TABARA AVENTURA IN NATURA
MUNTII FAGARAS – TRANSFAGARASAN 

>

Sistem de masa: bufet deschis

În prima zi, întâlnirea este la ora 9.00 în parcarea de la Academia Militara (acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul Pitești – Curtea de Argeș – Arefu. La Curtea de Argeș vizităm Mănăstirea Curtea de Argeș și atelierul “Micul Olar”, sau atelierul “Globul de Crăciun (10 lei/ platitor/ atelier), unde fiecare copil are ocazia să-și confecționeze un vas din lut, sau să asiste la fabricarea și pictarea globurilor din sticlă.

Ajunși la locație, ne facem comozi în camerele primite, iar seara servim prima cină. Sosirea in locatie se va face dupa ora 16.00.

Pentru o bună desfășurare a activităților, ce încep din a doua zi, copiii vor fi împărțiți pe echipe, și rând pe rând bifează toate atelierele din cadrul taberei Aventura în Natură.

Zilele se scurg rapid, dar punctul culminat al vacanței de vară abia acum începe. După cunoașterea echipei de verzișori (animatori), copiii vor fi implicați atât în activități educative nonformale, cât și distractive. Participarea la aceste activități va pune în evidență creativitatea și atenția copiilor, precum și aptitudinile de coordonare și lucru în echipă.

Activitățile educative nonformale propuse în tabără îi trec pe copii prin experiențe noi. Spre exemplu, la atelierul de experimente se produc intenționat fenomene științifice atractive, sub atenta îndrumare a animatorilor. Nu departe de experimente, stă și atelierul de creație, care va evidenția îndemanarea și inventivitatea copiilor.

Prin atelierul de dans, se vor elibera de energie și le va aduce o senzație de libertate, într-un stil aparte.

La jocuri activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor.

În pădure ne vor surprinde animaluțele feroce, despre care vom învăța cum să ne protejăm. Natura ne va indica punctele cardinale, apa va fi elementul vital pentru supraviețuire, adăpostul va fi locul în care ne vom hrăni și ne vom odihni. Orientarea turistică ne este utilă pentru a ne dezvolta simțul observației, a ne face mai atenți la micile detalii din viață și la a ne călăuzi pe drumul cel bun.

Activități distractive

Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experiențiala. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina locației.

Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde ne vom distra folosind mesele de air hockey, fussball și tenis.

Parcul de Aventură din interiorul complexului ne asteaptă să petrecem momente inedite, folosind cele 5 jetoane incluse în pachet. Optional distracția poate continua achiziționând alte jetoane în valoare de 5 lei, care se pot folosi astfel: tiroliana 5 lei, traseu prin copaci 10 lei, tir cu arcul 5 lei (5 săgeți), air soft 5 lei (10 bile), trambulina 5 lei (5 minute), bile pe apă 10 lei (5 minute), panou de cățărat 5 lei, biciclete 5 lei.

 

 

Excursia opțională: După servirea micului dejun propunem o excursie optională pe traseul:

Varianta 1 – Transfăgărășan. Dacă vremea ne permite, ne propunem să ajungem până la cabana Balea Lac, zona alpina Cota 2000, Cabana Capra, zona Piscul Negru și Barajul Vidraru. Cost excursie – 50 lei/ plătitor.

Varianta 2 – Călimănești. Vizitele se vor face la Salina Ocnele Mari sau Muzeul Satului Vâlcean și la Mănăstirea Cozia. Cost excursie – 55 lei.

Masa de prânz este servită la pachet. În costul excursiilor nu intră tarifele de intrare la obiectivele turistice. Înscrierile pentru această excursie se fac cu cel putin 7 zile înainte de sosirea în tabără.

Fiecare seara dupa cină va fi specială, pentru că echipa de animatori vă propune programe deosebite: sportive, sala de jocuri, cinema, discotecă, loc de joacă. Ultima seară este rezervată festivității de premiere, care se va încheia cu mult așteptatul foc de tabără.

După micul dejun, cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și plecăm către casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecum șapte zile minunate în tabăra “Aventura în Natură”. În drumul spre casă puteți vizita Cetatea Poienari și Curtea Domneasca de la Curtea de Argeș. Plecarea din locatie se face la ora 9.00 cu masa de pranz la pachet.

ORGANIZATORII ÎȘI REZERVĂ DREPTUL DE A MODIFICA ORDINEA DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR ÎN FUNCȚIE DE CONDIȚIILE METEOROLOGICE ȘI A ANUMITOR NECESITĂȚI ALE GRUPURILOR.

 

Complexul turistic Dracula – Comuna Arefu este amplasat la intrarea pe Transfăgărășan, într-o zonă turistică renumită (Cetatea Poenari – Valea lui Stan – Barajul Vidraru). În cadrul complexului copiii se pot bucura de aer curat, de liniște, dar și de bucatele tradiționale românești. Cazarea este asigurată în camere cu 3,4 locuri și apartamente cochete cu 6 locuri. Grupurile sanitare, dotate cu dușuri (cu apă caldă), sunt situate în cameră. Complexul dispune de bucătărie și sală de mese proprie + terasă ( aproximativ 300 locuri),  spațiu de joacă amenajat (leagăne, tobogane, balansoare), foișoare pentru desfășurarea activităților, spațiu de relaxare (mese de air hochei, fussball și tenis de masă), teren de sport (fotbal, volei, baschet), sală pentru vizionat filme. Complexul dispune de piscină interioară (obligatoriu casca), jacuzzi și terasă cu șezlonguri. În zilele în care se vor programa excursii (plimbări sau vizitarea unor obiective turistice din zonă) se va putea asigura mâncare la pachet pentru fiecare elev.   www.pensiuneadracula.ro

 

 

DATE DE INTRARE: 

18.06; 24.06; 30.06

 06.07; 12.07; 18.07; 24.07; 30.07;

05.08; 11.08.2018; 17.08.2019.

 

PREȚ: 1150 LEI / persoana

 

 

PREȚUL INCLUDE :

 • PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURĂ

 • 6 NOPȚI CAZARE – 7 ZILE

 • 6 PENSIUNI COMPLETE – Toate mesele Bufet deschis

 • TRANSPORT AUTOCAR

 • ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFĂȘURARE PROGRAM (biciclete, muzica, alpinism, tir cu arcul, etc)

 • ASISTENȚĂ TURISTICĂ

FIECARE 4 COPII SUNT ÎNSOȚIȚI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE ÎN PREȚ:

 • TRANSFERUL PÂNĂ LA BUCUREȘTI (în cazul grupurilor din provincie – vezi grila de transfer)

 • EXCURSIA OPȚIONALĂ PE TRANSFĂGĂRĂȘAN sau la CALIMANESTI – 50 sau 55 LEI/persoana, în funcție de varianta aleasa

 • ACTIVITATILE OPTIONALE

 • INTRĂRILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

 • ATELIERUL MICUL OLAR sau GLOBULEȚE DE CRĂCIUN – 10 lei

 

 

Oferta este valabilă cu achitarea unui avans de minim 100 lei/plătitor în termen de 30 zile de la confirmare pentru rezervări efectuate până la 15.12.2018 sau în termen de 15 zile de la confirmare pentru rezervările efectuate după 15.12.2018

Pachetele se achită integral până la intrarea în tabără .

 

Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract) iar diferența doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 01.06.2019 se admite doar înlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returnează. Pachetele se achită integral indiferent de numărul de zile petrecute în tabără sau de modul de a ajunge în tabără. Copii cu vârsta de pana la 3 ani achită doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente în tabără achită 50%  din prețul pachetului și nu sunt luați în calculul grupelor de însoțitori.

 

Programul se adresează exclusiv copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani însoțiți doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti să nu mai acceptăm participarea persoanelor adulte ( părinți, bunici etc) sau a copiilor neinsoțiți de cadre didactice, la programele de tabără.

 

Vă așteptăm să petrecem o săptămână de neuitat în tabăra “Aventura in natura”.