TABARA AVENTURA IN NATURA
MUNTII FAGARAS – TRANSFAGARASAN 2018

PENTRU O AMINTIRE DE-O VIATA!

 

    Sistem de masa: bufet deschis

Ziua 1.   Intalnirea la ora 8.30 in parcarea de la Academia Militara ( acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul Pitesti – Curtea de Arges – Arefu .  La Curtea de Arges vizitam Manastirea Curtea de Arges si atelierul “ MICUL OLAR” sau atelierul “  Globul de Craciun” , unde fiecare copil are ocazia sa-si confectioneze un vas din lut sau sa asiste la fabricarea si pictarea globurilor din sticla.  Cazarea grupului, timp liber pentru acomodare. In aceasta zi, toti elevi participanti se organizeaza in echipe de 8-10 copii si stabilesc conducatorul echipei, numele echipei. Seara servim prima cina .

Ziua 2&3. Dupa servirea micului dejun propunem copiilor un program special in care urmarim in mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipa si sublinierea rolului fiecarui coechipier ca parte integrata in grup. Probele desfasurate in prima parte a zilei pun in evidenta creativitatea si atentia copiilor precum si aptitudinile de coordonare, cooperare.

* Drumeţia cu obstacole surprizã – fiecare echipã va primi din partea organizatorilor o hartã a zonei. Pe aceasta hartã va fi trasat traseul pe care îl vor parcurge şi vor exista deasemeni anumite instrucţiuni cu privire la desfaşurarea probei. Pe parcursul acestei drumeţii concurenţii vor intâlni 10 posturi de control cu arbitrii, iar în fiecare post se va desfaşura câte o probã surprizã. Traseul va avea un grad minim de dificultate, putând fi parcurs de oricare copil. Probele ce se vor desfãşura în cele 10 posturi de control sunt:

1 – Montajul  – participanţii vor trebui să monteze şi demonteze un obiect cu ajutorul coechipierilor.

2 – Labirintul  – participanţii vor trebui sã treacã printr-un culoar cu obstacole naturale, de pe o parte pe alta a labirintului creat, legaţi la ochi cu eşarfe şi coordonaţi de unul din membrii echipei.

3 – Pânza de pãianjen muzicalã– participanţii vor trebui sã treacã de pe o parte pe alta a „pânzei de paianjen”, prin culoarul cel mai facil pentru ei şi la indicaţiile coechipierilor, dar fãrã sã atingã „pânza de paianjen muzicalã”.

4 – Puzzle-ul – concurenţii vor avea la dispozitie un puzzle care va trebui asamblat de cãtre întreaga echipã cât mai repede posibil.

5 – Patratelul mut  – participanţii trebuie sa parcurga pe rand un anumit traseu asemanator unui labirint, respectand indicatiile coordonatorului.

6 – La schi  – participanţii vor trebui să se deplaseze pe o anumita distanta (teren plat) cu ajutorul unor schiuri improvizate.

7 – Lac -mal  – participanţii a cate doua echipe se vor intrece intr-un concurs in care, fiind asezati intr-un cerc, vor trebui sa execute anumite sarituri la comanda coordonatorului de joc.

8 – Tunelul  – participanţii trebuie sa transmita un obiect printr-un tunel imaginar intr-un timp cat mai scurt posibil.

9 – Jaloanele  – participanţii vor trebui sa parcurga intr-un timp cat mai scurt o anumita distanta, ocolind in traseul lor cateva jaloane (se desfasoara sub forma de stafeta).

10 – Tavanul muzical  – participanţii vor trebui sa treaca pe sub un „tavan muzical” situat la o înãlţime de maxim 40 cm faţã de sol. Tavanul este confecţionat din sfoarã iar pe aceasta sunt agãţaţi o mulţime de clopoţei micuţi.

Aceste exemple de jocuri sunt orientative, organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica si aduce noi  jocuri in atentia concurentilor.

 

In aceste prime zile fiecare echipa beneficiaza, prin rotatie, de o ora de relaxare la piscine complexului. Dupa amiaza echipele participa la programul de  “CARNAVAL” ( unde fiecare echipa trebuie sa se costumeze  conform indicatiilor primite de la animatori) si la programul  “TALENT SHOW”  (unde fiecare participant ne poate incanta cu talentul sau)

Ziua 4. Transfagarasan – cel mai frumos drum din lume ( conform Top Gear)

Dupa servirea micului dejun propunem alegerea unei excursii la alegere din urmatoarele trasee si obiective:

  • Excursie optionala 1-  Transfagarasan-  Daca vremea ne permite, ne propunem sa ajungem pana la cabana Balea Lac, zona alpina Cota 2000, Cabana Capra, zona Piscul Negru sau Barajul Vidraru Cost excursie 45 lei/ platitor. Excursia este programata se dureze aproximativ 7 ore, iar masa de pranz este servita la pachet.
  • Excursie optionala 2 – Plecam pe traseul Arefu – Valea Danului – Bujoreni- Calimanesti si ne propunem sa facem urmatoarele vizite – Muzeul Satului Valcean Bujoreni si Manastirea Cozia. Cost excursie – 50 lei/ platitor.

In costul excursiilor nu intra tarifele de intrare la obiectivele turistice.

Inscrierile pentru aceaste excursii se fac cu cel putin 7 zile inainte de sosirea in tabara.

In fiecare seara dupa servirea cinei propunem o serie de activitati care se desfasoara in paralel: discoteca, relaxare in spatiul special amenajat (mese de tenis, mese de fussball, mese de air hochei), atelierul de folk ( unde invatam cantece pentru focul de tabara), fotbal sau

Activitati optionale:

tiroliana 5 lei/coborarea, traseu de aventura 10 lei/tura, trambulina 5 lei/ 5 minute, bile pe apa 10 lei/ 5 minute, tir cu arcul 5 lei/ 5 sageti, tir air soft 5 lei/10 focuri, barcute pe apa 10 lei / 5 minute

Ziua 5. Tehnicile cercetasesti (orientare dupa harta, supravietuire, alimentatie, prim ajutor, pericole in natura) – au rol de initiere in turismul montan si nu numai. In urma desfasurarii lor se evidentiaza preocuparea copiilor pentru solutionarea problemelor comune precum si cresterea increderii reciproce intre acestia.

In aceasta seara fiecare echipa va preda animatorilor 5 fotografii reprezentative executate pe perioada taberei la activitatile desfasurate. Una din fotografii trebuie sa reprezinte echipa integral. Aceste fotografii vor fi folosite pentru crearea unui slide- show general al seriei, de catre echipa de animatori. Acest slide va fi prezentat in deschiderea festivitatii de premiere

Ziua 6.  Dupa servirea micului dejun propunem un program ce va include probe care vor începe simultan. Acestea se vor desfasura pe parcursul intregii zile cu respectarea programului de servire a meselor. Prin desfasurarea probelor acestei zile se urmareste in primul rand dezvoltarea increderii in sine dar si in coechipieri.

Probele zilei

  1. Tiroliana – 2 ture – la acestă probă fiecare concurent va fi învăţat în prealabil cum se foloseşte corect echipamentul de alpinism. Echipa tehnică va prezenta fiecare element al echipamentului necesar acestei probe, precum şi al celei de alpinism, şi va explica modul de folosinţă şi utilitatea fiecăruia. Tiroliana este activitatea unde copiii pot obţine plăcere maximă cu un efort şi risc minim şi una dintre cele mai distractive activităţi care, deşi considerată extremă, prezintă un nivel maxim de siguranţă. Participanţii vor folosi echipamente profesionale pentru alpinism ca metodă de susţinere (ham, carabiniere, scripeţi, tandem etc.) şi scripeţi speciali pentru cablu şi coborâre pe coardă.
  2. Escalada pe panou– peretele artificial este conceput special pentru începători, astfel încât orice concurent să poată parcurge minim 2 m in inaltime. Proba se va desfăşura în paralel cu cea de tiroliană. Participanţii vor folosi echipamente profesionale folosite în alpinism şi escaladă care conferă confort şi siguranţă. Aceste activităţi îşi pun amprenta asupra multor aspecte foarte importante într-o echipă şi anume, încrederea faţă de colegii de echipă, responsabilitate, curaj, scopuri comune şi multe altele.

       3. Tir cu arcul – concurenţii vor avea la dispozitie 5 sageti pentru a obtine cat mai multe puncte necesare echipei.

       4. Plimbare cu bicicleta – aceasta proba se adreseaza copiilor care stiu sa mearga pe biciclete, urmand un traseu de                 aproximativ 3 km insotiti de animatori.

      5. Relaxare la piscina complexului – fiecare grupa beneficiaza de un program de aproximativ o ora pentru relaxare la          piscina complexului.

                                                                 FESTIVITATEA DE PREMIERE SI FOCUL DE TABARA

Ziua 7.  Dupa micul dejun, ne pregatim pentru o drumetie la Cetatea Poenari. Dupa masa de pranz, cu bagajul plin de amintiri,  ne luam ramas bun de la gazdele noastre si plecam catre casa dornici sa povestim celor dragi, cum am petrecut 7 zile minunate in tabara “AVENTURA IN NATURA”

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ordinea desfasurarii activitatilor in functie de conditiile meteorologice si a anumitor necesitati ale grupurilor.

 

 

Complexul turistic Dracula –  Comuna Arefu                       

   este amplasat la intrarea pe Transfagarasan, intr-o zona turistica renumita (Cetatea Poenari – Valea lui Stan – Barajul Vidraru). In cadrul complexului, copiii se pot bucura de aer curat, de liniste, dar si de bucatele traditionale romanesti. Cazarea este asigurata in camere si apartamente cochete cu 2,3,4 sau 6 locuri. Grupurile sanitare, dotate cu dusuri (cu apa calda ), sunt situate in camera. Complexul dispune de bucatarie si sala de mese proprie + terasa ( aproximativ 300 locuri),  spatiu de joaca amenajat ( leagane, topogane, balansoare),  foisoare pentru desfasurarea activitatilor, spatiu de relaxare ( mese de air hochei, fussball si tenis de masa), teren de sport ( fotbal, volei, baschet), sala pentru vizionat filme. Complexul dispune de piscina interioara, jacuzzi, si terasa cu sezlonguri.  In zilele in care se vor programa excursii (plimbari sau vizitarea unor obiective turistice din zona) se va putea asigura mancare la pachet pentru fiecare elev.   www.pensiuneadracula.ro

DATE DE INTRARE: 

17.06; 23.06; 29.06

 05.07; 11.07; 17.07; 23.07; 29.07;

04.08; 10.08.2018

PRET: 950 LEI / persoana*

PRETUL INCLUDE :

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE – Toate mesele Bufet deschis

TRANSPORT AUTOCAR

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

(biciclete, muzica, alpinism, tir cu arcul, etc)

ASISTENTA TURISTICA

FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!! 

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSFERUL PANA LA BUCURESTI click aici – PENTRU ACCES LA GRILA DE TRANSFER

EXCURSIA OPTIONALA PE TRANSFAGARASAN 45 LEI/PERSOANA

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

ATELIERUL MICUL OLAR sau GLOBULETE DE CRACIUN  8 lei

* TARIFUL ESTE VALABIL PENTRU PACHETELE ACHIZITIONATE CU AVANS DE MINIM 300 LEI PANA LA 1.02.2018.

Pachetele achizitionate cu plata avansului pana la 01.03.2018  sunt la tariful de

1050 lei/persoana.

Pachetele achizitionate cu plata avansului dupa  01.03.2018  sunt la tariful de

1150 lei/persoana

Pachetele se achita integral pana la 01.06.2018.

      Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10000 lei la fiecare contract) iar diferenta doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 10.06.2018 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara. Copii cu varsta de pana la 3 ani achita doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente in tabara achita 50%  din pretul pachetului si nu sunt luati in calculul grupelor de insotitori.

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara.

Accesul persoanelor adulte se face numai cu acordul scris al coordonatorului de tabara si cu achitarea pachetului de 1500 lei- tarif de adult pentru tabara.

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara “Aventura in Natura”.