TABARA AVENTURA IN NATURA
MUNTII FAGARAS – TRANSFAGARASAN – 2023

SISTEM MASA – BUFET DESCHIS

În prima zi, întâlnirea este la ora 9.00 în parcarea de la Academia Militara (acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul Pitești – Curtea de Argeș – Arefu. La Pitesti puteti vizita optional Gradina Zoologica, Parcul Trivale sau Planetariu (doar cu rezervare). La Curtea de Argeș puteti vizita Mănăstirea Curtea de Argeș, Curtea Domneasca.

Ajunși la locație, ne facem comozi în camerele primite, iar seara servim prima cină. Sosirea in locatie se va face dupa ora 17.00.

Pentru o bună desfășurare a activităților, ce încep din a doua zi, copiii vor fi împărțiți pe echipe, și rând pe rând bifează toate atelierele propuse.

Zilele se scurg rapid, dar punctul culminat al vacanței de vară abia acum începe. După cunoașterea echipei de verzișori (animatori), copiii vor fi implicați atât în activități educative nonformale, cât și distractive. Participarea la aceste activități va pune în evidență creativitatea și atenția copiilor, precum și aptitudinile de coordonare și lucru în echipă.

Activitățile educative nonformale propuse îi trec pe copii prin experiențe noi. Spre exemplu, la atelierul de teatru se vor organiza mai multe puncte de lucru, in cadrul carora copiii isi vor dezolta imaginatia, creativitatea, increderea in sine si spiritual de echipa Nu departe de atelierul de teatru stă și atelierul de creație, care va evidenția îndemanarea și inventivitatea copiilor.

Prin atelierul de dans, se vor elibera de energie și le va aduce o senzație de libertate, într-un stil aparte.

La jocuri activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor.

În pădure ne vor surprinde animaluțele feroce, despre care vom învăța cum să ne protejăm. Natura ne va indica punctele cardinale, apa va fi elementul vital pentru supraviețuire, adăpostul va fi locul în care ne vom hrăni și ne vom odihni. Orientarea turistică ne este utilă pentru a ne dezvolta simțul observației, a ne face mai atenți la micile detalii din viață și la a ne călăuzi pe drumul cel bun.

Activități distractive

Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experiențiala. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina locației.

Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde ne vom distra folosind mesele de air hockey, fussball și tenis.

Excursia opțională: In una din zile, după servirea micului dejun propunem o excursie optională pe traseul:

Varianta 1 – Transfăgărășan. Dacă vremea ne permite, ne propunem să ajungem până la cabana Balea Lac, zona alpina Cota 2000, Cabana Capra, zona Piscul Negru și Barajul Vidraru. Cost excursie – 60 lei/ plătitor.

Varianta 2 – Călimănești. Vizitele se vor face la Salina Ocnele Mari sau Muzeul Satului Vâlcean și la Mănăstirea Cozia. Cost excursie – 65 lei.

Masa de prânz este servită la pachet. În costul excursiilor nu sunt incluse tarifele de intrare la obiectivele turistice si parcarile.

Fiecare seara dupa cină va fi specială, pentru că echipa de animatori vă propune programe deosebite: sportive, sala de jocuri, discotecă, loc de joacă. Ultima seară este rezervată festivității de premiere, care se va încheia cu mult așteptatul foc al prieteniei.

După micul dejun, cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și plecăm către casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecum șapte zile minunate in spiritul “Aventura în Natură”. În drumul spre casă puteți vizita Barajul Vidraru și Curtea Domneasca de la Curtea de Argeș. Plecarea din locatie se face la ora 9.00 cu masa de pranz la pachet.

ORGANIZATORII ÎȘI REZERVĂ DREPTUL DE A MODIFICA ORDINEA DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR ÎN FUNCȚIE DE CONDIȚIILE METEOROLOGICE ȘI A ANUMITOR NECESITĂȚI ALE GRUPURILOR.

Complexul turistic Dracula – Comuna Arefu este amplasat la intrarea pe Transfăgărășan, într-o zonă turistică renumită (Cetatea Poenari – Valea lui Stan – Barajul Vidraru). În cadrul complexului copiii se pot bucura de aer curat, de liniște, dar și de bucatele tradiționale românești. Cazarea este asigurată în camere si apartamente cu 3,4, 5 si 6 locuri. Grupurile sanitare, dotate cu dușuri (cu apă caldă), sunt situate în cameră. Complexul dispune de bucătărie și sală de mese proprie + terasă ( aproximativ 300 locuri),  spațiu de joacă amenajat ( tobogane, balansoare), foișoare pentru desfășurarea activităților, spațiu de relaxare (mese de air hochei, fussball și tenis de masă), teren de sport (fotbal, volei). Complexul dispune de piscină interioară (obligatoriu casca). În zilele în care se vor programa excursii (plimbări sau vizitarea unor obiective turistice din zonă) se va putea asigura mâncare la pachet pentru fiecare elev.   www.pensiuneadracula.ro

DATE DE INTRARE 7 ZILE: 

18.06, 25.06, 02.07, 09.07, 16.07, 23.07, 30.07, 06.08, 13.08, 20.08.2023   

PRET:

1700 lei/ persoana

PRETUL INCLUDE :

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE  – SISTEM BUFET DESCHIS

BONUS:

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

UN ACCES LA PISCINA

ASIGURAM CARATUL BAGAJELOR PANA LA CAMERA DOAR COPIILOR CU VARSTA DE PANA LA 8 ANI. DUPA ACEASTA VARSTA SE POATE ASIGURA CONTRA COST, 20 LEI, PANA LA CAMERA SI DIN CAMERA LA AUTOCAR.

ASISTENTA MEDICALA: CONSULTUL SI ADMINISTRAREA TRATAMENTULUI SUNT GRATUITE INSA MEDICAMENTELE SUNT CONTRA COST.

ASISTENTA TURISTICA

                              FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSPORT AUTOCAR ( se poate solicita oferta de transport cu plecare din Bucuresti sau din orice oras din tara) 

In cazul in care veniti cu transportul dumneavoastra va rugam sa aveti in vedere faptul ca grupul trebuie sa asigure cazarea si masa soferului (in locurile retinute), taxa pentru acest loc fiind de 1.000 lei.

EXCURSIILE OPTIONALE

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

ACTIVITATI OPTIONALE IN PARC:

Tiroliana ( 7.5 lei/coborarea), traseu de aventura prin copaci 15 lei/ un traseu, bile pe apa 15 lei/ 5 minute, tir cu arcul 7.5 lei/7 sageti, tir cu pusca  7.5 lei/ 15 focuri, trambulina 7.5 lei/ 7 minute, plimbare cu bicicleta 15 lei/ 15 minute, catarare pe panou 7.5 lei/o urcare 

  • Oferta este valabila cu achitarea unui avans de 200 lei/platitor in termen de 14 de zile de la data confirmarii si transa a doua de 300 lei pana la 20 decembrie 2022. Pentru rezervarile efectuate dupa data de 20 decembrie se achita un avans de 500 de lei in termen de 14 zile de la confrmarea rezervarii.
  • In caz de retragere dupa achitarea avansului acesta nu se returneaza ci se accepta doar inlocuiri. In cazul in care retragerea intervine dupa data de 1 Aprilie 2023 sumele datorate pentru fiecare loc sunt egale cu contravaloarea taberei. Se accepta doar modificari de nume pana cu 7 zile inainte de intrare.
  • In cazul in care programul nu poate fi sustinut din cauza restrictiilor impuse de autoritati acesta va fi reprogramat la o data ulterioara stabilita de comun acord.
  • Contravaloarea taberei se achita integral pana la data de 01 Iunie.

Din motive obiective si pentru o mai buna desfasurare a programului nu vom mai primi in tabara grupuri de copii mai mari de clasa a 8a.

Programul de tabara este obligatoriu pentru toti participantii deoarece pe durata activitatilor nu putem oferi supraveghere in afara atelierelor. Daca considerati ca o parte dintre copiii inscrisi in tabara nu vor dori sa participe la programul propus va sfatuim sa va reorientati catre o alta tabara cu program atractiv pentru toti participantii.

De asemenea, din motive de siguranta alimentara, va aducem la cunostinta faptul ca este complet interzisa achizitionarea alimentelor din afara locatiilor pe tot parcursul programului, coordonatorul taberei rezervandu-si dreptul de a refuza continuarea participarii la program persoanelor care incalca aceasta regula.

Anexele atasate trebuie prelucrate si trimise pe mail inainte de plata avansului impreuna cu datele de contact (adresa mail si numar de telefon) ale tuturor cadrelor didactice insotitoare.

De asemenea, pe anexe trebuie sa apara absolut toti participantii (elevi + cadre didactice insotitoare + copii de cadru didactic, daca este cazul).

De asemenea, nu vom mai primi nici parinti sau bunici sau alti adulti care nu sunt cadre didactice insotitoare singura exceptie fiind cazurile medicale ce trebuie dovedite cu acte la data rezervarii. (In caz contrar adultii vor trebui sa achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului de tabara doar in urma acordului coordonaturului, care isi rezerva dreptul de a refuza intrarea acestora in locatie).      

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat pe Transfagarasan!