TABARA AVENTURA PE ULITA

Traditii si obiceiuri ca la romani

Bucovina – 2021

SISTEM MASA: BUFET DESCHIS

                 Tara noastra a fost dintotdeauna bogata in datini, obiceiuri si traditii si de aceea dorim sa le prezentam si sa-i introducem pe copii in lumea traditionala romaneasca. Este important ca noi sa ii facem pe copii sa respecte obiceiurile si traditiile poporului mostenite din mosi- stramosi, sa invatam copii sa aprecieze frumusetea portului romanesc, a dansului  si a cantecului popular romanesc, valorile spirituale dar si sa deprinda tehnicile vechi a unor mestesuguri: incondeierea de oua, pictura pe lemn, pictura pe ceramica, cusutul si tehnici de impaslire.

Program tabara:

ZIUA 1 –“ DRUMUL CU AVENTURA”Devreme, intr- o dimineata, la ora 06:00 ( ora de plecare se stabileste in functie de locul de plecare), ne incepem calatoria catre Tabara “Aventura pe ulita”. Ne incepem drumul “aventuros” din Bucuresti, continuam catre Buzau- Bacau- Campulung Moldovenesc. Bineinteles ne oprim sa vizitam o parte (doar 2 obiective la alegere) din monumetele istorice care ne ies in cale pe drumul nostru: Manastirea Agapia, Manastirea Varatec, Muzeul Memorial “Ion Creanga”- Humulesti, Manastirea Neamt.sau doar un obiectiv – Cetatea Neamtului,   La lasarea serii ( dupa ora 18.00),  intram cu autocarul pe “ulita”, coboram , facem cunostinta cu gazdele noastre si ne cazam.

In ziua urmatoare toti participanti la tabara isi aleg atelierele (maxim 2 ateliere / persoana) la care doresc sa participe pe parcursul acestei tabere, in functie de ce abilitati isi doresc sa dezvolte ( cate un atelier din fiecare grupa astfel:

grupa folclor –  la alegere intre dansuri populare sau muzica populara si .

grupa mestesuguri – la alegere intre pictura sau impaslire

Fiecare grup se imparte in mod egal catre fiecare grupa de ateliere.

ATELIERUL DE PICTURA – ne este prezentata arta traditionala de picture (tehnica, instrumente,modele si culori) si cu pensula in mana ne transformam in adevarati mestesugari si  dam viata si culoare obiectelor care ne inconjoara.

Vom putea experimenta invataturile noastre pe mai multe tipuri de suport pentru pictura:

  • Oua- invatam obiceiul stravechi de incondeiere a oualelor rezultand astfel adevarate opera de arta – ouale incondeiate din Bucovina
  • lemn- povestea lemnului, prelucrarea acestuia si bucuria de a oferi viata lemnului
  • ceramica- povestea straveche despre olarit- transformarea lutului in vase modelate in diverse forme si transformarea acestora in obiecte decorative cu modele traditionale.

ATELIER DE CUSATURI si IMPASLIT

Cusutul–  activitate manuala usoara accesibila oricui, baieti sau fete. Ascultam cu mare interes povestea inului, canepei si bumbacului si totodata deprindem tehnici de cusut si ochiuri de baza, care se vor transforma in semne de carte, bentite sau bratari.

Impaslirea- aflam ce inseamna acest termen si proces. Aflam cum se obtine materialul de lucru – pasla – cum lana de pe oita trece prin mai multe stadii si ajunge in manutele noastre pentru a ne realiza decoratiuni pufoase.

ATELIERUL “FOLCLORISTII” – atelier de dans, formam ansambluri si invatam suite de dansuri populare usoare din toate regiunile Tarii Romanesti.

ATELIERUL DE CANTEC SI VOIE BUNA – toti cei cu glas de privighetoare vor putea participa la atelierul de muzica, in cadrul caruia invatam cantece de voie buna romanesti.

Dupa amiaza participam la activitati sportive (jocuri de echipa – fotbal,volei, baschet) si ne pregatim sa plecam in excursii si drumetii pentru a putea vedea cu ochii nostri frumusetile Bucovinei. Astfel , va propunem 2 excursii (incluse in oferta de transport propusa sau pe care trebuie sa le luati in calcul in cazul in care veniti cu transportul dumneavoastra):

Excursia 1 – Campulung Moldovenesc- Muzeul Oului (pret bilet intrare 4 lei ) – plimbare cu Mocanita Hutulca- Moldovita(pret bilet 20 lei / copil si  35 lei/ adult- pret valabil in vara 2019).

Excursia 2 – Campulung Moldovenesc – Pojorata- Drumul Comorilor- Transrarau- in drumetie putem admira Pietrele Doamnei, Varful Rarau. In cadrul acestei drumetii veti putea admira adevarate frumuseti ale naturii, avand posibilitatea de a vedea Muntii Giumalau, Muntii Ceahlau, Valea Moldovei sau Valea Bistritei.

In aceste zile ne vom face timp si pentru organizarea unei excursii optionale pentru a putea vizita o parte din minunata Bucovina:

Traseu 1- Manastirea Moldovita – Manastirea Sucevita – Atelierul de ceramica neagra din Marginea- Radauti(pret 45 lei).

Traseu 2 – Manastirea Moldovita – Manastirea Sucevita – Atelierul de ceramica neagra din Marginea-Manastirea Putna-  Radauti(pret 55 lei).

Traseul 3: Campulung Moldovenesc – Sadova – Lacul Iezer ( pret 20 lei )

Fiecare seara va fi deosebita pentru ca avem pregatite programe speciale: serate de dans, jocuri, activitati sportive.

In ultima zi organizam “ADUNAREA POPORULUI” –  chemam reprezentantii din toate regiunile Romaniei si dam startul la cea mai frumoasa petrecere romaneasca. Vom fi inconjurati de obiectele create de voi, mici romanasi cu inima mare, la atelierele mestesugaresti si va rasuna muzica autentica romaneasca. Bineinteles ca in aceeasi seara vom avea si festivitatea de premiere si un foc de tabara. Recomandam o tinuta traditionala sau macar un tricou alb.

ULTIMA ZI – Cu parere de rau ne luam “La revedere!” de la gazdele noastre primitoare si pornim spre casa dornici sa povestim celor dragi, cum am petrecut zile minunate in tabara “AVENTURI PE ULITA”.

Traseu retur – Campulung Moldovesnesc – vizita Manastirea Voronet – Vizita Manastirea Humor – Bacau – Buzau – Bucuresti.  Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ordinea desfasurarii activitatilor in functie de conditiile meteorologice si a anumitor necesitati ale grupurilor.

HOSTEL ALEX

 Situat intr-un cadru natural deosebit la marginea orasului Campulung Moldovenesc, la poalele Muntiilor Rarau, Hostel Alex ne saluta din inima Bucovinei si va ofera cazare in camere 3,4 de locuri si apartamente cu 6 locuri (cu paturi normale si etajate), cu grup sanitar propriu, TV. Complexul situat pe malul raului Moldova se intinde pe aproximativ 4 hectare de teren si pune la dispozitia turistilor 2 terenuri de fotbal, un teren de volei, foisoare,  un amfiteatru, piscina acoperita, lac de pescuit, restaurant, traseu de aventura, tiroliana. – https://www.complexdumbravaminunata.ro/

 DATE DE INTRARE TABARA 7 ZILE: 

19.06;25.06;

01.07;13.07;19.07;25.07;31.07;

06.08;12.08;24.08.2021

PRET:

1200 lei/ persoana

PRETUL INCLUDE :

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE  – SISTEM BUFET DESCHIS

BONUS:

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

ASISTENTA TURISTICA 

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSPORT AUTOCAR ( se poate solicita oferta de transport pentru deplasarea la tabara si de la tabara, cu plecare din Bucuresti sau din orice oras din tara) 

In cazul in care veniti cu transportul dumneavoastra va rugam sa aveti in vedere sa asigurati transportul si pentru excursiile trecute in program

EXCURSIILE OPTIONALE

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

ACTIVITATI OPTIONALE IN PARC:

 Tiroliana ( 7.5 lei/coborarea), traseu de aventura prin copaci 15 lei/ un traseu, bile pe apa 15 lei/ 5 minute, tir cu arcul 7.5 lei/7 sageti, tir cu pusca  7.5 lei/ 15 focuri, trambulina 7.5 lei/ 7 minute, plimbare cu bicicleta 15 lei/ 15 minute, plimbare cu caiacul 20 lei/20 minute.

Oferta este valabila cu achitarea unui avans de minim 300 lei/platitor pana la data de 1 Decembrie 2020 pentru rezervari efectuate pana la 15.11.2020 sau in termen de 15 zile de la confirmare pentru rezervarile efectuate dupa 15.11.2020.

A doua transa de bani se va achita pana la data de 15 Martie 2021.

Contravaloarea taberei se achita integral pana la data de 01 Iunie 2021. Dupa aceasta data se aplica  o penalizare de 100% pentru locurile rezervate si neachitate (se accepta inlocuiri).

Pentru rezervarile efectuate dupa data de 15 Martie taxa se achita in valoare de 50% in termen de 10 zile de la confirmare.

Pentru rezervarile efectuate dupa data de 01 Iunie taxa se achita integral in termen de 5 zile de la confirmare, fara drept de renuntare (doar inlocuire).

Plata serviciilor turistice se face prin transfer bancar sau cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract) iar diferenta doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 15.03.2021 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara. 

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara,  exceptie fiind cazurile medicale ce trebuie dovedite cu acte la data rezervarii. (In caz contrar adultii vor trebui sa achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului de tabara doar in urma acordului coordonatorului de tabara, care isi rezerva dreptul de a refuza intrarea acestora in tabara).

Programul de tabara este obligatoriu pentru toti participantii deoarece pe durata activitatilor nu putem oferi supraveghere in afara atelierelor. Daca considerati ca o parte dintre copiii inscrisi in tabara nu vor dori sa participe la programul propus va sfatuim sa va reorientati catre o alta tabara cu program atractiv pentru toti participantii. In cazul in care grupul nu doreste participarea in excursia optionala, in ziua respectiva programul este organizat si supravegheat de catre profesorii insotitori .

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara “Aventura pe Ulita”.