TABĂRA AVENTURĂ MEDIEVALĂ

ȚARA FĂGĂRAȘULUI – SÂMBĂTA DE SUS 2020

„O AMINTIRE DE-O VIAȚĂ”

Sistem de masa: bufet deschis

Dorim să vă prezentăm un program de tăbără altfel, care este destinat dezvoltării personale a copilului dumneavoastră și care urmărește în același timp îmbogățirea bagajului de cunoștințe generale și transmiterea valorilor, spiritului și codul de onoare al cavalerilor. Vă propunem o incursiune în timpuri de mult apuse, pline de onoare și curaj în evul mediu mijlociu, mai exact pe vremea cavalerilor și a domnițelor.
În cele câteva zile petrecute în tabăra „Aventură Medievală”, prin intermediul atelierelor speciale, a jocurilor, a poveștirilor și a drumețiilor prin Țara Făgărașului, copiii dumneavoastră se vor tranforma în veritabili/e cavaleri și domnițe, trăind și experimentând astfel și altă provocare.

  

În prima zi, întâlnirea este la ora 08:00 în parcarea Academiei Militare (acces din B-dul Eroilor). Se pleacă pe traseul București – Brașov – Cetatea Făgăraș (vizita) – Sâmbăta de Sus. Sosirea grupului in unitate se face dupa ora 16.00.

Ajunși la locație, ne facem comozi în camerele primite, iar seara servim prima cină. În această zi, toți  participanții se organizează în Ordine cavalerești.

În a doua zi, închidem ochii pentru cinci secunde și ne trezim în perioada evului mediu mijlociu, trecând pe lista toate probele necesare investirii la rangul de cavaler și domniță. Fiecare ordin format participă la ateliere, care sunt menite să le pună în evidență creativitatea, atenția și cooperarea.

Atelierul de Pictură Heraldică Medievală implică simbolul localității din care vine fiecare participant al taberei.

Atelierul de Mânuire a Armelor Medievale – care înglobează atât poveștiri și noțiuni teoretice despre armele medievale, cât și o activitate practică pentru fiecare participant la atelier.

Atelierul de Dans Medieval – prin intermediul căruia vom afla povești, vom descoperi costume din această perioadă și vom asculta muzică medievală, și cu siguranță vom învăța și o coregrafie.

Atelierul Alfabetul Chirilic – prin intermediul unui joc de dezvoltare a abilităților de orientare,

cavalerii și domnițele vor învăța alfabetul chirilic.

O serie de Jocuri cu specific de breaslă, îi vor pune la încercare pe copiii din fiecare Ordin. Totodată vor învăța și despre breslele ce existau în acea perioadă.

Atelierul Podoabe Medievale – unde fiecare participant la tabară își va confecționa un obiect specific perioadei medievale, obiect pe care îl va putea păstra ca suvenir.

Pentru o mai mare relaxare și aventură, opțional ne putem îndrepta și spre Parcul de Aventură.

Drumeție: Cruciada Cavalerilor –  pe lângă vitejie și loialitate, un adevărat cavaler trebuie să știe să se descurce în orice situație, inclusiv să se orienteze și să se descurce în mijlocul naturii. Astfel, vom face o mică incursiune la poalele munților Făgăraș, către Mânăstirea Sâmbăta de Sus și Izvorul lui Arsenie Boca.

Bal: Penultima zi a șederii în tabăra medievală, organizăm un adevărat bal. Îmbrăcați în costume specifice, copiii se înfățișează în fața regelui și a reginei, prezentând cele învățate în tabără.

Fiecare seară după cină va fi specială, pentru că echipa de animatori va propune programe deosebite: discotecă, sala de jocuri, activități opționale*, sportive.

*Activități opționale: distracția poate continua achiziționând jetoane (1 jeton = 7.5 lei), care se pot folosi astfel:  tir cu arcul (7.5 lei- 7 săgeți), air soft (7.5 lei- 15 bile),  trambulină (7.5 lei- 7 minute), bile pe apă (15 lei- 5 minute), biciclete (15 lei/ traseu).

Excursie Opțională: Cavalerii La Cetate. În această zi vă propunem o excursie opțională. Vom vizita un oraș ce face tema taberei nostre medievale, Sighișoara, urmând să vedem zidurile și cele 9 turnuri ale cetății care au rezistat intemperiilor, fiind singura cetate din România încă locuită. În drum spre locația de tabăra vom popoși la Cetatea Rupea. – cost 55 LEI/persoana- minim 40 platitori in autocar. În cazul in care nu sunt 40 de platitori in autocar tariful se recalculeaza.

În ultima zi de tabără, dupa micul dejun, cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și părăsim castelul care ne-a găzduit atâtea zile frumoase. Plecarea din tabara se face la ora 9.00 cu masa de pranz la pachet, pe traseul Brasov – Sinaia – Bucuresti ( vizite la alegere pe traseu cu sosire la Bucuresti la ora 18.00)

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica ordinea desfășurării activităților în funcție de condițiile meteorologice și a anumitor necesități ale grupurilor.

HOSTEL DUMBRAVA MINUNATĂ: este situat în Stațiunea Climaterică Sâmbăta, la numai 500 metri de Mânăstirea Sâmbăta, la poalele Munților Făgaraș.  Cazarea se realizează în camere cu 4 locuri și apartamente cu 6 locuri, cu paturi clasice și etajate, fiecare dotate cu baie proprie și apă caldă permanent. Mesele se servesc în restaurantul pensiunii (autorizat și clasificat). Sala de relaxare vă așteaptă cu  mese de fussball și cu mese de air hockey.

DATE DE INTRARE: 

16.06; 22.06; 28.06;

 04.07; 10.07; 16.07; 22.07; 28.07;

03.08; 10.08; 15.08.2018; 21.08.2019.

PREȚ: 1075 LEI / persoana

PRETUL INCLUDE :

6 NOPTI CAZARE – 7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE – SISTEM BUFET DESCHIS

BONUS:

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

ASISTENTA TURISTICA

 

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
TRANSPORT AUTOCAR ( se poate solicita oferta de transport pentru deplasarea la tabara si de la tabara, cu plecare din Bucuresti sau din orice oras din tara)
EXCURSIILE OPTIONALE
INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE
ACTIVITATI OPTIONALE IN ZONA DE AGREMENT

Oferta este valabila cu achitarea unui avans de minim 300 lei/platitor pana la data de 1 Decembrie 2019 pentru rezervari efectuate pana la 15.11.2019 sau in termen de 15 zile de la confirmare pentru rezervarile efectuate dupa 15.11.2019.

A doua transa de bani se va achita pana la data de 15 Martie 2020.

Contravaloarea taberei se achita integral pana la data de 01 Iunie 2020. Dupa aceasta data se aplica o penalizare de 100% pentru locurile rezervate si neachitate (se accepta inlocuiri).

Pentru rezervarile efectuate dupa data de 15 Martie taxa se achita in valoare de 50% in termen de 10 zile de la confirmare.
Pentru rezervarile efectuate dupa data de 01 Iunie taxa se achita integral in termen de 5 zile de la confirmare, fara drept de renuntare (doar inlocuire).

  • Plata serviciilor turistice se face prin transfer bancar sau cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract iar diferenta doar prin transfer bancar).
  • Pentru retragerile survenite  dupa data de 15.03.2020 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara
  • Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani insotiti doar de cadre didactice.
  • Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara, exceptie fiind cazurile medicale ce trebuie dovedite cu acte la data rezervarii. (In caz contrar adultii vor trebui sa achite un supliment de 800 lei adaugat tarifului de tabara doar in urma acordului coordonaturului de tabara, care isi rezerva dreptul de a refuza intrarea acestora in tabara).
  • Programul de tabara este obligatoriu pentru toti participantii deoarece pe durata activitatilor nu putem oferi supraveghere in afara atelierelor. Daca considerati ca o parte dintre copiii inscrisi in tabara nu vor dori sa participe la programul propus va sfatuim sa va reorientati catre o alta tabara cu program atractiv pentru toti participantii. In cazul in care grupul nu doreste participarea in excursia optionala, in ziua respectiva programul este organizat si supravegheat de catre profesorii insotitori .