AVENTURA DE IARNA

HERCULANE – CAZANELE DUNARII

„O AMINTIRE DE-O VIAȚĂ”

 

Sistem de masa: bufet deschis

 

Ziua 1:

Intalnirea la ora 6.00 in parcarea de la Academia Militara (acces din B-dul Eroilor).Plecarea spre Herculane,  pe traseul Pitesti – Targu Jiu – Severin – Herculane, se va face cu ajutorul “trasurilor” moderne, puse la dispozitia voastra. In drumul nostru spre aventura putem participa optional: la Horezu, vizitam atelierul de olarit, la Baia de Fier, vizitam Pestera Muierii, la Targu Jiu, vom face o plimbare prin “Parcul lui Brancusi”.

Ziua 2.

Dupa servirea micului dejun propunem copiilor un program special. Prin atelierul de dans, se vor elibera de energie și le va aduce o senzație de libertate, într-un stil aparte.

La jocuri activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor.

Ziua 3. 

Excursie Muntele Mic

A treia zi de tabara este dedicata in intregime sporturilor de iarna. Imediat dupa micul dejun vom lua calea muntelui si vom poposi pe partia aflata pe Muntele Mic unde ne vom putea etala cunostintele de schiori, vom chiui cu veselie pe derdelus si de ce nu, vom incinge o bataie cu bulgari pe cinste. Pentru a ne recapata puterile, vom putea lua o pauza pentru a ne incalzi si energiza cu un ceai fierbinte sau o ciocolata calda.

Pârtia Borlova I
– grad de dificultate: mediu-usor ; perfectā pentru copii si începātori lungime: 1000 m
– altitudine la plecare: 1686 m, altitudine la sosire: 1564

Cartele  20 RON –  3 pct Cartelele (o urcare cu teleschiul – 1 punct)

45 RON / zi – schiuri, clāpari, bete

25 lei/zi – sanie

* tarife valabil in sezonul 2020-2021

Accesul catre partie se face cu autocarul pana in zona Caransebesului iar de acolo se efectueaza transferul cu masini mici catre Muntele Mic.

Ziua 4.

Dupa servirea micului dejun va propunem o excursie la cazanele Dunarii, cu urmatorul itinerar:

Mehadia  – Orsova – Cazanele Dunari – Statuia lui Decebal – Manastirea Mraconia. ( optional plimbare cu salupele prin Cazanele Dunarii – tarif 30 lei – valabil vara 2021)

Dupa amiaza propunem participarea la cursul de  Orientare după hartă/cautare de comori. Pentru aceastã probã concurenţii vor primi, o hartă o zonei în care se va desfãşura orientarea. În fiecare punct indicat concurenţii trebuie sa descopere câte un indiciu care ii va ajuta sa descopere “comoara”.

Ziua 5

Dupa servirea micului dejun copii, insotiti de echipa tehnica vor porni intr-o drumetile pentru a cunoaste imprejurimile . Traseul ales va avea un grad minim de dificultate, neexistand probleme din punct de vedere al sigurantei copiilor. Traseul va fi stabilit la alegere din una dintre urmatoarele variante:

Drumetia 1 – „Pe urmele pasilor printesei Elisabeta”. Plimbare pana pe varful Ciorici cu trecere pe la cele 3 foisoare (Verde, Galben si Ciorici)

Drumetia 2 – „Cheile Peciniscai”

Drumetia 3 – Plimbare pana la Crucea Alba

Optional se poate organiza o excursie la cascada Bigar (40 lei/platitor).

Mehadia – Complexul Mulinologic de la Rudaria (Eftimie Murgu). Numele de Rudaria deriva din doua cuvinte slave, ruda = minereu si reka = riu. Denumirea mulinologic deriva din cuvantul moulin= moara din limba franceza. La Rudaria (satul Eftimie Murgu, Caras Severin) este cel mai mare parc mulinologic din sud estul Europei. Adică parc cu mori de apă. În momentul de fata la Eftimie Murgu sunt 22 de mori insirate de-a lungul a aproximativ 3 kilometri de rau. Ultima oprire o facem la Cascada Bigar. – cost 40 lei/platitor minim 40 platitori/autocar. ( excursie – jumatate de zi)

Dupa amiaza, cei mici vor putea sa uite pentru o vreme de frigul de afara si se vor putea balaci in piscina complexului sau vor putea sa participle la activitati socio-educative propuse de animatori.

Fiecare seara dupa cină va fi specială, pentru că echipa de animatori vă propune programe deosebite: sportive, sala de jocuri, discotecă. Ultima seară este rezervată festivității de premiere, care se va încheia cu mult așteptatul foc al prieteniei

Ziua 6.

După micul dejun ( maxim ora 9.00),  cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și plecăm către casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecum șase zile minunate în Herculane. Traseu retur –Mehadia – Orsova – Severin – Craiova  – Pitesti – Bucuresti.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ordinea desfasurarii activitatilor in functie de conditiile meteorologice si a anumitor necesitati ale grupurilor.

 

PENSIUNEA CASA ECOLOGICA – BAILE HERCULANE
Amplasata intr-un cadru natural de vis, in muntii Cernei,  inconjurata de dealuri cu paduri virgine, Pensiunea Casa Ecologica va ofera: cazare in cabanute din lemn, vile si bungalouri, camere si apartamente de 3 pana la 6 locuri (paturi normale si etajate) cu baie proprie, televizor (lcd), frigider. Complexul este dotat cu restaurant capacitate 180 locuri, piscina exterioara, piscina interioara, jacuzzi, masa tennis, teren sport, zona de agrement.

 

PERIOADA:   

03.01-08.01.2022

PRET: 1150 LEI / persoana

 

PRETUL INCLUDE :

5 nopti cazare – 6 zile

5 pensiuni complete – sistem bufet deschis

BONUS:

Transport autocar Bucuresti – Baile Herculane si retur in limita a 50 de locuri

Asistenta turistica si monitori pentru desfasurarea activitatilor

Asiguram caratul bagajelor pana la camera doar copiilor cu varsta de pana la 8 ani. dupa aceasta varsta se poate asigura contra cost, 20 lei, pana la camera si din camera la autocar.

ASISTENTA TURISTICA

             FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

Transferul la Bucuresti ( in cazul grupurilor din afara traseului)

Transportul pe cablu

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani insotiti doar de cadre didactice.

Rezervarea devine ferma in momentul achitarii avansului de minim 400 lei/ copil in termen de 14 zile de la confirmare, iar diferenta se achita cu cel putin 20 zile de intrarea in tabara prin transfer bancar.

Avansul achitat nu se returneaza, fiind insa permisa reprogramarea in cazul situatiilor medicale sustinute de documente doveditoare.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara.

Va asteptam sa petrecem o saptamana de iarna de neuitat la Herculane.