TABARA AVENTURI PRIN TARA MOTILOR

ARIESENI – 2021

Sistem de masa: bufet deschis

Cu fauna și flora uimitoare, cu peisaje pitorești și cu un relief spectaculos, Munții Apuseni sunt, cu siguranță, o destinație turistică de neratat în țara noastră. Această parte a României este fermecătoare, înainte de toate, pentru rezervațiile sale naturale, pentru peșterile desprinse parcă din decorurile filmelor SF și pentru cascadele-i răcoritoare.

Sunt multe de văzut în Apuseni, dar noi avem doar câteva zile la dispoziție pentru a explora această parte a Carpaților, și sperăm să rămâneți cu amintiri de o viață.

PROGRAM TABARA:

Vom pleca în călătoria nostră la ora 6.00 din parcarea Academiei Militare ( acces din B-dul Eroilor). Plecarea se va face pe traseul Bucuresti – Pitești – Sibiu (Parcul Natural Dumbrava Sibiului)  – Alba Iulia – Câmpeni – Arieșeni. Seara vom face cazarea grupului și apoi vom avea timp liber pentru acomodare. 

În zilele următoare vom organiza diferite excursii și drumeții, iar după amiaza vom participa la diverse ateliere de creație și îndemânare (carnaval, jocuri în echipă, orientare după hartă, pictură pe lemn sau pe piatră).

Incepem explorarea zonei propunandu-va o excursie pe traseul Arieșeni – Roșia Montana – Galeriile Romane (intrarea este de 5lei/copil), sau o drumeție pentru a vedea Piatra Grăitoare (piatra care răspunde “întrebărilor” dumneavoastră în același fel în care un papagal vorbitor ar face-o. Singura diferență ar fi că trebuie să faceți un pic de mișcare până la Piatra Grăitoare iar apoi să strigați la ea. Este un fenomen interesant – un ecou clar produs de o piatră situata pe creasta Munțiilor Bihor, o porțiune din traseu se face cu telescaunul din stațiunea Vartop (o urcare costă 15 lei).

Alte obiective care nu pot fi ratate odata ajunsi in zona si spre care ne vom deplasa ,sunt Peștera Urșilor de la Chiscau (intrare adulți 20 lei, copii 10 lei, la 10 copii o gratuitate) și Muzeul Etnografic La Flutur (intrarea gratuită), sau o altă variantă ar fi vizita la Peștera Meziad, denumită și catedrala României, o grotă de o frumusețe stranie, cu stalactite și stalagmite extrem de spectaculoase (intrare adulți 15 lei, copii 10 lei).

Locuitorii acestei zone, moții, sunt renumiți pentru obiectele din lemn pentru uz gospodăresc, pe care continuă să le confecționeze de generații, mergând să le vândă în toată țara. Ciuberele și donițele de lemn din Apuseni pot fi întâlnite în majoritatea târgurilor din România.  Noi vom merge să vizităm un astfel de atelier artizanal la Pătrăhăițești, unde, dacă sunteți curioși, puteți auzi și renumitele tulnice sau buciume. Ajunși acolo nu avem cum să nu mergem mai departe pentru a vedea Cascada Buciniș 

Din aventura noastră în Țara Moților nu pot lipsi tehnicile cercetășești (supraviețuire, alimentație, prim ajutor, pericole în natură), ele având rol de inițiere în turismul montan și nu numai. În urma desfășurării lor se evidențiază preocuparea copiilor pentru soluționarea problemelor comune precum și creșterea încrederii reciproce între aceștia. Toate aceste activități se desfășoară într-o drumeție către Groapa Ruginoasa sau la Cascada Vârciorog.

Programul nostru poate fi completat cu  o excursie opțională către Peștera Scărișoara (intrare copii 10 lei) și peștera Poarta lui Ionele (intrare copii 10 lei) – cost excursie 25 lei, sau cu accesul la piscina Complexului Steaua Arieșului (intrare 10 lei) – cost excursie 10 lei. `

Intr-una din zile putem face și o excursie opțională de o zi pe traseul:

Traseul 1: Arieșeni – Băile Felix – bazinele termale (cost 55 lei/plătitor+bilet intrare adult 30lei, bilet intrare copil până la 14 ani – 15lei)

Traseul 2:Arieșeni – Oradea (cost 55 lei/plătitor), aici se pot vizita următoarele obiective turistice Grădina Zoologică – 6lei, Cetatea Oradea – vizită muzeu 5lei, Biserica cu lună, centrul vechi al orașului,  Aquapark Nympharea (intrarea – adulti 25lei, copii 15-18 ani 20 lei, copii 3-14 ani 12 lei, pentru 3 ore).

 

 Zona de Aventură din interiorul complexului ne asteaptă să petrecem momente inedite, folosind cele 2 jetoane incluse în pachet. Optional distracția poate continua achiziționând alte jetoane în valoare de 7.5 lei, care se pot folosi astfel: tiroliana 7.5 lei, tir cu arcul 7.5 lei (7 săgeți), air soft 7.5 lei (15 bile), trambulina 7.5 lei (7 minute), bile pe apă 15 lei (5 minute),

 

În fiecare seară după servirea cinei propunem o serie de activități care se desfășoară în paralel: discotecă, activități sportive și de relaxare (tenis de masă, fussball, airhokey, fotbal sau volei).

În ultima seară vom avea FESTIVITATEA DE PREMIERE ȘI FOCUL DE TABĂRĂ.

 

Și a sosit și clipa despărțirii când după micul dejun  ne luăm rămas bun și plecăm către casă dornici să povestim celor dragi, cum am petrecut 7 zile minunate în tabăra “AVENTURI PRIN ȚARA MOȚILOR”.

Traseu retur: Arieșeni  – Alba Iulia (Cetatea Medievală cu Palatul Apor și Palatul Bethelen Miklos, Obeliscul ,,Horea, Cloșca și Crișan”, schimbarea gărzii) – Sibiu – Râmnicu Vâlcea  – București.

PROGRAMUL TABEREI SE POATE SCHIMBA ÎN FUNCȚIE DE VREME ȘI DE NECESITĂȚILE GRUPULUI

 

Gazde primitoare: Vila Vank, Vila Sarra Vank si Pensiunea Casa Dobra

Cele 3 spații de cazare sunt situate în localitatea Arieșeni, județul Alba la altitudinea de 860 m, pe Valea Arieșului în inima Munților Apuseni și oferă turiștilor camere cochete cu  3,4 sau 5 locuri. Grupurile sanitare, dotate cu dușuri (cu apă caldă), sunt situate în cameră. Complexul dispune de bucătărie și sală de mese proprie, spațiu de relaxare (fussball și tenis de masa), teren de sport (fotbal, volei). Bucatele sunt pregătite cu atenție folosind ingrediente produse în „grădina moțului”.

Locuri disponibile:

Vila Vank 50 locuri    www.vilavank.ro

Vila Sarra Vank 65 locuri www.sarravank.ro

Casa Dobra 20 locuri www.welcometoromania.ro/DN75/DN75_Arieseni_Casa_Dobra_r.htm

DATE DE INTRARE:

 17.06; 23.06; 29.06

  05.07; 11.07; 17.07; 23.07; 29.07;

04.08; 10.08; 16.08.2020.

PRET:

PREȚ: 1200 LEI / persoana/ cazare la Sarra Vank sau Casa Dobra

    1150 LEI / persoana/ cazare la Vank

PRETUL INCLUDE :

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE  – SISTEM BUFET DESCHIS

BONUS:

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

ASISTENTA TURISTICA

                         NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSPORT AUTOCAR ( se poate solicita oferta de transport pentru deplasarea la tabara si de la tabara, cu plecare din Bucuresti sau din orice oras din tara) 

In cazul in care veniti cu transportul dumneavoastra va rugam sa aveti in vedere sa asigurati transportul si pentru excursiile trecute in program)

EXCURSIILE OPTIONALE

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE  

ACTIVITATI OPTIONALE IN ZONA DE AGREMENT

 

Oferta este valabila cu achitarea unui avans de minim 300 lei/platitor pana la data de 1 Decembrie 2020 pentru rezervari efectuate pana la 15.11.2020 sau in termen de 15 zile de la confirmare pentru rezervarile efectuate dupa 15.11.2020.
A doua transa de bani se va achita pana la data de 15 Martie 2021.
Contravaloarea taberei se achita integral pana la data de 01 Iunie 2021. Dupa aceasta data se aplica  o penalizare de 100% pentru locurile rezervate si neachitate (se accepta inlocuiri).

Pentru rezervarile efectuate dupa data de 15 Martie taxa se achita in valoare de 50% in termen de 10 zile de la confirmare.
Pentru rezervarile efectuate dupa data de 01 Iunie taxa se achita integral in termen de 5 zile de la confirmare, fara drept de renuntare (doar inlocuire).

     Plata serviciilor turistice se face prin transfer bancar sau cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract iar diferenta doar prin transfer bancar).

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 15.03.2021 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara.

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara,  exceptie fiind cazurile medicale ce trebuie dovedite cu acte la data rezervarii. (In caz contrar adultii vor trebui sa achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului de tabara doar in urma acordului coordonaturului de tabara, care isi rezerva dreptul de a refuza intrarea acestora in tabara). 

Programul de tabara este obligatoriu pentru toti participantii deoarece pe durata activitatilor nu putem oferi supraveghere in afara atelierelor. Daca considerati ca o parte dintre copiii inscrisi in tabara nu vor dori sa participe la programul propus va sfatuim sa va reorientati catre o alta tabara cu program atractiv pentru toti participantii. In cazul in care grupul nu doreste participarea in excursia optionala, in ziua respectiva programul este organizat si supravegheat de catre profesorii insotitori .

 

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara “Aventuri in tara motilor”.