TABĂRA AVENTURA CERCETAȘILOR

O AMINTIRE DE – O VIAȚĂ

VALEA SIPOTULUI 

 

 

 

Vă învităm într-o lume unde copiii pot cunoaște natura cu frumusețile ei, pot îmbrățișa aventura și pot descoperi multe lucruri noi despre ei înșiși si despre mediul înconjurător.

Cercetăşia este educaţie pentru viaţă – dezvoltă cunoaşterea de sine, necesitatea de a căuta noul, de a participa, de a explora, de a descoperi, de a făuri, de a ajuta.

Activitățile desfasurate în mijlocul naturii, cum ar fi tehnicile de supraviețuire, orientarea după natură si hartă, drumețiile, construirea de adăposturi aduc un aport esențial în buna dezvoltare fizică și psihică a copiilor și la pregătirea pentru o viață sanatoasa si echilibrata.

Ne vom incepe calatoria la ora 8.30 din parcarea Academiei Militare ( acces din B-dul Eroilor) pe traseul BUCUREȘTI – PLOIEȘTI – SINAIA – MOROIENI, vizităm opțional Muzeul Cinegetic de la Posada, Mănăstirea Sinaia și Castelul Peleș. În această zi se va face cazarea grupului, vom avea timp liber pentru acomodare și ne vom organiza în echipe de 8-10 copii, stabilind de asemenea conducătorul echipei, numele și steagul echipei.

Pe parcursul celor 6 zile propunem copiilor un program special în care urmărim în mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipă și sublinierea rolului fiecărui coechipier ca parte integrată în grup. Probele pe care le vor desfășura pun în evidență creativitatea și atenția copiilor precum și aptitudinile de coordonare si cooperare.

DRUMEŢIA CU OBSTACOLE SURPRIZÖ fiecare echipã va primi din partea organizatorilor o hartã a zonei. Pe aceasta hartã va fi trasat traseul pe care îl vor parcurge şi anumite instrucţiuni cu privire la desfăşurarea probei. Pe parcursul acestei drumeţii concurenţii vor intâlni mai multe posturi de control cu arbitrii,iar în fiecare post se va desfăşura câte o probã surprizã. Traseul va avea un grad minim de dificultate, putând fi parcurs de oricare copil. Joaca și voia bună sunt cuvintele cheie pentru această perioadă.

MONTAJUL, LABIRINTUL, PÂNZA DE PÃIANJEN MUZICALÃ, PUZZLE-UL sunt doar câteva din jocurile pe care le avem de deslușit. Probele pun în evidență în primul rând aptitudinile de coordonare, cooperare pentru atingerea obiectivelor comune.Învățarea marcajelor turistice, orientarea în teren după semne, plimbarea pe traseele montane sunt la rândul lor probe care ne ajută să asimilăm informații noi.

TEHNICILE CERCETĂȘEȘTI(supraviețuire, alimentație, prim ajutor, pericole în natură) nu vorl ipsi din programul de tabără, ele au rol de inițiere în turismul montan și nu numai. În urma desfășurării lor se evidențiază preocuparea copiilor pentru soluționarea problemelor comune precum și creșterea încrederii reciproce între aceștia.

ACTIVITATI DISTRACTIVE

Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experențială. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina din locatie (unde este obligatorie purtarea castii).

Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde putem folosi mesele de air hockey, fussball sau la activități amuzante precum participarea la “CARNAVAL”, unde fiecare echipă trebuie să se costumeze  conform indicațiilor primite de la animatori, sau în cadrul unui concurs, unde fiecare echipă prezintă programul artistic “HAPPY FACE”pregătit pe durata taberei.

PARCUL DE AVENTURA din interiorul complexului ne așteaptă săpetrecem momente inedite, folosind cele 4 jetoane incluse în pachet. Optional distracția poate continua achiziționând alte jetoane în valoare de 5 lei, care se pot folosi astfel: tiroliana 5 lei, traseuprincopaci10 lei, tir cu arcul 5 lei (5 săgeți), air soft 5 lei (10 bile), trambulina 5 lei (5 minute), bile pe apa 10 lei (5 minute), plimbarea cu calul ( 2 ture) sau caleașca 10 lei.

Fiecare seară,după cină, va fi specială, pentru că echipa de animatori vă propune programe deosebite: programe sportive, sală de jocuri, cinema, discotecă, loc de joacă. Ultima seară este rezervată FESTIVITĂȚII DE PREMIERE, care se va încheia cu mult așteptatul FOC DE TABĂRĂ.

După micul dejun, cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și plecăm către casă, dornici să povestimcelordragi cum am petrecumșasezileminunateîntabăra “Aventura Cercetașilor”. În drumul spre casă puteți participa optional la o excursie cu telecabina pe platoul munților Bucegi – cost vezi www.sinaiago.ro.

 

ORGANIZATORII ÎȘI REZERVĂ DREPTUL DE A MODIFICA ORDINEA DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR ÎN FUNCȚIE DE CONDIȚIILE METEOROLOGICE ȘI A ANUMITOR NECESITĂȚI ALE GRUPURILOR.

 

PENSIUNEA VALEA SIPOTULUI – MOROENI

Amplasată într-un cadru natural de vis, în munții Bucegi,  înconjurată cu păduri virgine, pensiunea  vă oferă: cazare în camere cu  3, 4 locuri dotate cu baie proprie, televizor (LCD), frigider, restaurant, piscină interioară, terenuri de sport ( fotbal și tenis), spațiu de joacă interior și exterior, parc de aventură, fermă de animale proprie și mult spatiu în natură pentru relaxare.    www.valeasipotului.ro

 

DATE DE INTRARE:

16.06, 23.06, 30.06

07.07, 14.07, 21.07, 28.07,

04.08.2019

PREȚ:1100 lei/ persoana

 

PREȚUL INCLUDE :

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURĂ

5 NOPTI CAZARE –  6 ZILE

5 PENSIUNI COMPLETE

TRANSPORT AUTOCAR

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFĂȘURARE PROGRAM

ASISTENȚĂ TURISTICĂ

FIECARE 4 COPII SUNT INSOȚIȚI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE ÎN PREȚ:

TRANSFERUL PÂNĂ LA BUCUREȘTI ( în cazul grupurilor din provincie – vezi grila de transfer)

INTRĂRILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

ACTIVITĂȚI OPȚIONALE ÎN PARC

Oferta este valabilă cu achitarea unui avans de minim 100 lei/plătitor în termen de 30 zile de la confirmare pentru rezervări efectuate până la 15.12.2018 sau în termen de 15 zile de la confirmare pentru rezervările efectuate după 15.12.2018

Pachetele se achită integral până la intrarea în tabără .

 

 

Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract) iar diferența doar prin transfer bancar.

Pentru retragerile survenite dupa data de 01.06.2019 se admite doar înlocuirea persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returnează. Pachetele se achită integral indiferent de numărul de zile petrecute în tabără sau de modul de a ajunge în tabără. Copii cu vârsta de pana la 3 ani achită doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente în tabără achită 50%  din prețul pachetului și nu sunt luați încalcululgrupelor de însoțitori.

 

 

Programul se adreseazăexclusivcopiilor cu vârstacuprinsăîntre 7 și 14 ani însoțițidoar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedemnevoitisă nu maiacceptămparticipareapersoaneloradulte ( părinți, bunicietc) sau a copiilorneinsoțiți de cadre didactice, la programele de tabără.

 

Văașteptămsăpetrecem o săptămână de neuitatîntabăra “Aventura cercetasilor”.