TABĂRA AVENTURA EXPLORATORILOR

HERCULANE – CAZANELE DUNARII – 2021

„O AMINTIRE DE-O VIAȚĂ”

Sistem de masa: bufet deschis

PROGRAM TABARA:

Ziua 1  –  Intalnirea la ora 6.00 in parcarea de la Academia Militara (acces din B-dul Eroilor). Plecarea spre Herculane,  pe traseul Pitesti – Targu Jiu – Herculane, se va face cu ajutorul “trasurilor” moderne, puse la dispozitia voastra. In drumul nostru spre aventura, la Horezu, vizitam atelierul de olarit, la Baia de Fier, vizitam Pestera Muierii, la Targu Jiu, vom face o plimbare prin “Parcul lui Brancusi”.

Ajunși la locație, ne facem comozi în camerele primite, iar seara servim prima cină. Sosirea in locatie se va face dupa ora 18.00.

Pentru o bună desfășurare a activităților, ce încep din a doua zi, copiii vor fi împărțiți pe echipe și rând pe rând bifează toate atelierele din cadrul taberei Aventura exploratorilor.

Zilele se scurg rapid dar punctul culminat al vacanței de vară abia acum începe. După cunoașterea echipei de verzișori (animatori), copiii vor fi implicați atât în activități educative nonformale cât și distractive. Participarea la aceste activități va pune în evidență creativitatea și atenția copiilor precum și aptitudinile de coordonare și lucru în echipă.

Activitățile educative nonformale propuse în tabără îi trec pe copii prin experiențe noi. Spre exemplu, la atelierul “Exploratori trecutului” – simularea unor tehnici dacice si romane de lupta cu ajutorul informatiilor puse la dispozitie de animatori. Impreuna aflam tainele formari poporului roman, precum si a obiceiurilor strabune.

Nu departe de atelierul “Exploratori trecutului” stă și atelierul de creație, care va evidenția îndemanarea și inventivitatea copiilor. Podoabele confectionate de micii exploratori sunt semne de pricepere si indemanare.  Un alt atelier propus este atelierul “lumina si culoare” – realizarea unor picturi pe pietre, vase din lut sau materiale neconventionale cu ajutorul ustensilelor puse la dispozitie de animatori.

Prin atelierul de dans se vor elibera de energie și le va aduce o senzație de libertate, într-un stil aparte.

La jocuri activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor.

Activități distractive

Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experiențiala. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina locației.

Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde ne vom distra folosind mesele de air hockey, fussball și tenis.

Zona de agrement din interiorul complexului ne asteaptă (Optional) să petrecem momente inedite. Distracția poate continua achiziționând  jetoane în valoare de 7.5 lei, care se pot folosi astfel: tir cu arcul 7.5 lei (7 săgeți), air soft 7.5 lei (15 bile), trambulina 7.5 lei (7 minute), bile pe apă 15 lei (5 minute).                                                                                                                                                      

Dupa amiaza participam la activitati sportive (jocuri de echipa – fotbal,volei, baschet) si ne pregatim sa plecam in excursii si drumetii pentru a putea vedea cu ochii nostri frumusetile zonei. Astfel , va propunem 2 excursii (incluse in oferta de transport propusa sau pe care trebuie sa le luati in calcul in cazul in care veniti cu transportul dumneavoastra):

Excursia 1 – Mehadia  – Orsova – Cazanele Dunari – Statuia lui Decebal – Manastirea Mraconia. ( optional plimbare cu salupele prin Cazanele Dunarii – tariful se comunica in luna Mai 2020)

Excursia 2 – Mehadia  – Baile Herculane  – o scurta incursiune in trecutul istoric al zonei. ( aceasta excursie se realizeaza in ziua plecari spre casa) 

In aceste zile ne vom face timp si pentru organizarea unor excursii optionale pentru a putea vizita si alte atractii turistice ale zonei:

Traseu 1- Mehadia  – “Ulpia Traiana Sarmizegetusa” (pe numele său complet Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa) a fost capitala Daciei Romane, situată la o distanță de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei. Ruinele orașului antic constituie azi obiectul unui complex arheologic în localitatea Sarmizegetusa, județul Hunedoara. – cost 35 lei/ platitor minim 40 platitori/autocar. ( excursie – jumatate de zi)

Traseu 2- Mehadia – Complexul Mulinologic de la Rudaria (Eftimie Murgu). Numele de Rudaria deriva din doua cuvinte slave, ruda = minereu si reka = riu. Denumirea mulinologic deriva din cuvantul moulin= moara din limba franceza. La Rudaria (satul Eftimie Murgu, Caras Severin) este cel mai mare parc mulinologic din sud estul Europei. Adică parc cu mori de apă. În momentul de fata la Eftimie Murgu sunt 22 de mori insirate de-a lungul a aproximativ 3 kilometri de rau. Ultima oprire o facem la Cascada Bigar – locul unul  in topul cascadelor unice din lume. – cost 35 lei/platitor minim 40 platitori/autocar. ( excursie – jumatate de zi)

Traseu 3- Caransebeș – Lugoj – Timișoara cu vizitarea principalelor obiective turistice din zona centrală a orașului denumită și  Piața Victoriei, fostă Piața a Operei, una din piețele centrale ale municipiului Timișoara, locul în care Timișoara a fost proclamată în 20 decembrie 1989 primul oraș liber din România. La polii opuși ai pieței se găsesc la nord Opera, iar la sud Catedrala Mitropolitană. Dinspre Operă spre Catedrală vom admira ansambluri arhitecturale de importanță istorică situate pe  promenadă, cea de pe dreapta purtand numele „Corso” iar cea de pe stânga „Surogat”. În jurul pieței se găsesc importante instituții, cum ar fi Opera RomânăTeatrul NaționalTeatrul Maghiar de StatTeatrul German de StatCatedrala Mitropolitană, cinematografele Timiș, Capitol și Studio, Muzeul Banatului, galeriile de artă și multe magazine. Cost excursie – 50 lei/ plătitor/ minim 40 platitori/autocar (excursia se desfasura intre mic dejun si cina cu servirea mesei de pranz la pachet)

 

În costul excursiilor nu intră tarifele de intrare la obiectivele turistice. Înscrierile pentru această excursie se fac cu cel putin 7 zile înainte de sosirea în tabără.

Fiecare seara dupa cină va fi specială, pentru că echipa de animatori vă propune programe deosebite: sportive, sala de jocuri, cinema, discotecă, loc de joacă. Ultima seară este rezervată festivității de premiere, care se va încheia cu mult așteptatul foc de tabără.  După micul dejun ( maxim ora 9.00),  cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și plecăm către casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecum șapte zile minunate în tabăra “Aventura exploratorilor”. Traseu retur –Mehadia – Orsova – Craiova  – Pitesti – Bucuresti.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ordinea desfasurarii activitatilor in functie de conditiile meteorologice si a anumitor necesitati ale grupurilor.

 

PENSIUNEA CASA ECOLOGICA – BAILE HERCULANE

Amplasata intr-un cadru natural de vis, in muntii Cernei,  inconjurata de dealuri cu paduri virgine, Pensiunea Casa Ecologica va ofera: cazare in cabanute din lemn, dotate cu baie proprie, televizor (lcd), frigider, cazare in vile si bungalouri, camere si apartamente de 3 pana la 6 locuri (paturi normale si etajate) cu baie proprie, restaurant capacitate 180 locuri, piscina exterioara, piscina interioara, jacuzzi, masa tennis, teren sport.

 www.pensiuneaecologica.ro

 

DATE DE INTRARE TABARA 7 ZILE: 

 21.06; 27.06;

03.07; 09.07; 15.07; 21.07; 27.07;

02.08, 08.08, 14.08, 20.08; 26.08.2021

  PRET:

1200 lei/ persoana

PRETUL INCLUDE :

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE  – SISTEM BUFET DESCHIS

BONUS:

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

ASISTENTA TURISTICA

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSPORT AUTOCAR ( se poate solicita oferta de transport pentru deplasarea la tabara si de la tabara, cu plecare din Bucuresti sau din orice oras din tara) 

In cazul in care veniti cu transportul dumneavoastra va rugam sa aveti in vedere sa asigurati transportul si pentru excursiile trecute in program)

EXCURSIILE OPTIONALE

AER CONDITIONAT IN CAMERA ( 20 LEI/ZI DE CAMERA) Optiunea pentru camera dotata cu aer conditionat se face la inscriere.

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

ACTIVITATI OPTIONALE IN ZONA DE AGREMENT

 

Oferta este valabila cu achitarea unui avans de minim 300 lei/platitor pana la data de 1 Decembrie 2020 pentru rezervari efectuate pana la 15.11.2020 sau in termen de 15 zile de la confirmare pentru rezervarile efectuate dupa 15.11.2020.

A doua transa de bani se va achita pana la data de 15 Martie 2021.

Contravaloarea taberei se achita integral pana la data de 01 Iunie 2021. Dupa aceasta data se aplica  o penalizare de 100% pentru locurile rezervate si neachitate (se accepta inlocuiri).

Pentru rezervarile efectuate dupa data de 15 Martie taxa se achita in valoare de 50% in termen de 10 zile de la confirmare.
Pentru rezervarile efectuate dupa data de 01 Iunie taxa se achita integral in termen de 5 zile de la confirmare, fara drept de renuntare (doar inlocuire).

 

     Plata serviciilor turistice se face prin transfer bancar sau cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract iar diferenta doar prin transfer bancar).

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 15.03.2021 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara. 

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara,  exceptie fiind cazurile medicale ce trebuie dovedite cu acte la data rezervarii. (In caz contrar adultii vor trebui sa achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului de tabara doar in urma acordului coordonaturului de tabara, care isi rezerva dreptul de a refuza intrarea acestora in tabara). 

Programul de tabara este obligatoriu pentru toti participantii deoarece pe durata activitatilor nu putem oferi supraveghere in afara atelierelor. Daca considerati ca o parte dintre copiii inscrisi in tabara nu vor dori sa participe la programul propus va sfatuim sa va reorientati catre o alta tabara cu program atractiv pentru toti participantii. In cazul in care grupul nu doreste participarea in excursia optionala, in ziua respectiva programul este organizat si supravegheat de catre profesorii insotitori .

 

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara “Aventura exploratorilor”.