Excursie 1 zi Ateliere de Drumetie

Atelierele de Drumeție transformă învățarea în aventură! Elevii descoperă tehnicile de respirație și gestionare a energiei în drumeție, secretele pregătirii rucsacului pentru drumeții, explorând totodată fauna și flora Bucovinei, dar și cum să se orienteze și să supraviețuiască în natură.

Pregătit pentru natură, gata de aventură!

  • Excursia Drumețului – este o excursie aventuroasă în care ne sunt testate limitele, ne dezvoltă încrederea în sine și ne ajută să devenim responsabili. Acest program interactiv îi poartă pe participanți într-o experiență unică, învățându-i cum să-și pregătească rucsacul corect, ca adevărații pasionați de drumeții, cum să respire pe munte folosind tehnici speciale pentru a-și menține energia și pentru a face față efortului fizic, dar și cum să se orienteze în spațiu învățând să folosească corect busola sau marcajele turistice.

Programul Excursia Drumețului are două părți:

1. Proba Teoretică – cuprinde lecția deschisă în care deslușim și învățăm lucruri elementare pe care orice pasionat de drumeții și expediții trebuie să le cunoască.

2. Proba Practică – este împărțită în două activități la alegere în funcție de preferințele grupului: Varianta 1: Orientare după marcaje turistice – elevii vor avea parte de un joc interactiv plin de aventură. Varianta 2: Mut și Azimut – Orientarea după busolă – copiii învață să folosească busola și să se orienteze după ea, să măsoare unghiuri, dobândind competențe esențiale de navigare.

Activitățile desfășurate în cadrul Excursiei Drumețului sunt menite să le dezvolte copiilor spiritul de aventură, încrederea în forțele proprii și abilitățile practice necesare pentru a face față provocărilor din natură. Prin învățarea tehnicilor de respirație corectă, își îmbunătățesc rezistența fizică și cum să-și gestioneze energia în mod eficient. În timp ce, pregătirea rucsacului de drumeții îi ajută să devină responsabili și le dezvoltă capacitatea de planificare sau ieșire din situații neprevăzute, înțelegând importanța fiecărui obiect necesar într-o excursie montană.

Orientarea după marcajele turistice sau după busolă îi provoacă pe copii să gândească logic, să își dezvolte simțul de orientare și să își îmbunătățească abilitățile de luare a deciziilor în situații complexe. Jocurile interactive nu doar că îi distrează, dar îi învățață să colaboreze în echipă și să îi dezvolte atât pe plan fizic, cât și mental.

Învață, explorează, descoperă și respectă natura!

  • Atelier Natura, a doua casă! –  Program Special pentru elevi în perioada Saptămâna Verde! – o aventură educativă menită să ne ofere cunoștințe esențiale despre fauna și flora Bucovinei, și nu numai. În cadrul acestei excursii învățăm despre biodiversitatea Munților Rarău, despre speciile protejate, cum să ne echipăm corect pentru drumeții, să supraviețuim în natură în cazul în care ne rătăcim, să ne orientăm după hartă, marcaje turistice sau elementele naturale, și să respectăm natură.

Programul este împărțit în trei probe, combinând teoria cu practica, pentru o învățare interactivă și captivantă:

Proba 1: Chestionar „Iubesc Natura, știu să o protejez”

Proba 2: Pregătirea Rucsacului de Drumeții

Proba 3: Atelierul Orientare în Natură.

Excursia Natura, a doua casă este mai mult decât o simplă evadare în mijlocul naturii; este o aventură educativă plină de provocări și descoperiri, menită să transforme fiecare elev într-un adevărat explorator.

TARIFE

TARIFUL INCLUDE:

  • Transportul cu autocare/microbuze clasificate;
  • Masa de prânz ce include: ciorbă/supă + felul 2 + desert;
  • Programul menționat cu atelierele specificate – o probă practică la alegere din cele două variante;
  • Bonus: Vizită în Parcul Tematic basme românești Dumbrava Minunată.

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Taxele de intrare la obiectivele turistice.
  • Taxele de poduri, bacuri, parcări.

*Adulții (părinți/bunici) care participă la excursie vor achita un supliment de 30 lei pentru masa de prânz!

*Tarifele sunt valabile pentru plecările din: Suceava, Iași, Botoșani, Bacău, Piatra Neamț, Târgu Neamț, Fălticeni, Bistrița.

**Pentru excursiile organizate din Cluj și Târgu Mureș se achită un supliment de 60 lei (autocar 50 locuri), respectiv 80 lei (autocar 35/40 locuri).