TABARA AVENTURA IN NATURA
MUNTII FAGARAS – TRANSFAGARASAN – 2021

SISTEM MASA – BUFET DESCHIS

În prima zi, intâlnirea este la ora 9.00 în parcarea de la Academia Militara (acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul Pitești – Curtea de Argeș – Arefu. La Curtea de Argeș vizităm Mănăstirea Curtea de Argeș și atelierul “Micul Olar”, sau atelierul Globul de Crăciun (10 lei/ platitor/ atelier), unde fiecare copil are ocazia să-și confecționeze un vas din lut, sau să asiste la fabricarea și pictarea globurilor din sticlă.

Ajunși la locație, ne facem comozi în camerele primite, iar seara servim prima cină. Sosirea in locatie se va face dupa ora 16.00.

Pentru o bună desfășurare a activităților, ce încep din a doua zi, copiii vor fi împărțiți pe echipe, și rând pe rând bifează toate atelierele din cadrul taberei Aventura în Natură.

Zilele se scurg rapid, dar punctul culminat al vacanței de vară abia acum începe. După cunoașterea echipei de verzișori (animatori), copiii vor fi implicați atât în activități educative nonformale, cât și distractive. Participarea la aceste activități va pune în evidență creativitatea și atenția copiilor, precum și aptitudinile de coordonare și lucru în echipă.

Activitățile educative nonformale propuse în tabără îi trec pe copii prin experiențe noi. Spre exemplu, la atelierul de experimente se produc intenționat fenomene științifice atractive, sub atenta îndrumare a animatorilor. Nu departe de experimente, stă și atelierul de creație, care va evidenția îndemanarea și inventivitatea copiilor.

Prin atelierul de dans, se vor elibera de energie și le va aduce o senzație de libertate, într-un stil aparte.

La jocuri activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor.

În pădure ne vor surprinde animaluțele feroce, despre care vom învăța cum să ne protejăm. Natura ne va indica punctele cardinale, apa va fi elementul vital pentru supraviețuire, adăpostul va fi locul în care ne vom hrăni și ne vom odihni. Orientarea turistică ne este utilă pentru a ne dezvolta simțul observației, a ne face mai atenți la micile detalii din viață și la a ne călăuzi pe drumul cel bun.

Activități distractive

Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experiențiala. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina locației.

Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde ne vom distra folosind mesele de air hockey, fussball și tenis.

Parcul de Aventură din interiorul complexului ne asteaptă să petrecem momente inedite, folosind cele 4 jetoane incluse în pachet. Optional distracția poate continua achiziționând alte jetoane în valoare de 7.5 lei, care se pot folosi astfel: tiroliana 7.5 lei, traseu prin copaci 15 lei, tir cu arcul 7.5 lei (7 săgeți), air soft 7.5 lei (15 bile), trambulina 7.5 lei (7 inute), bile pe apă 15 lei (5 minute), panou de cățărat  7.5 lei, biciclete 15 lei.

 

 

Excursia opțională: După servirea micului dejun propunem o excursie optională pe traseul:

Varianta 1Transfăgărășan. Dacă vremea ne permite, ne propunem să ajungem până la cabana Balea Lac, zona alpina Cota 2000, Cabana Capra, zona Piscul Negru și Barajul Vidraru. Cost excursie – 55 lei/ plătitor.

Varianta 2Călimănești. Vizitele se vor face la Salina Ocnele Mari sau Muzeul Satului Vâlcean și la Mănăstirea Cozia. Cost excursie – 60 lei.

Masa de prânz este servită la pachet. În costul excursiilor nu intră tarifele de intrare la obiectivele turistice. Înscrierile pentru această excursie se fac cu cel putin 7 zile înainte de sosirea în tabără.

Fiecare seara dupa cină va fi specială, pentru că echipa de animatori vă propune programe deosebite: sportive, sala de jocuri, cinema, discotecă, loc de joacă. Ultima seară este rezervată festivității de premiere, care se va încheia cu mult așteptatul foc de tabără.

După micul dejun, cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și plecăm către casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecum șapte zile minunate în tabăra “Aventura în Natură”. În drumul spre casă puteți vizita Barajul Vidraru și Curtea Domneasca de la Curtea de Argeș. Plecarea din locatie se face la ora 9.00 cu masa de pranz la pachet.

ORGANIZATORII ÎȘI REZERVĂ DREPTUL DE A MODIFICA ORDINEA DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR ÎN FUNCȚIE DE CONDIȚIILE METEOROLOGICE ȘI A ANUMITOR NECESITĂȚI ALE GRUPURILOR.

 

Complexul turistic Dracula – Comuna Arefu este amplasat la intrarea pe Transfăgărășan, într-o zonă turistică renumită (Cetatea Poenari – Valea lui Stan – Barajul Vidraru). În cadrul complexului copiii se pot bucura de aer curat, de liniște, dar și de bucatele tradiționale românești. Cazarea este asigurată în camere cu 3,4 locuri și apartamente cochete cu 6 locuri. Grupurile sanitare, dotate cu dușuri (cu apă caldă), sunt situate în cameră. Complexul dispune de bucătărie și sală de mese proprie + terasă ( aproximativ 300 locuri),  spațiu de joacă amenajat ( tobogane, balansoare), foișoare pentru desfășurarea activităților, spațiu de relaxare (mese de air hochei, fussball și tenis de masă), teren de sport (fotbal, volei, baschet), sală pentru vizionat filme. Complexul dispune de piscină interioară (obligatoriu casca), jacuzzi și terasă cu șezlonguri. În zilele în care se vor programa excursii (plimbări sau vizitarea unor obiective turistice din zonă) se va putea asigura mâncare la pachet pentru fiecare elev.   www.pensiuneadracula.ro

 

DATE DE INTRARE: 

 20.06; 26.06

 02.07; 8.07; 14.07; 20.07; 26.07;

01.08; 07.08.2021.

PREȚ:

1200 / persoana

PRETUL INCLUDE :

6 NOPTI CAZARE – 7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE – SISTEM BUFET DESCHIS

BONUS:

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

ASISTENTA TURISTICA

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSPORT AUTOCAR ( se poate solicita oferta de transport pentru deplasarea la tabara si de la tabara, cu plecare din Bucuresti sau din orice oras din tara)

EXCURSIILE OPTIONALE

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

ACTIVITATI OPTIONALE IN ZONA DE AGREMENT

Oferta este valabila cu achitarea unui avans de minim 300 lei/platitor pana la data de 1 Decembrie 2020 pentru rezervari efectuate pana la 15.11.2020 sau in termen de 15 zile de la confirmare pentru rezervarile efectuate dupa 15.11.2020.
A doua transa de bani se va achita pana la data de 15 Martie 2020.
Contravaloarea taberei se achita integral pana la data de 01 Iunie 2021. Dupa aceasta data se aplica o penalizare de 100% pentru locurile rezervate si neachitate (se accepta inlocuiri).

Pentru rezervarile efectuate dupa data de 15 Martie taxa se achita in valoare de 50% in termen de 10 zile de la confirmare.
Pentru rezervarile efectuate dupa data de 01 Iunie taxa se achita integral in termen de 5 zile de la confirmare, fara drept de renuntare (doar inlocuire).

Plata serviciilor turistice se face prin transfer bancar sau cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract iar diferenta doar prin transfer bancar).

Pentru retragerile survenite  dupa data de 15.03.2021 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara. 

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara, exceptie fiind cazurile medicale ce trebuie dovedite cu acte la data rezervarii. (In caz contrar adultii vor trebui sa achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului de tabara doar in urma acordului coordonaturului de tabara, care isi rezerva dreptul de a refuza intrarea acestora in tabara). 

Programul de tabara este obligatoriu pentru toti participantii deoarece pe durata activitatilor nu putem oferi supraveghere in afara atelierelor. Daca considerati ca o parte dintre copiii inscrisi in tabara nu vor dori sa participe la programul propus va sfatuim sa va reorientati catre o alta tabara cu program atractiv pentru toti participantii. In cazul in care grupul nu doreste participarea in excursia optionala, in ziua respectiva programul este organizat si supravegheat de catre profesorii insotitori .

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara “Aventura in natura”.