TABĂRA “AVENTURA HAIDUCILOR – MUNȚII RETEZAT 2019”


Cu faună și floră uimitoare, cu peisaje pitorești și un relief spectaculos, Munții Retezat sunt, cu siguranță, o destinație turistică de neratat în țara noastră. Această parte a României este fermecătoare, înainte de toate, pentru rezervațiile sale naturale, pentru piscurile spectaculoase ce ajung la peste 2500m și pentru cascadele-i răcoritoare.
Sunt multe de văzut în Retezat, dar noi avem doar câteva zile la dispoziție pentru a explora această parte a Carpaților, și sperăm să plecați de aici cu amintiri pentru o viață.
Vom porni în călătoria nostră la ora 6.00 din parcarea de la Academia Militară ( acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul Pitești – Sibiu (Parcul Natural Dumbrava Sibiului) – Hunedoara ( Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei- cetate medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa” -tarif intrare- adulți 30 lei, copii 7 lei) – Hațeg – Râu de Mori. Imediat ce ajungem la destinație vom face cazarea grupului și apoi vom avea timp liber pentru acomodare.

Zilele se scurg rapid, dar punctul culminat al vacanței de vară abia acum începe. După cunoașterea echipei de verzișori (animatori), copiii vor fi implicați atât în activități educative nonformale, cât și distractive. Participarea la aceste activități va pune în evidență creativitatea și atenția copiilor, precum și aptitudinile de coordonare și lucru în echipă.

Activitățile educative nonformale propuse în tabără îi trec pe copii prin experiențe noi. Spre exemplu, atelierul de creație, care va evidenția îndemanarea și inventivitatea copiilor.
Prin atelierul de dans, se vor elibera de energie și se vor încărca cu o senzație de libertate, într-un stil aparte.
La jocuri activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor.
În pădure ne vor surprinde animaluțele feroce și vom învăța cum să ne protejăm de acestea. Natura ne va indica punctele cardinale, apa va fi elementul vital pentru supraviețuire, adăpostul va fi locul în care ne vom hrăni și ne vom odihni. Orientarea turistică ne este utilă pentru a ne dezvolta simțul observației, a ne face mai atenți la micile detalii din viață și la a ne călăuzi pe drumul cel bun.

Activități distractive
Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experiențiala.
Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde ne vom distra folosind mesele de air hockey, fussball.

Zona de Aventură din interiorul complexului ne asteaptă să petrecem momente inedite, folosind cele 2 jetoane incluse în pachet. Opțional distracția poate continua achiziționând alte jetoane în valoare de 5 lei, care se pot folosi astfel: tir cu arcul 5 lei (5 săgeți), air soft 5 lei (10 bile), trambulina 5 lei (5 minute)

Excursia opțională: După servirea micului dejun propunem o excursie opțională pe traseul:
Varianta 1 – Caransebeș – Lugoj – Timișoara cu vizitarea principalelor obiective turistice din zona centrală a orașului denumită și Piața Victoriei, fostă Piața a Operei, una din piețele centrale ale municipiului Timișoara, locul în care Timișoara a fost proclamată în 20 decembrie 1989 primul oraș liber din România. La polii opuși ai pieței se găsesc la nord Opera, iar la sud Catedrala Mitropolitană. Dinspre Operă spre Catedrală vom admira ansambluri arhitecturale de importanță istorică situate pe promenadă, cea de pe dreapta purtand numele „Corso” iar cea de pe stânga „Surogat”.
În jurul pieței se găsesc importante instituții, cum ar fi Opera Română, Teatrul Național, Teatrul Maghiar de Stat, Teatrul German de Stat, Catedrala Mitropolitană, cinematografele Timiș, Capitol și Studio, Muzeul Banatului, galeriile de artă și multe magazine. Cost excursie – 50 lei/ plătitor/ minim 40 platitori/autocar

Varianta 2 – Sarmisegetuza (vizităm Ruinele orașului Ulpia Traiana Sarmizegetusa) – Băile Herculane – plimbare prin centrul stațiunii sau popas la bazinele termale din stațiune. Cost excursie – 50 lei/ plătitor/ minim 40 platitori/autocar

Masa de prânz este servită la pachet. În costul excursiilor nu intră tarifele de intrare la obiectivele turistice. Înscrierile pentru această excursie se fac cu cel putin 7 zile înainte de sosirea în tabără.

Fiecare seară dupa cină va fi specială, pentru că echipa de animatori vă propune programe deosebite: sportive, sala de jocuri, cinema, discotecă. Ultima seară este rezervată festivității de premiere, care se va încheia cu mult așteptatul foc de tabără.

După micul dejun, cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și plecăm către casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecum șapte zile minunate în tabăra “Aventura Haiducilor în Munții Retezat”.

Traseu retur: Sibiu – Râmnicu Vâlcea – București. Plecarea din locatie se face la ora 9.00 cu masa de pranz la pachet.

PROGRAMUL TABEREI SE POATE SCHIMBA ÎN FUNCȚIE DE VREME ȘI DE NECESITĂȚILE GRUPULUI

Gazda primitoare: Hostel Râușor – Râu de Mori www.hidroturism.ro/complex-turistic-brazi-rausor, situat la poalele Munților Retezat găzduiește turiștii iubitori de natură. Complexul este împărțit în 3 corpuri de clădire ( cazare, restaurant, club- disco) și pune la dispoziția turistilor camere cu 2, 3 si 4 locuri (cu paturi single si supraetajate) dotate cu grup sanitar și televizor. Masa se servește în restaurantul modern al complexului. Capacitate tabară 60 locuri/serie.

DATE DE INTRARE: 17.06; 23.06; 29.06
05.07; 11.07; 17.07; 23.07; 29.07;
04.08; 10.08.2019

PREȚ: 1150 LEI / persoana

\

PREȚUL INCLUDE :
• 6 NOPȚI CAZARE – 7 ZILE
• 6 PENSIUNI COMPLETE
• TRANSPORT AUTOCAR
• PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURĂ
• ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFĂȘURARE PROGRAM ( muzica, tir cu arcul, etc)
• ASISTENȚĂ TURISTICĂ

FIECARE 4 COPII SUNT ÎNSOȚIȚI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE ÎN PREȚ:
TRANSFERUL PÂNĂ LA BUCUREȘTI ( în cazul grupurilor din provincie – vezi grila de transfer)
EXCURSIILE OPȚIONALE
INTRĂRILE LA OBIECTIVELE TURISTICE
ACTIVITĂȚI OPȚIONALE

Oferta este valabilă cu achitarea unui avans de minim 200 lei/plătitor în termen de 10 zile de la confirmare.
Pachetele se achită integral până la intrarea în tabără .

Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract) iar diferența doar prin transfer bancar.
Pentru retragerile survenite dupa data de 01.06.2019 se admite doar înlocuirea persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returnează. Pachetele se achită integral indiferent de numărul de zile petrecute în tabără sau de modul de a ajunge în tabără. Copii cu vârsta de pana la 3 ani achită doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente în tabără achită 50% din prețul pachetului și nu sunt luați în calculul grupelor de însoțitori.

Programul se adresează exclusiv copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani însoțiți doar de cadre didactice.
Din motive obiective ne vedem nevoiti să nu mai acceptăm participarea persoanelor adulte ( părinți, bunici etc) sau a copiilor neinsoțiți de cadre didactice, la programele de tabără.

Vă așteptăm să petrecem o săptămână de neuitat în tabăra “Aventura Haiducilor în Munții Retezat”.