TABĂRA AVENTURA EXPLORATORILOR

HERCULANE – CAZANELE DUNĂRII – 2025

O amintire de-o viață!

Herculane – Cazanele Dunării 2025

BONUS: Program Distractiv De Aventură!

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFĂȘURARE PROGRAM                

Un Acces la piscină

Program 6 nopți /7 zile

Locație: Pensiunea Ecologică 3*, Băile Herculane

INTRODUCERE ÎN TABĂRA PLINĂ DE AVENTURĂ

Vă învităm într-o lume fascinantă, unde copiii devin mici exploratori și vor îmbrățișa aventura, în mijlocul naturii virgine. Aici sunt încurajați să se conecteze la mediul înconjurător, au oportunitatea de a descoperi locuri noi și să acumuleze cunoștințe prin joacă și distracție. În același timp, copiii se vor conecta cu mediul înconjurător și își vor dezvolta spiritul de explorare, comunicare și inventivitate prin participarea la atelierele de creație. Traseele de aventură și excursiile ori drumețiile le vor stârni curiozitatea și le vor îmbogăți imaginația aventurierilor.

     ITINERARIU

ZIUA 1 –  PREGĂTIȚI PENTRU O EXPEDIȚIE CAPTIVANTĂ!

Înainte să ne începem călătoria noastră plină de descoperiri în incredibila Tabără a Exploratorilor, ne încărcăm cu multă voie bună și ne înarmăm cu răbdare pentru a face față drumului.

Dis de dimineață, dar nu mai devreme de ora 06:00 ne întâlnim cu grupul în parcarea de la Academia Militară București (acces din B-dul Eroilor). Vom porni spre Herculane, pe traseul Pitești – Târgu Jiu – Severin – Herculane.

Pe parcursul traseului vom avea ocazia să participăm opțional la câteva „excursii” scurte prin care vom bifa o mică parte dintre obiectivele pline de splendoare din drumul nostru.

Putem vizita Horezu, mica localitate cunoscută în toată lumea pentru calitatea ceramicii și motivele populare unice; la Baia de Fier unde vom vizita Peștera Muierii, prima peșteră electrificată din România, o rezervație speologică impresionantă; sau la Târgu Jiu, unde ne vom plimba în Parcul lui Brâncuși, prilej excelent de a admira Ansamblul Monumental ce cuprinde operele dedicate eroilor, precum Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana fără sfârșit.

Ajunși la locație, ne facem comozi în camerele primite, iar seara servim prima cină. Sosirea in locatie se va face dupa ora 18.00.

ZILELE 2 – 6 – ATELIERE DE CREAȚIE, EXCURSII ȘI TRASEE ÎN LUMEA FASCINANTĂ A EXPLORĂRII

Pe parcursul urmatoarelor zile, micii exploratori vor avea parte de un program cu totul special, prin care vor avea ocazia să formeze o conexiune profundă cu mediul înconjurător, să-și dezvolte creativitatea și spiritul de echipă, să traverseze teritorii neexplorate care le vor stârni curiozitatea și le vor pune în evidență aptitudinile de coordonare, cooperare – abilități esențiale pentru a deveni exploratori încrezători și inventivi.  

Pentru o bună desfășurare a activităților ce încep din a doua zi, copiii vor fi împărțiți pe echipe și rând pe rând bifează toate atelierele din cadrul programului Aventura Exploratorilor.

După cunoașterea echipei de VERZIȘORI (animatori), copiii vor fi implicați atât în activități educative nonformale cât și distractive. Prin participarea activă la Atelierele de Creație, școlarilor le este pusă în evidență nu doar creativitatea sau abilitățile artistice, dar mai ales vor avea oportunitatea de a dezvolta lucrul în echipă, îmbunătățesc capacitatea de a lucra în detaliu și cu precizie, și contribuie semnificativ la dezvoltarea încrederii în sine.

Activitățile educative nonformale propuse în tabără îi trec pe copii prin experiențe noi:

În cadrul Atelierului Exploratorii Trecutului – sunt simulate unele tehnici dacice și romane de luptă cu ajutorul informațiilor puse la dispoziție de animatori. Împreună aflăm primele taine ale formării poporului român, precum și a obiceiurilor străbune.

La Atelierul de Creație –  se evidențiază îndemanarea și inventivitatea copiilor. Pentru a-și dezvolta îndemânarea și dexteritatea, dar și atenția și concentrarea, micii exploratori vor confecționa podoabe.

Atelierul Lumină și Culoare  – reprezintă o călătorie captivantă în lumea artei. Copiii sunt încurajați să-și exprime propriile lor viziuni artistice, să dea frâu liber imaginației. Animatorii îi vor îndruma și îi vor încuraja pe micii artiști să-și urmeze intuiția și să creeze picturi expresive, unice, prin îmbinarea delicată a culorilor cu ajutorul ustensilelor puse la dispoziție. De la pensule și palete de culori și până la tehnici neconvenționale precum tehnica cu buretele sau pictura cu mâinile, piticii vor avea o mare paletă de opțiuni pentru a-și exprima creativitatea în cadrul acestui atelier.

Atelierul de Dans – probabil cel mai iubit dintre ateliere este locul unde copiii nu vor simți nicio clipă constrângere. Acesta reprezintă un spațiu magic unde libertatea de mișcare nu este îngrădită, iar dansul devine o experiență unică ce influențeasă nu doar starea de bine, dar în același timp dezvoltă coordonarea, îmbunătățelte echilibrul și stimulează creativitatea; în plus, încurajează lucrul în echipă.

La jocuri activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor.

Activități distractive

Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experiențială. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina locației.

Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde ne vom distra folosind mesele de air hockey, fussball și tenis.

Pentru momente inedite, avem posibilitatea opțional să petrecem timpul și în Zona de Agrement din interiorul complexului. Distracția poate continua achiziționând jetoane în valoare de 10 lei, care se pot folosi astfel: tir cu arcul (10 lei – 7 săgeți), air soft (10 lei – 15 bile) , trambulina (10 lei – 7 minute), bile pe apă (20 lei -5 minute), traseu de aventura (20 lei -1 traseu), plimbare cu bicicleta (20 lei – 20 minute), tiroliana (20 lei – 3 coborâri), tobogan gonflabil (10 lei – 7 minute).    

Ultima seară este rezervată festivității de premiere, care se va încheia cu mult așteptatul foc al prieteniei.                                                                                                                                                

În fiecare după amiază participăm la activități sportive (jocuri de echipă – fotbal, volei, baschet, badminton, tenis de masă) și vom putea pleca în excursii și drumeții pentru a putea descoperi și a ne bucura de frumusețile zonei. Vă propunem două excursii (incluse în oferta de transport propusă sau pe care trebuie să le luați în calcul în cazul în care veniți cu transportul dumneavoastră):

  • Excursia 1 – Mehadia  – Orsova – Cazanele Dunării – Statuia lui Decebal – Mănăstirea Mraconia. Optional: plimbare cu șalupele prin Cazanele Dunarii – tariful se comunică în luna Mai 2024 (în 2024 a fost 35 lei).
  • Excursia 2 – Mehadia  – Baile Herculane  – o scurtă incursiune în istoria zonei.  Aceasta excursie se realizează în ziua plecării spre casă. 

În aceste zile ne vom face timp și pentru organizarea unor excursii opționale pentru a putea vizita și alte atracții ale zonei.

  • Traseu 1 – Mehadia  – „Ulpia Traiana Sarmizegetusa”. Pe numele său complet Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa a fost capitala Daciei Romane, situată la o distanță de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei. Situl arheologic de o importanță majoră se află în Munții Orăștiei, jud. Hunedoara și reprezintă un sistem de fortificații ce cuprind ruinele și pietrele de temelie a unor ziduri de apărare impozante, turnuri de apărare și porți monumentale, ce reflectă importanța strategică a locului în timpul Imperiului Roman.  Ruinele cetății dacice Sarmizegetusa Regia sunt incluse pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. TARIF: 55 lei/persoană (minim 40 plătitori/autocar) – jumătate de zi.
  • Traseu 2 – Mehadia – Complexul Mulinologic de la Rudăria (Eftimie Murgu). Numele de Rudăria derivă din două cuvinte slave: rudă = minereu și reka = riu. Denumirea mulinologic derivă din cuvântul moulin = moară din limba franceză. În Rudăria (satul Eftimie Murgu, Caraș Severin) se află cel mai mare Parc Mulinologic (parc cu mori de apă) din sud-estul Europei. În momentul de față aici se găsesc 22 de mori de apă înșirate de-a lungul a aproximativ 3 kilometri de rau. Ultima oprire o facem la Cascada Bigăr, monument al naturii clasat de către publicația The World Geography pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade unice din lume realizat în 2013. TARIF: 45 lei/ persoană (minim 40 plătitori/autocar). – jumătate de zi.
  • Traseu 3 – Caransebeș – Lugoj – Timișoara. Descoperim la pas orașul supranumit „Mica Vienă a României”și vom vizita principalelor obiective turistice din zona centrală. Începe cu Piața Victoriei, fostă Piața a Operei, locul în care Timișoara a fost proclamată în 20 decembrie 1989 primul oraș liber din țară. La polii opuși ai pieței se găsesc la nord Opera, iar la sud Catedrala Mitropolitană. Dinspre Operă spre Catedrală vom admira ansambluri arhitecturale de importanță istorică situate pe promenadă, precum Casa Corso sau Casa Surogat. Timișoara este unicul oraș european cu 3 teatre de stat în 3 limbi diferite; le putem descoperi în jurul pieței: Teatrul Național, Teatrul Maghiar de Stat, Teatrul German de Stat, alături de Opera Română, Catedrala Mitropolitană, cinematografele Timiș, Capitol și Studio, Muzeul Banatului, galeriile de artă și numeroase magazine. TARIF: 85 lei/persoană (minim 40 plătitori/autocar); excursia se desfășoară între mic dejun și cină cu servirea mesei de prânz la pachet.

*În costul excursiilor nu sunt incluse tarifele de intrare la obiectivele turistice sau parcările!

Tot in cadrul programului vă propunem și organizarea unei drumeții – traseul va fi propus în tabără de către coordonator în funcție de starea vremii la momentul respectiv și de obiectivele ce vor fi disponibile la data respectivă.

Fiecare seara va fi deosebita pentru ca avem pregatite programe speciale: serate de dans, jocuri, activitati sportive.

F

ZIUA 7: LA REVEDERE, HERCULANE – ECHILIBRUL PERFECT DINTRE NATURĂ ȘI TRADIȚIE!

Servim micul dejun nu mai târziu de ora 09:00 dimineața, iar cu bagajul plin de amintiri ne vom lua rămas bun de la gazdele noastre și vom rămâne cu dorința că ne vom revedea. Pornim plini de entuziasm spre casă, dornici să le povestim celor dragi cum am petrecum cele 7 zile minunate în Herculane.

Traseu retur –Mehadia – Orsova – Severin – Craiova  – Pitești – București.

***Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica ordinea desfășurării activităților în funcție de condițiile meteorologice și a anumitor necesități ale grupurilor.

Informații despre PENSIUNEA CASA ECOLOGICĂ 3*

Amplasată într-un cadru natural de vis, în Muntii Cernei și înconjurată de dealuri molcome acoperite cu păduri virgine, Pensiunea Casa Ecologică dispune de spații de cazare în căbănuțe din lemn, vile si bungalouri, camere și apartamente de 3 până la 6 locuri (paturi normale și etajate) cu baie proprie, televizor (lcd), amenajate în armonie cu natura, respectând tradițiile locului. Complexul este dotat cu restaurant ce are o capacitate 180 locuri, piscină exterioară, piscină interioară, jacuzzi, masă tennis, teren de fotbal, teren de volei, zonă de agrement. Mai multe detalii despre locație puteți afla accesând pagina www.pensiuneacasaecologica.ro.

Pachetul include următoarele servicii:

  • 6 nopți de cazare conform programului;
  • Pensiune completă – toate mesele servite în regim bufet deschis + băuturi;
  • Bonus: Program distractiv de aventură!
  • Echipamente necesare pentru desfășurarea programului.
  • Asigurăm căratul bagajelor până în cameră doar copiilor cu vârsta de până în 8 ani! DUPĂ ACEASTĂ VÂRSTĂ SE POATE ASIGURA CONTRA COST PÂNĂ LA CAMERĂ ȘI DIN CAMERĂ LA AUTOCAR – preț 20 lei!
  • Asistența, consultul și administrarea tratamentului sunt GRATUITE, însă medicamentele sunt contra cost!
  • Asistenta turistică. Fiecare 4 copii sunt însoțiți de către un cadru didactic!!!

Tariful nu include următoarele servicii:

  • Transport autocar (se poate solicita oferta de transport cu plecare din București sau din alte orase din țară – tariful diferă în funcție de punctul de plecare). 

În cazul în care veniți cu transportul dumneavoastră vă rugăm să aveți în vedere faptul că trebuie să asigurați transportul și pentru excursiile trecute în program. În această situație grupul trebuie să asigure cazarea și mesele șoferului (în locurile reținute), taxa pentru acest loc fiind de 1.000 lei! Putem asigura gratuit cazarea șoferilor care însoțesc un grup compact de 50/60 persoane, în camere cu 3 sau 4 locuri.

  • Asigurare medicamente – opțional 50 lei persoană/sejur (acest serviciu este opțional și garantează accesul la medicamente în timpul taberei indiferent de oră (în cazul în care nu se optează pentru această asigurare, necesarul de medicamente trebuie asigurat de către organizatorul grupului).
  • Excursiile opționale.
  • Intrările la obiectivele turistice menționate în program.
  • Activități optionale în parc după cum urmează: Tiroliană ( 10 lei/coborârea), traseu de aventură prin copaci (20 lei/ un traseu), bile pe apă (20 lei/ 5 minute), tir cu arcul (10 lei/7 săgeți), tir cu pușca (10 lei/ 15 focuri), trambulină (10 lei/ 7 minute), plimbare cu bicicleta (20 lei/ 20 minute), plimbare cu caiacul (25 lei/ 20 minute), topogan gonflabil (10 lei/10 minute), hidrobicicletă (40 lei/ 20 minute ptr. 4 persoane), trambulina bungee (20 lei / 5 minute).

INFORMAȚII ELEMENTARE:

  • Oferta este valabilă prin achitarea unui avans de 300 lei/plătitor în termen de 14 de zile de la data confirmării și tranșa doi de 300 lei până la 20 decembrie 2024! Pentru rezervările efectuate dupa data de 20 decembrie se achită un avans de 600 de lei în termen de 14 zile de la confrmarea rezervării.
  • În caz de retragere după achitarea avansului acesta nu se returnează ci se acceptă doar înlocuiri. În cazul în care retragerea intervine după data de 1 Aprilie 2025 sumele datorate pentru fiecare loc sunt egale cu contravaloarea taberei. Se acceptă doar modificări de nume până cu 7 zile înainte de intrare.
  • Contravaloarea taberei se achita integral pana la data de 10 Iunie 2025.
  • În cazul în care programul nu poate fi susținut din cauza unor eventuale restricții impuse de autorități acesta va fi reprogramat la o dată ulterioară stabilită de comun acord.
  • Contravaloarea taberei se achită integral până la data de 10 Iunie 2025!
  • Fiecare grup trebuie să fie însoțit de minim 2 adulți indiferent de numărul de participanți.
  • Din motive obiective și pentru o mai bună desfășurare a programului nu vom mai primi în grupuri copii mai mari de clasa a 8 a.
  • Programul este obligatoriu pentru toți participanții deoarece pe durata activităților nu putem oferi supraveghere în afara atelierelor. Dacă considerați că o parte dintre copiii înscriși nu vor dori să participe la programul propus vă sfătuim să vă reorientați către un alt program cu activități atractive pentru toți participanții.
  • Din motive de siguranță alimentară, vă aducem la cunoștință faptul că este complet interzisă achiziționarea alimentelor din afara locațiilor pe tot parcursul programului, coordonatorul taberei rezervându-și dreptul de a refuza continuarea participării la program persoanelor care încalcă această regulă.
  • Anexele atașate trebuie prelucrate și trimise pe mail înainte de plata avansului împreună cu datele de contact (adresa mail si numar de telefon) ale tuturor cadrelor didactice însoțitoare.
  • Pe Anexe trebuie să apară absolut toți participanții (elevi + cadre didactice însoțitoare + copii de cadru didactic, dacă este cazul).
  • Vă rugăm să vă asigurați că atât colegii dumneavoastră (cadre didactice însoțitoare) cât și părinții copiilor participanți au luat la cunoștință programul și regulamentul.
  • De asemenea, nu vom mai primi părinți, bunici sau alți adulți care nu sunt cadre didactice însoțitoare, singura excepție fiind cazurile medicale care trebuie dovedite cu acte la data rezervării. (În caz contrar adulții vor trebui să achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului, doar în urma acordului coordonaturului care își rezervă dreptul de a refuza intrarea acestora în locație).     

Plata serviciilor turistice se face prin transfer bancar sau cash (dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract), iar diferența doar prin transfer bancar.

Vă așteptăm să petrecem o săptămână de neuitat în Herculane!