TABARA AVENTURA PE ULITA

Traditii si obiceiuri ca la romani

Bucovina – CAMPULUNG MOLDOVENESC 

 
>

Sistem de masa: bufet deschis

Țara noastră a fost dintotdeauna bogată în datini, obiceiuri și tradiții și de aceea dorim să le prezentăm și să-i introducem pe copii în lumea tradițională românească. Este important ca noi să îi facem pe copii să respecte obiceiurile și traditiile poporului moștenite din moși-strămoși, si să-i învățăm să aprecieze frumusețea portului , a dansului  și a cântecului popular românesc, valorile spirituale dar și să deprindă tehnicile vechi a unor meșteșuguri: încondeierea de ouă, pictura pe lemn, pictura pe ceramică, cusutul și tehnici de împâslire.

Program tabără:

ZIUA 1 –“ DRUMUL CU AVENTURA”

Devreme, într-o dimineață, la ora 06:00, ne începem călătoria către Tabăra “Aventura pe uliță”pe traseul  București, – Buzău – Bacău – Câmpulung Moldovenesc. Bineînțeles ne oprim să vizităm o parte (doar 2 obiective la alegere) din monumetele istorice care ne ies în cale pe drumul nostru: Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Văratec, Muzeul Memorial “Ion Creangă”- Humulești, Mănăstirea Neamț, sau doar un obiectiv – Cetatea Neamțului, la lăsarea serii intrăm cu autocarul pe “uliță”, coborâm, facem cunoștință cu gazdele noastre și ne cazăm.

În ziua următoare toți participanți la tabără își aleg atelierele (maxim 2 ateliere / persoană) la care doresc să participe pe parcursul acestei tabere, în funcție de ce abilități își doresc să dezvolte  câte un atelier din fiecare categorie, astfel:

categoria folclor –  la alegere între dansuri populare sau muzică populară

categoria mesteșuguri – la alegere între pictură sau împâslire

Fiecare grup se împarte în mod egal către fiecare categorie de ateliere.

ATELIERUL DE PICTURĂin cadrul acestui atelier, ne este prezentată arta tradițională de pictură (tehnică, instrumente, modele și culori) și cu pensula în mână ne transformăm în adevarați mesteșugari și dăm viață și culoare obiectelor care ne înconjoară.

 Vom putea experimenta învățăturile noastre pe mai multe tipuri de suport pentru pictură:

  • Ouă – învățăm obiceiul străvechi de încondeiere a ouălelor rezultând astfel adevărate opere de artă – ouăle încondeiate din Bucovina

  • lemn- povestea lemnului, prelucrarea acestuia și bucuria de a oferi viață lemnului

  • ceramică – povestea străveche despre olărit – transformarea lutului în vase modelate în diverse forme și transformarea acestora în obiecte decorative cu modele tradiționale

ATELIER DE CROȘETAT ȘI ÎMPÂSLIT

Croșetatul–  activitate manuală ușoară accesibilă oricui, băieți sau fete. Ascultăm cu mare interes povestea inului, cânepei și bumbacului și totodata deprindem tehnici de croșetat și ochiuri de bază, care se vor transforma în semne de carte, bentițe sau brățări.

Împâslirea – aflăm ce înseamnă acest termen și proces. Aflăm cum se obține materialul de lucru – pâsla – cum lâna de pe oiță trece prin mai multe stadii și ajunge în mânuțele noastre pentru a ne realiza decorațiuni pufoase.

ATELIERUL “FOLCLORIȘTII”atelier de dans, formăm ansambluri și învățăm suite de dansuri populare ușoare din toate regiunile Țării Românești.

ATELIERUL DE CÂNTEC ȘI VOIE BUNĂ – toți cei cu glas de privighetoare vor putea participa la atelierul de muzică, în cadrul căruia învățăm cântece de voie bună românești.

După amiaza participăm la activități sportive (jocuri de echipă – fotbal, volei) și ne pregătim să plecăm în excursii și drumeții pentru a putea vedea cu ochii noștri frumusețile Bucovinei. Astfel, vă propunem 2 excursii (incluse în prețul taberei):

Excursia 1 – Câmpulung Moldovenesc – Muzeul Oului (preț bilet intrare 4 lei ) – plimbare cu Mocănița Hutulca – Moldovița (pret bilet 15 lei/copil și  30 lei/adult – preț valabil în vara 2018).

Excursia 2 – Câmpulung Moldovenesc – Pojorâta – Drumul Comorilor – Transrarău- în drumeție putem admira Pietrele Doamnei, Vârful Rarău. În cadrul acestei drumeții veți putea admira adevărate frumuseți ale naturii, având posibilitatea de a vedea Munții Giumalău, Munții Ceahlău, Valea Moldovei sau Valea Bistriței.

În aceste zile ne vom face timp și pentru organizarea unei excursii opționale pentru a putea vizita o parte din minunata Bucovină:

Traseu 1– Mănăstirea Moldovița – Mănăstirea Sucevița – Atelierul de ceramică neagră din Marginea- Rădăuți (preț 40 lei).

Traseu 2 – Mănăstirea Moldovița – Mănăstirea Sucevița – Atelierul de ceramică neagră din Marginea-Rădăuți – Mănăstirea Putna (preț 50 lei).

Traseul 3 – Câmpulung Moldovenesc – Sadova – Lacul Iezer (pret 20 lei)

Fiecare seară va fi deosebită pentru că avem pregătite programe speciale: serate de dans, jocuri, activități sportive.

În ultima zi organizăm ADUNAREA POPORULUI”chemăm reprezentanții din toate regiunile României și dăm startul la cea mai frumoasă petrecere românească. Vom fi înconjurați de obiectele create de voi, micii românași cu inima mare, la atelierele meșteșugărești și va răsuna muzica autentică românească. Bineînțeles că în aceeași seară vom avea și FESTIVITATEA DE PREMIERE ȘI UN FOC DE TABĂRĂ. Recomandăm o ținută tradițională sau măcar un tricou alb.

ULTIMA ZI – Cu părere de rău ne luăm “La revedere!” de la gazdele noastre primitoare și pornim spre casă dornici să povestim celor dragi, cum am petrecut zile minunate în tabăra “AVENTURI PE ULIȚĂ”.

Traseu retur – Câmpulung Moldovenesc – vizită Mănăstirea Voroneț – vizită Mănăstirea Humor – Bacău – Buzău – București.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica ordinea desfășurării activitățlor în funcție de condițiile meteorologice și a anumitor necesități ale grupurilor.

 

HOSTEL ALEX

 Situat într-un cadru natural deosebit la marginea orașului Câmpulung Moldovenesc, la poalele Munțiilor Rarău, Hostel Alex ne salută din inima Bucovinei și vă oferă cazare în camere 3,4 de locuri și apartamente cu 6 locuri, cu grup sanitar propriu, TV. Complexul situat pe malul râului Moldova se întinde pe aproximativ 4 hectare de teren și pune la dispoziția turiștilor 2 terenuri de fotbal, un teren de volei, foișoare,  un amfiteatru, piscina acoperită, lac de pescuit, restaurant, traseu de aventură, tiroliană. – http://www.hotel-alex.ro/

 

DATE DE INTRARE:

15.06; 21.06; 27.06;

03.07; 09.07; 15.07; 21.07; 27.07;

02.08; 08.08, 14.08, 20.08, 26.08.2019

                                                                       

     PRET: 1200 lei/ persoana

 

PRETUL INCLUDE :

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURĂ

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE

TRANSPORT AUTOCAR

2 EXCURSII – RARAU SI MOLDOVITA

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFĂȘURARE PROGRAM

ASISTENȚĂ TURISTICĂ

FIECARE 4 COPII SUNT INSOȚIȚI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

 

NU SUNT INCLUSE IN PREȚ:

TRANSFERUL PÂNĂ LA BUCUREȘTI ( în cazul grupurilor din provincie – vezi grila de transfer)

EXCURSIILE OPȚIONALE

INTRĂRILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

ACTIVITĂȚI OPȚIONALE ÎN PARC:

 Tiroliana ( 5 lei/coborarea), traseu de aventură prin copaci 10 lei/ un traseu, bile pe apă 10 lei/ 5 minute, tir cu arcul 5 lei/5 săgeți, tir cu pușca  5 lei/ 10 focuri, trambulina 5 lei/ 5 minute, plimbare cu bicicleta (5,10 sau 15 lei în funcție de traseul ales)

Oferta este valabilă cu achitarea unui avans de minim 100 lei/plătitor în termen de 30 zile de la confirmare pentru rezervări efectuate până la 15.12.2018 sau în termen de 15 zile de la confirmare pentru rezervările efectuate după 15.12.2018

Pachetele se achită integral până la intrarea în tabără .

 

 

Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract) iar diferența doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 01.06.2019 se admite doar înlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returnează. Pachetele se achită integral indiferent de numărul de zile petrecute în tabără sau de modul de a ajunge în tabără. Copii cu vârsta de pana la 3 ani achită doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente în tabără achită 50%  din prețul pachetului și nu sunt luați în calculul grupelor de însoțitori.

 

 

Programul se adresează exclusiv copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani însoțiți doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti să nu mai acceptăm participarea persoanelor adulte ( părinți, bunici etc) sau a copiilor neinsoțiți de cadre didactice, la programele de tabără.

 

Vă așteptăm să petrecem o săptămână de neuitat în tabăra “Aventura pe ulita”.