TABĂRA AVENTURA MEDIEVALĂ

ȚARA FĂGĂRAȘULUI – SÂMBĂTA DE SUS 

>

 

Sistem de masa: bufet deschis

Dorim să vă prezentăm un program de tăbără altfel, care este destinat dezvoltării personale a copilului dumneavoastră și care urmărește în același timp îmbogățirea bagajului de cunoștințe generale și transmiterea valorilor, spiritului și codul de onoare al cavalerilor. Vă propunem o incursiune în timpuri de mult apuse, pline de onoare și curaj în evul mediu mijlociu, mai exact pe vremea cavalerilor și a domnițelor.
 

În cele câteva zile petrecute în tabăra „Aventură Medievală”, prin intermediul atelierelor speciale, a jocurilor, a poveștirilor și a drumețiilor prin Țara Făgărașului, copiii dumneavoastră se vor tranforma în veritabili/e cavaleri și domnițe, trăind și experimentând astfel și altă provocare.

  

În prima zi, întâlnirea este la ora 08:00 în parcarea Academiei Militare (acces din B-dul Eroilor). Se pleacă pe traseul București – Brașov – Cetatea Făgăraș (vizita) – Sâmbăta de Sus. Sosirea grupului in unitate se face dupa ora 16.00.

Ajunși la locație, ne facem comozi în camerele primite, iar seara servim prima cină. În această zi, toți  participanții se organizează în Ordine cavalerești.

În a doua zi, închidem ochii pentru cinci secunde și ne trezim în perioada evului mediu mijlociu, trecând pe lista toate probele necesare investirii la rangul de cavaler și domniță. Fiecare ordin format participă la ateliere, care sunt menite să le pună în evidență creativitatea, atenția și cooperarea.

Atelierul de Pictură Heraldică Medievală implică simbolul localității din care vine fiecare participant al taberei.

Atelierul de Mânuire a Armelor Medievale – care înglobează atât poveștiri și noțiuni teoretice despre armele medievale, cât și o activitate practică pentru fiecare participant la atelier.

Atelierul de Dans Medieval – prin intermediul căruia vom afla povești, vom descoperi costume din această perioadă și vom asculta muzică medievală, și cu siguranță vom învăța și o coregrafie.

Atelierul Alfabetul Chirilic – prin intermediul unui joc de dezvoltare a abilităților de orientare,

cavalerii și domnițele vor învăța alfabetul chirilic.

O serie de Jocuri cu specific de breaslă, îi vor pune la încercare pe copiii din fiecare Ordin. Totodată vor învăța și despre breslele ce existau în acea perioadă.

Atelierul Podoabe Medievale – unde fiecare participant la tabară își va confecționa un obiect specific perioadei medievale, obiect pe care îl va putea păstra ca suvenir.

Pentru o mai mare relaxare și aventură, opțional ne putem îndrepta și spre Parcul de Aventură.

Drumeție: Cruciada Cavalerilor –  pe lângă vitejie și loialitate, un adevărat cavaler trebuie să știe să se descurce în orice situație, inclusiv să se orienteze și să se descurce în mijlocul naturii. Astfel, vom face o mică incursiune la poalele munților Făgăraș, către Mânăstirea Sâmbăta de Sus și Izvorul lui Arsenie Boca.

Bal: Penultima zi a șederii în tabăra medievală, organizăm un adevărat bal. Îmbrăcați în costume specifice, copiii se înfățișează în fața regelui și a reginei, prezentând cele învățate în tabără.

Fiecare seară după cină va fi specială, pentru că echipa de animatori va propune programe deosebite: discotecă, sala de jocuri, activități opționale*, sportive.

*Activități opționale: distracția poate continua achiziționând jetoane (1 jeton = 5 lei), care se pot folosi astfel: tiroliană (5 lei- o tură), tir cu arcul ( 5 lei- 5 săgeți), air soft (5 lei- 10 bile),  trambulină (5 lei- 5 minute), bile pe apă (10 lei- 5 minute), biciclete (5 lei/ 2 km, 10 lei/ 4 km, 15 lei/ 6 km).

Excursie Opțională: Cavalerii La Cetate. În această zi vă propunem o excursie opțională. Vom vizita un oraș ce face tema taberei nostre medievale, Sighișoara, urmând să vedem zidurile și cele 9 turnuri ale cetății care au rezistat intemperiilor, fiind singura cetate din România încă locuită. În drum spre locația de tabăra vom popoși la Cetatea Rupea.

În ultima zi de tabără, dupa micul dejun, cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și părăsim castelul care ne-a găzduit atâtea zile frumoase. Plecarea din tabara se face la ora 9.00 cu masa de pranz la pachet, pe traseul Brasov – Sinaia – Bucuresti ( vizite la alegere pe traseu cu sosire la Bucuresti la ora 18.00)

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica ordinea desfășurării activităților în funcție de condițiile meteorologice și a anumitor necesități ale grupurilor.

HOSTEL DUMBRAVA MINUNATĂ: este situat în Stațiunea Climaterică Sâmbăta, la numai 500 metri de Mânăstirea Sâmbăta, la poalele Munților Făgaraș.  Cazarea se realizează în camere cu 4 locuri și apartamente cu 6 locuri, cu paturi clasice și etajate, fiecare dotate cu baie proprie și apă caldă permanent. Mesele se servesc în restaurantul pensiunii (autorizat și clasificat). Sala de relaxare vă așteaptă cu  mese de fussball și cu mese de air hockey.

 

DATE DE INTRARE: 

20.06; 26.06;

 02.07; 08.07; 14.07; 20.07; 26.07;

01.08; 07.08; 13.08.2018; 19.08.2019.

 

PREȚ: 1200 LEI / persoana

 

PREȚUL INCLUDE :

  • PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURĂ MEDIEVALA

  • 6 NOPȚI CAZARE – 7 ZILE

  • 6 PENSIUNI COMPLETE – Toate mesele Bufet deschis

  • TRANSPORT AUTOCAR

  • ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFĂȘURARE PROGRAM (biciclete, muzica, tir cu arcul, etc)

  • ASISTENȚĂ TURISTICĂ

FIECARE 4 COPII SUNT ÎNSOȚIȚI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE ÎN PREȚ:

  • TRANSFERUL PÂNĂ LA BUCUREȘTI (în cazul grupurilor din provincie – vezi grila de transfer)

  • EXCURSIA OPȚIONALĂ LA SIGHISOARA – 55 LEI/persoana

  • ACTIVITATILE OPTIONALE

  • INTRĂRILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

 

 

Oferta este valabilă cu achitarea unui avans de minim 100 lei/plătitor în termen de 30 zile de la confirmare pentru rezervări efectuate până la 15.12.2018 sau în termen de 15 zile de la confirmare pentru rezervările efectuate după 15.12.2018

Pachetele se achită integral până la intrarea în tabără .

 

Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract) iar diferența doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 01.06.2019 se admite doar înlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returnează. Pachetele se achită integral indiferent de numărul de zile petrecute în tabără sau de modul de a ajunge în tabără. Copii cu vârsta de pana la 3 ani achită doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente în tabără achită 50%  din prețul pachetului și nu sunt luați în calculul grupelor de însoțitori.

 

Programul se adresează exclusiv copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani însoțiți doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti să nu mai acceptăm participarea persoanelor adulte ( părinți, bunici etc) sau a copiilor neinsoțiți de cadre didactice, la programele de tabără.

 

Vă așteptăm să petrecem o săptămână de neuitat în tabăra “Aventura medievala”.