Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experiențiala. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina locației. Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde ne vom distra folosind mesele de air hockey, fussball și tenis.
Fiecare seară după cină va fi specială, pentru că echipa de animatori vă propune programe deosebite: sportive, sala de jocuri, discotecă, loc de joacă.
Ultima seară este rezervată Balului medieval. Îmbrăcați în costume specifice, copiii se înfățișează în fața regelui și a reginei, prezentând cele învățate în tabără.
În una dintre zile, după micul dejun vom putea pleca în excursii opționale pentru a putea descoperi și a ne bucura de frumusețile zonei. Vă propunem două excursii (incluse în oferta de transport propusă sau pe care trebuie să le luați în calcul în cazul în care veniți cu transportul dumneavoastră):
- Excursia 1 – Transfăgărășan. Dacă vremea ne permite, ne propunem să ajungem până la cabana Bâlea Lac, zona alpina Cota 2000, Cabana Capra, zona Piscul Negru și Barajul Vidraru. TARIF: 65 lei/ persoană.
- Excursia 2 – Călimănești. Vom vizita Salina Ocnele Mari care nu mai are nevoie de nicio descriere, Muzeul Satului Vâlcean și Mănăstirea Cozia, unul dintre cele mai cunoscute așezăminte religioase de pe plaiurile mioritice așezat într-un cadru natural de vis pe malul drept al Oltului. TARIF: 70 lei/persoană.
Masa de prânz este servită la pachet. În costul excursiilor nu sunt incluse tarifele de intrare la obiectivele turistice si parcarile.
Activități opționale: distracția poate continua achiziționând jetoane (1 jeton = 10 lei), care se pot folosi astfel: tir cu arcul (10 lei- 7 săgeți), air soft (10 lei- 15 bile), trambulină (10 lei- 7 minute), bile pe apă (20 lei- 5 minute), biciclete (20 lei – traseu), traseu de aventura (20 lei), tiroliana (10 lei – 1 coborâre), panou de escalada (20 lei) .
ZIUA 7: NE LUĂM LA REVEDERE DE LA LUMEA MEDIEVALĂ!
După micul dejun, cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și pornim către casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecum șapte zile minunate în spiritul „Aventura în Natură”. În drumul spre casă puteți vizita Barajul Vidraru și Curtea Domneasca de la Curtea de Argeș. Plecarea din locatie se face la ora 9.00 cu masa de prânz la pachet.
*Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica ordinea desfășurării activităților în funcție de condițiile meteorologice și a anumitor necesități ale grupurilor.
Informații despre COMPLEXUL TURISTIC DRACULA
Complexul turistic Dracula este amplasat la intrarea pe Transfăgărășan, în comuna Arefu, o zonă turistică renumită pentru că aici se află Cetatea Poenari – Valea lui Stan – Barajul Vidraru. În cadrul acestui complex, oaspeții se vor bucura de aer curat, de liniște, dar și de bucatele tradiționale românești.
Cazarea este asigurată în camere si apartamente cu 3,4, 5 și 6 locuri. Grupurile sanitare, dotate cu dușuri (cu apă caldă) sunt situate în cameră. Complexul dispune de bucătărie și sală de mese proprie + terasă ( aproximativ 300 locuri), spațiu de joacă amenajat (tobogane, balansoare), foișoare pentru desfășurarea activităților, spațiu de relaxare (mese de air hochei, fussball și tenis de masă), teren de sport (fotbal, volei). Complexul dispune de piscină interioară (obligatoriu cască).
În zilele în care se vor programa excursii (plimbări sau vizitarea unor obiective turistice din zonă) este asigurată mâncare la pachet pentru fiecare elev. Mai multe detalii despre locație puteți afla accesând pagina www.pensiuneadracula.ro .
Pachetul include următoarele servicii:
- 6 nopți de cazare conform programului;
- Pensiune completă – toate mesele servite în regim bufet deschis;
- Bonus: Program distractiv de aventură!
- Echipamente necesare pentru desfășurarea programului.
- Asigurăm căratul bagajelor până în cameră doar copiilor cu vârsta de până în 8 ani! DUPĂ ACEASTĂ VÂRSTĂ SE POATE ASIGURA CONTRA COST PÂNĂ LA CAMERĂ ȘI DIN CAMERĂ LA AUTOCAR – preț 20 lei!
- Asistență consultul și administrarea tratamentului sunt GRATUITE, însă medicamentele sunt contra cost!
- Asistenta turistică.
Tariful nu include următoarele servicii:
- Transport autocar (se poate solicita oferta de transport cu plecare din București sau din alte orase din țară – tariful diferă în funcție de punctul de plecare).
În cazul în care veniți cu transportul dumneavoastră vă rugăm să aveți în vedere faptul că trebuie să asigurați transportul și pentru excursiile trecute în program. În această situație grupul trebuie să asigure cazarea și mesele șoferului (în locurile reținute), taxa pentru acest loc fiind de 1.000 lei!
- Asigurare medicamente – opțional 50 lei persoană/sejur (acest serviciu este opțional și garantează accesul la medicamente în timpul taberei indiferent de oră (în cazul în care nu se optează pentru această asigurare, necesarul de medicamente trebuie asigurat de către organizatorul grupului).
- Excursiile opționale.
- Intrările la obiectivele turistice menționate în program.
INFORMAȚII ELEMENTARE:
- Oferta este valabilă prin achitarea unui avans de 300 lei/plătitor în termen de 14 de zile de la data confirmării și tranșa doi de 300 lei până la 20 decembrie 2024! Pentru rezervările efectuate dupa data de 20 decembrie se achită un avans de 600 de lei în termen de 14 zile de la confrmarea rezervării.
- În caz de retragere după achitarea avansului acesta nu se returnează ci se acceptă doar înlocuiri. În cazul în care retragerea intervine după data de 1 Aprilie 2025 sumele datorate pentru fiecare loc sunt egale cu contravaloarea taberei. Se acceptă doar modificări de nume până cu 7 zile înainte de intrare.
- În cazul în care programul nu poate fi susținut din cauza unor eventuale restricții impuse de autorități acesta va fi reprogramat la o dată ulterioară stabilită de comun acord.
- Contravaloarea taberei se achită integral până la data de 10 Iunie 2025!
- Fiecare grup trebuie să fie însoțit de minim 2 adulți indiferent de numărul de participanți.
- Din motive obiective și pentru o mai bună desfășurare a programului nu vom mai primi în grupuri copii mai mari de clasa a 8 a.
- Programul este obligatoriu pentru toți participanții deoarece pe durata activităților nu putem oferi supraveghere în afara atelierelor. Dacă considerați că o parte dintre copiii înscriși nu vor dori să participe la programul propus vă sfătuim să vă reorientați către un alt program cu activități atractive pentru toți participanții.
- Din motive de siguranță alimentară, vă aducem la cunoștință faptul că este complet interzisă achiziționarea alimentelor din afara locațiilor pe tot parcursul programului, coordonatorul taberei rezervându-și dreptul de a refuza continuarea participării la program persoanelor care încalcă această regulă.
- Anexele atașate trebuie prelucrate și trimise pe mail înainte de plata avansului împreună cu datele de contact (adresa mail si numar de telefon) ale tuturor cadrelor didactice însoțitoare.
Pe Anexe trebuie să apară absolut toți participanții (elevi + cadre didactice însoțitoare + copii de cadru didactic, dacă este cazul).
- Vă rugăm să vă asigurați că atât colegii dumneavoastră (cadre didactice însoțitoare) cât și părinții copiilor participanți au luat la cunoștință programul și regulamentul.
- De asemenea, nu vom mai primi părinți, bunici sau alți adulți care nu sunt cadre didactice însoțitoare, singura excepție fiind cazurile medicale care trebuie dovedite cu acte la data rezervării. (În caz contrar adulții vor trebui să achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului, doar în urma acordului coordonaturului care își rezervă dreptul de a refuza intrarea acestora în locație).
Plata serviciilor turistice se face prin transfer bancar sau cash (dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract), iar diferența doar prin transfer bancar.
Vă așteptăm să petrecem o săptămână de neuitat în Transfăgărășan!