TABĂRA AVENTURA PE ULIȚĂ
Tradiții și obiceiuri ca la români
Bucovina – 2025
Ofertă Specială
Tradiții și obiceiuri ca la români
Bucovina 2025
BONUS: Program Distractiv De Aventură!
ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFĂȘURARE PROGRAM
Program 6 nopți /7 zile
Locație: Hostel Alex, Bucovina
INTRODUCERE ÎN TABĂRA AVENTURĂ PE ULIȚĂ
Dulcea noastră Românie, ce țară frumoasă, bogată în datini, obiceiuri și tradiții, unică datorită doinei incluse în patrimoniul mondial UNESCO, cu peisaje rupte din rai și o atmosferă tihnită … suntem norocoși că ne-am născut și crescut pe aceste meleaguri!
Tabăra Aventura pe Uliță este locul potrivit unde, copiii vor fi introduși în lumea tradițiilor românești. Astfel, îi vom ajuta pe micuții noștri să respecte obiceiurile moștenite din moși-strămoși, să aprecieze frumusețea portului românesc, a dansurilor și cântecului. Vor aprecia valorile spirituale și vor deprinde tehnicile vechi meșteșugărești de la pictura pe lemn și ceramică și până la cusut și tehnici de împâslire.
ITINERARIU
ZIUA 1. „DRUMUL CU AVENTURA”
Înainte să ne începem călătoria noastră plină de descoperiri în incredibila Tabără a tradițiilor românești, ne încărcăm cu multă voie bună și ne înarmăm cu răbdare pentru a face față drumului.
Dis de dimineață, dar nu mai devreme de ora 06:00 ne întâlnim cu grupul (ora de plecare se stabilește în funcție de locul de plecare). Ne începem drumul „aventuros” din București, continuăm către Buzău- Bacău- Câmpulung Moldovenesc.
Pe parcursul traseului vom avea ocazia să participăm opțional la câteva „excursii” scurte prin care vom bifa o mică parte dintre obiectivele pline de splendoare din drumul nostru. Vom vizita două dintre obiective la alegere, precum Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Văratec, Muzeul Memorial „Ion Creangă”- Humulești, Mănăstirea Neamț sau doar un obiectiv, și anume Cetatea Neamțului.
La lăsarea serii (dupa ora 18:00), intrăm cu autocarul pe „uliță”, și ne vom pregăti pentru o aventură de neuitat, dar înainte vom face cunoștință cu gazdele noastre și începem procedura de cazare.
ZILELE 2 – 6 – PROGRAME SPECIALE ȘI EXCURSII OPȚIONALE
După ce vom servi micul dejun ne pregătim să alegem atelierele (maxim două ateliere/ persoană) la care dorim să participăm, în funcție de ce abilități ne dorim să dezvoltăm. Vor fi câte un atelier din fiecare grupa astfel:
- Grupa Folclor – la alegere între dansuri populare sau muzică populară .
- Grupa Meșteșuguri – la alegere între pictură sau împâslire.
*Fiecare grup se împarte în mod egal către fiecare grupă de ateliere.
Pe parcursul urmatoarelor zile, copiii vor avea parte de un program special în care urmărim în mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipă și sublinierea rolului fiecărui coechipier ca parte integrată în grup. Probele pe care le vor desfășura pun în evidență creativitatea și atenția copiilor precum și aptitudinile de coordonare si cooperare.
Atelierul de Pictură – este un bun prilej de a cunoaște arta tradițională. Ne vom bucura de activități menite să ne scoată la iveală creativitatea și să ne dezvolte dexteritatea. Vom deprinde primele taine ale tehnicii de pictură, vom descoperi instrumente, modele și vom încerca să punem în practică informațiile acumulate. Cu pensula în mână ne transformăm în adevărați meșteșugari și dăm viață și culoare obiectelor care ne înconjoară. Vom putea experimenta invataturile noastre pe mai multe tipuri de suport pentru pictură.
Atelierul de Cusături și Împâslit – este locul ideal unde copiii au oportunitatea de a învăța meșteșuguri tradiționale românești și de a-și exprima creativitatea. Aceasta este o experiență interactivă, atât educativă cât și relaxantă care pune în valoare arta cusutului și a împâslirii. Cei mici se pot exprima liber și vor fi încântați să realizeze și să creeze obiecte unice cu propriile lor mâini. Cusutul: activitate manuală ușoară accesibilă oricui, băieți sau fete. Ascultăm cu mare interes povestea inului, cânepei și bumbacului și totodată deprindem tehnici de cusut și ochiuri de bază, care se vor transforma în semne de carte, bentițe sau brățări. Împâslirea: aflăm ce înseamnă acest termen și proces. Dar și cum se obține materialul de lucru – pâsla – cum lâna de pe oiță trece prin mai multe stadii și ajunge în mânuțele noastre pentru a realiza decorațiuni.
Atelierul Folcloriștii – este o experiență captivantădistractivă și educativă în universul dansului popular. Copiii sunt invitați să descopere și să exploreze diversitatea culturală a țării prin dans. Vom forma ansambluri folclorice și vom învăța o serie de dansuri tradiționale ușoare din toate regiunile țării.
Atelierul de Cântec și Voie Bună – toti cei cu glas de privighetoare vor putea participa la atelierul de muzică, în cadrul căruia învățăm cantece de voie bună românești.
În fiecare după amiază participăm la activități sportive (jocuri de echipă – fotbal, volei, baschet, badminton, tenis de masă) și vom putea pleca în excursii și drumeții pentru a putea descoperi și a ne bucura de frumusețile Bucovinei. Vă propunem două excursii (incluse în oferta de transport propusă sau pe care trebuie să le luați în calcul în cazul în care veniți cu transportul dumneavoastră):
- Excursia 1: Câmpulung Moldovenesc – Muzeul Oului – plimbare cu Mocănița Huțulca – Moldovița (pret bilet 35 lei/ copil și 60 lei/ adult – preț valabil în vara 2024).
- Excursia 2: Câmpulung Moldovenesc – Pojorata – Drumul Comorilor – Transrarău. În această drumeție putem admira Pietrele Doamnei, Vârful Rarău, ne vom bucura și admira frumusețile naturii și ne vom reîncărca cu energie benefică oferită de panorama uluitoare a Munților Giumalau, Ceahlău și peisajele Văilor Moldovei și Bistriței sau Traseul 3 de la excursiile opționale.
În aceste zile ne vom face timp și pentru organizarea unei excursii opționale pentru a putea vizita o parte din minunata Bucovina:
- Traseu 1: Mănăstirea Moldovița – Mănăstirea Sucevița – Atelierul de ceramică neagră din Marginea- Rădăuți. TARIF – 55 lei/persoană – o zi.
- Traseu 2: Mănăstirea Moldovița – Mănăstirea Sucevița – Atelierul de ceramică neagră din Marginea- Mănăstirea Putna- Rădăuti. TARIF – 65 lei/persoană – o zi.
- Traseul 3: Câmpulung Moldovenesc – Sadova – Lacul Iezer. TARIF 30 lei/persoană – jumătate de zi.
- Traseul 4: Suceava (Muzeul de istorie, Cetatea de scaun a Sucevei, Planetariu) – Falticeni (Muzeul Apelor Mihai Băcescu, unde vom face o incursiune în lumea apelor). TARIF – 65 lei/persoană – o zi.
- Traseul 5: Vatra Dornei – Tinovul Mare – Manastirea Piatra Fantanele – Lacul Colibita – optional plimbare cu vaporul pe lac. TARIF – 65 lei/persoană – o zi.
*Fiecare grup poate opta pentru maxim 2 excursii optionale (una de o zi si una de jumătate de zi).
**În costul excursiilor nu sunt incluse tarifele de intrare la obiectivele turistice sau parcările.
Fiecare seară va fi deosebită pentru că avem pregătite programe speciale: serate de dans, jocuri, activităti sportive.
În ultima seară are loc „ADUNAREA POPORULUI” – chemăm reprezentanții din toate regiunile României și dăm startul celei mai frumoase petreceri românești. Vom fi înconjurați de obiectele realizate de noi, micii românași cu inima mare, la atelierele meșteșugărești, și va răsuna muzică autentică românească. Bineînțeles că în aceeași seară vom avea și festivitatea de premiere și focul prieteniei. Recomandăm o ținută tradițională sau măcar un tricou alb.
ZIUA 7: LA REVEDERE, DULCE BUCOVINA!
Cu părere de rău și cu dorința că ne vom revedea și cu alte ocazii, ne luăm „La revedere!” de la gazdele noastre primitoare și pornim cu bateriile încărcate spre casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecut zile minunate în Bucovina.
Traseu retur: Câmpulung Moldovenesc – vizită Mănăstirea Voroneț sau Vizită Manastirea Humor – Bacău – Buzău – București.
***Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica ordinea desfășurării activităților în funcție de condițiile meteorologice și a anumitor necesități ale grupurilor.
Situat într-un cadru natural deosebit de la marginea orașului Câmpulung Moldovenesc, la poalele Munțiilor Rarău, Hostel Alex vă salută din inima Bucovinei și vă oferă cazare în camere și apartamente de 3, 4, 5 și 6 locuri (cu paturi normale și etajate). Locația dispune de grup sanitar propriu, TV etc.
Complexul situat pe malul râului Moldova se întinde pe aproximativ 4 hectare de teren și pune la dispoziția turiștilor două terenuri de fotbal, un teren de volei, zonă de baschet, zonă pentru badminton, zonă tenis de masă, foișoare, un amfiteatru, piscină acoperită, lac de pescuit, restaurant. Copiii se pot relaxa în cele două locuri de joacă amenajate și dotate cu leagăne, topogane, balansoare, etc.
De altfel, în cadrul complexului, turiștii pot participa și la activitățile optionale precum traseu de aventură, tiroliană, trambuline, topogan gonflabil, tir cu arc, tir cu pușcă, bile pe apă, caiace pe lac, plimbări cu bicicleta. Mai multe detalii puteți afla accesând pagina principală: www.complexdumbravaminunata.ro
Pachetul include următoarele servicii:
- 6 nopți de cazare conform programului;
- Pensiune completă – toate mesele servite în regim bufet deschis + apa;
- Bonus: Program distractiv de aventură!
- Echipamente necesare pentru desfășurarea programului.
- Asigurăm căratul bagajelor până în cameră doar copiilor cu vârsta de până în 8 ani! DUPĂ ACEASTĂ VÂRSTĂ SE POATE ASIGURA CONTRA COST PÂNĂ LA CAMERĂ ȘI DIN CAMERĂ LA AUTOCAR – preț 20 lei!
- Asistență consultul și administrarea tratamentului sunt GRATUITE, însă medicamentele sunt contra cost!
- Asistenta turistcă.
Tariful nu include următoarele servicii:
- Transport autocar (se poate solicita oferta de transport cu plecare din București sau din alte orase din țară – tariful diferă în funcție de punctul de plecare).
În cazul în care veniți cu transportul dumneavoastră vă rugăm să aveți în vedere faptul că trebuie să asigurați transportul și pentru excursiile trecute în program. În această situație grupul trebuie să asigure cazarea și mesele șoferului (în locurile reținute), taxa pentru acest loc fiind de 1.000 lei! Putem asigura gratuit cazarea șoferilor care însoțesc un grup compact de 50/60 persoane, în camere cu 3 sau 4 locuri.
- Asigurare medicamente – opțional 50 lei persoană/sejur (acest serviciu este opțional și garantează accesul la medicamente în timpul taberei indiferent de oră (în cazul în care nu se optează pentru această asigurare, necesarul de medicamente trebuie asigurat de către organizatorul grupului).
- Excursiile opționale.
- Intrările la obiectivele turistice menționate în program.
- Activități optionale în parc după cum urmează: Tiroliană ( 10 lei/coborârea), traseu de aventură prin copaci (20 lei/ un traseu), bile pe apă (20 lei/ 5 minute), tir cu arcul (10 lei/7 săgeți), tir cu pușca (10 lei/ 15 focuri), trambulină (10 lei/ 7 minute), plimbare cu bicicleta (20 lei/ 20 minute), plimbare cu caiacul (25 lei/ 20 minute), topogan gonflabil (10 lei/10 minute), hidrobicicletă (40 lei/ 20 minute ptr. 4 persoane), trambulina bungee (20 lei / 5 minute).
INFORMAȚII ELEMENTARE:
- Oferta este valabilă prin achitarea unui avans de 300 lei/plătitor în termen de 14 de zile de la data confirmării și tranșa doi de 300 lei până la 20 decembrie 2024! Pentru rezervările efectuate dupa data de 20 decembrie se achită un avans de 600 de lei în termen de 14 zile de la confrmarea rezervării.
- În caz de retragere după achitarea avansului acesta nu se returnează ci se acceptă doar înlocuiri. În cazul în care retragerea intervine după data de 1 Aprilie 2025 sumele datorate pentru fiecare loc sunt egale cu contravaloarea taberei. Se acceptă doar modificări de nume până cu 7 zile înainte de intrare.
- În cazul în care programul nu poate fi susținut din cauza unor eventuale restricții impuse de autorități acesta va fi reprogramat la o dată ulterioară stabilită de comun acord.
- Contravaloarea taberei se achită integral până la data de 10 Iunie 2025!
- Fiecare grup trebuie să fie însoțit de minim 2 adulți indiferent de numărul de participanți.
- Din motive obiective și pentru o mai bună desfășurare a programului nu vom mai primi în grupuri copii mai mari de clasa a 8 a.
- Programul este obligatoriu pentru toți participanții deoarece pe durata activităților nu putem oferi supraveghere în afara atelierelor. Dacă considerați că o parte dintre copiii înscriși nu vor dori să participe la programul propus vă sfătuim să vă reorientați către un alt program cu activități atractive pentru toți participanții.
- Din motive de siguranță alimentară, vă aducem la cunoștință faptul că este complet interzisă achiziționarea alimentelor din afara locațiilor pe tot parcursul programului, coordonatorul taberei rezervându-și dreptul de a refuza continuarea participării la program persoanelor care încalcă această regulă.
- Anexele atașate trebuie prelucrate și trimise pe mail înainte de plata avansului împreună cu datele de contact (adresa mail si numar de telefon) ale tuturor cadrelor didactice însoțitoare.
- Pe Anexe trebuie să apară absolut toți participanții (elevi + cadre didactice însoțitoare + copii de cadru didactic, dacă este cazul).
- Vă rugăm să vă asigurați că atât colegii dumneavoastră (cadre didactice însoțitoare) cât și părinții copiilor participanți au luat la cunoștință programul și regulamentul.
- De asemenea, nu vom mai primi părinți, bunici sau alți adulți care nu sunt cadre didactice însoțitoare, singura excepție fiind cazurile medicale care trebuie dovedite cu acte la data rezervării. (În caz contrar adulții vor trebui să achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului, doar în urma acordului coordonaturului care își rezervă dreptul de a refuza intrarea acestora în locație).
- Plata serviciilor turistice se face prin transfer bancar sau cash (dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract), iar diferența doar prin transfer bancar.
Vă așteptăm să petrecem o săptămână de neuitat în Bucovina!