TABĂRA AVENTURA CERCETAȘILOR

O AMINTIRE DE – O VIAȚĂ

VALEA SIPOTULUI 2021

Vă învităm într-o lume unde copiii pot cunoaște natura cu frumusețile ei, pot îmbrățișa aventura și pot descoperi multe lucruri noi despre ei înșiși și despre mediul înconjurător.

Cercetăşia este educaţie pentru viaţă – dezvoltă cunoaşterea de sine, necesitatea de a căuta noul, de a participa, de a explora, de a descoperi, de a făuri, de a ajuta.

Activitățile desfasurate în mijlocul naturii, cum ar fi tehnicile de supraviețuireorientarea după natură și hartădrumețiileconstruirea de adăposturi aduc un aport esențial în buna dezvoltare fizică și psihică a copiilor și la pregătirea pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

PROGRAM TABARA:

Ne vom incepe calatoria la ora 8.30 din parcarea Academiei Militare ( acces din B-dul Eroilor) pe traseul BUCUREȘTI – PLOIEȘTI – SINAIA – MOROIENI, vizităm opțional Muzeul Cinegetic de la Posada, Mănăstirea Sinaia și Castelul Peleș.. În această zi se va face cazarea grupului, vom avea timp liber pentru acomodare și ne vom organiza în echipe de 8-10 copii, stabilind de asemenea conducătorul echipei, numele și steagul echipei.

Pe parcursul celor 6 zile propunem copiilor un program special în care urmărim în mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipă și sublinierea rolului fiecărui coechipier ca parte integrată în grup. Probele pe care le vor desfășura pun în evidență creativitatea și atenția copiilor precum și aptitudinile de coordonare si cooperare.

DRUMEŢIA CU OBSTACOLE SURPRIZà – fiecare echipã va primi din partea organizatorilor o hartã a zonei. Pe aceasta hartã va fi trasat traseul pe care îl vor parcurge şi anumite instrucţiuni cu privire la desfăşurarea probei. Pe parcursul acestei drumeţii concurenţii vor intâlni mai multe posturi de control cu arbitrii, iar în fiecare post se va desfăşura câte o probã surprizã. Traseul va avea un grad minim de dificultate, putând fi parcurs de oricare copil. Joaca și voia bună sunt cuvintele cheie pentru această perioadă.

 MONTAJUL, LABIRINTUL, PÂNZA DE PÃIANJEN MUZICALÃ, PUZZLE-UL sunt doar câteva din jocurile pe care le avem de deslușit. Probele pun în evidență în primul rând aptitudinile de coordonare, cooperare pentru atingerea obiectivelor comune. Învățarea marcajelor turistice, orientarea în teren după semne, plimbarea pe traseele montane sunt la rândul lor probe care ne ajută să asimilăm informații noi.

TEHNICILE CERCETĂȘEȘTI (supraviețuire, alimentație, prim ajutor, pericole în natură) nu vor lipsi din programul de tabără, ele au rol de inițiere în turismul montan și nu numai. În urma desfășurării lor se evidențiază preocuparea copiilor pentru soluționarea problemelor comune precum și creșterea încrederii reciproce între aceștia.

ACTIVITATI DISTRACTIVE

Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experențială. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina din locatie (unde este obligatorie purtarea castii).

Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde putem folosi mesele de air hockey, fussball sau la activități amuzante precum participarea la “CARNAVAL”, unde fiecare echipă trebuie să se costumeze  conform indicațiilor primite de la animatori, sau în cadrul unui concurs, unde fiecare echipă prezintă programul artistic “HAPPY FACE” pregătit pe durata  taberei.

PARCUL DE AVENTURA din interiorul complexului ne așteaptă să petrecem momente inedite, folosind cele 2 jetoane incluse în pachet. Optional distracția poate continua achiziționând alte jetoane în valoare de 7.5 lei, care se pot folosi astfel: tiroliana 7.5 lei, traseu prin copaci 15 lei, tir cu arcul 7.5 lei (7 săgeți), air soft 7.5 lei (15 bile), trambulina 7.5 lei (7 minute), plimbarea cu calul ( 2 ture) sau caleașca 15 lei.

Fiecare seară, după cină, va fi specială, pentru că echipa de animatori vă propune programe deosebite: programe sportive, sală de jocuri, cinema, discotecă, loc de joacă. Ultima seară este rezervată FESTIVITĂȚII DE PREMIERE, care se va încheia cu mult așteptatul FOC DE TABĂRĂ.

După micul dejun, cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și plecăm către casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecum șase zile minunate în tabăra “Aventura Cercetașilor”. În drumul spre casă puteți participa optional la o excursie cu telecabina pe platoul munților Bucegi – cost vezi www.sinaiago.ro.

 

ORGANIZATORII ÎȘI REZERVĂ DREPTUL DE A MODIFICA ORDINEA DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR ÎN FUNCȚIE DE CONDIȚIILE METEOROLOGICE ȘI A ANUMITOR NECESITĂȚI ALE GRUPURILOR.

 

PENSIUNEA VALEA SIPOTULUI – MOROENI

Amplasată într-un cadru natural de vis, în munții Bucegi,  înconjurată cu păduri virgine, pensiunea  vă oferă: cazare în camere cu  3, 4 sau 5 locuri dotate cu baie proprie, televizor (LCD), frigider, restaurant, piscină interioară, terenuri de sport ( fotbal și tenis), spațiu de joacă interior și exterior, parc de aventură, fermă de animale proprie și mult spatiu în natură pentru relaxare.    www.valeasipotului.ro

 

DATE DE INTRARE:

27.06

04.07, 11.07, 18.07, 25.07,

01.08, 08.08.2021

PREȚ:

1175 lei/ persoana

PRETUL INCLUDE :

5 NOPTI CAZARE –  6 ZILE

5 PENSIUNI COMPLETE 

BONUS:

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

ASISTENTA TURISTICA

                      

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSPORT AUTOCAR ( se poate solicita oferta de transport pentru deplasarea la tabara si de la tabara, cu plecare din Bucuresti sau din orice oras din tara) 

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

ACTIVITATI OPTIONALE IN ZONA DE AGREMENT

 

Oferta este valabila cu achitarea unui avans de minim 300 lei/platitor pana la data de 1 Decembrie 2020 pentru rezervari efectuate pana la 15.11.2020 sau in termen de 15 zile de la confirmare pentru rezervarile efectuate dupa 15.11.2020.
A doua transa de bani se va achita pana la data de 15 Martie 2021.
Contravaloarea taberei se achita integral pana la data de 01 Iunie 2021. Dupa aceasta data se aplica  o penalizare de 100% pentru locurile rezervate si neachitate (se accepta inlocuiri).

Pentru rezervarile efectuate dupa data de 15 Martie taxa se achita in valoare de 50% in termen de 10 zile de la confirmare.
Pentru rezervarile efectuate dupa data de 01 Iunie taxa se achita integral in termen de 5 zile de la confirmare, fara drept de renuntare (doar inlocuire).

.

     Plata serviciilor turistice se face prin transfer bancar sau cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract iar diferenta doar prin transfer bancar).

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 15.03.2021 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara.

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara,  exceptie fiind cazurile medicale ce trebuie dovedite cu acte la data rezervarii. (In caz contrar adultii vor trebui sa achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului de tabara doar in urma acordului coordonaturului de tabara, care isi rezerva dreptul de a refuza intrarea acestora in tabara). 

Programul de tabara este obligatoriu pentru toti participantii deoarece pe durata activitatilor nu putem oferi supraveghere in afara atelierelor. Daca considerati ca o parte dintre copiii inscrisi in tabara nu vor dori sa participe la programul propus va sfatuim sa va reorientati catre o alta tabara cu program atractiv pentru toti participantii. In cazul in care grupul nu doreste participarea in excursia optionala, in ziua respectiva programul este organizat si supravegheat de catre profesorii insotitori .

 

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara “Aventura cercetasilor”.