TABARA AVENTURA IN NATURA

MUNTII HARGHITA – BAILE TUSNAD 2018

O AMINTIRE DE-O VIATA!


Ziua 1.
  
Intalnirea la ora 6.30  in parcarea de la Academia Militara ( acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul Ploiesti  – Brasov  – Prejmer ( Cetatea Prejmer – taxa intrare 5 lei/copil si 10 lei/adult) – Baile Tusnad. Cazarea grupului, timp liber pentru acomodare. In aceasta zi, toti elevi participanti se organizeaza in echipe de 8-10 copii si stabilesc conducatorul echipei, numele echipei . Seara servim prima cina.

Ziua 2. Dupa servirea micului dejun propunem copiilor un program special in care urmarim in mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipa si sublinierea rolului fiecarui coechipier ca parte integrata in grup. Probele desfasurate in prima parte a zilei pun in evidenta creativitatea si atentia copiilor precum si aptitudinile de coordonare, cooperare.

 Harta cu surprize  (3 ore) – fiecare echipa va primi din partea organizatorilor o harta a zonei. Pe aceasta harta va fi trasat traseul pe care il vor parcurge si vor exista deasemeni anumite instructiuni cu privire la desfasurarea probei. Pe parcursul acestei drumetii concurentii vor intalni mai multe  posturi de control cu arbitrii, iar in fiecare post se va desfasura cate o proba surpriza. Traseul va avea un grad minim de dificultate, putand fi parcurs de oricare copil.  Exemple de probe ce se vor desfasura in  posturile  de control sunt :

1 – Montajul (5 min/echipã) – participantii vor trebui sa monteze si demonteze un obiect cu ajutorul coechipierilor.

2 – Labirintul (5 min/echipã) – participantii vor trebui sa treaca printr-un culoar cu obstacole naturale, de pe o parte pe alta a labirintului creat, legati la ochi cu esarfe si coordonati de unul din membrii echipei.

3 – Panza de paianjen muzicala (15 min/echipa) – participantii vor trebui sa treaca de pe o parte pe alta a „panzei de paianjen”, prin culoarul cel mai facil pentru ei si la indicatiile coechipierilor, dar fara sa atinga „panza de paianjen muzicala”.

4 – Puzzle-ul (10 min)– concurentii vor avea la dispozitie un puzzle care va trebui asamblat de catre intreaga echipa cat mai repede posibil.

Aceste exemple de jocuri sunt orientative, organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica si aduce noi  jocuri in atentia concurentilor.

Ziua 3. Dupa servirea micului dejun propunem un program ce va include probe care vor incepe simultan. Acestea se vor desfasura pe parcursul intregii zile cu respectarea programului de servire a meselor. Prin desfasurarea probelor acestei zile se urmareste in primul rand dezvoltarea increderii in sine dar si in coechipieri.

Probele zilei

  1. Tiroliana – la acesta proba fiecare concurent va fi invatat in prealabil cum se foloseste corect echipamentul de alpinism. Echipa tehnica va prezenta fiecare element al echipamentului necesar acestei probe, precum si al celei de alpinism, si va explica modul de folosinta si utilitatea fiecaruia. Tiroliana este activitatea unde copiii pot obtine placere maxima cu un efort si risc minim si una dintre cele mai distractive activitati care, desi considerata extrema, prezinta un nivel maxim de siguranta. Participantii vor folosi echipamente profesionale pentru alpinism ca metoda de sustinere (ham, carabiniere, scripeti, tandem etc.) si scripeti speciali pentru coarda si coborare pe coarda.
  2. Catarare – peretele artificial este conceput special pentru incepatori, astfel incat orice concurent sa poata parcurge minim 2 m in inaltime. Proba se va desfasura in paralel cu cea de tiroliana. Participantii vor folosi echipamente profesionale folosite in alpinism si escalada care confera confort si siguranta. Aceste activitati isi pun amprenta asupra multor aspecte foarte importante intr-o echipa si anume, increderea fata de colegii de echipa, responsabilitate, curaj, scopuri comune si multe altele.
  3. Orientarea dupa harta – pentru aceasta proba concurentii vor primi, o harta o zonei in care se va desfasura orientarea. In fiecare punct indicat concurentii trebuie sa descopere cate un post (“mut”, ‘lampion”) unde vor gasi un capsator cu care isi vor capsa fisa de parcurs.

Dupa amiaza, ne bucuram de soare si relaxare la piscina complexului.

Ziua 4. – Excursie Dupa servirea micului dejun ,echipa ”Aventura in Natura”  va propune organizarea unei excursii la alegere din urmatoarele trasee si obiective:

Excursia optionala  1– vizita Lacul Rosu si Cheile Bicazului – Peştera Şugău (10 lei adult, 8 lei copil) – Lacul Roşu – Cheile Bicazului (la pas) – Retur – Mănăstirea Izvorul Mureşului sau  Biserica Franciscană  Şumuleu din M.Ciuc- Tuşnad = 50 lei/pers ;

Excursie optionala  2: Tuşnad – Praid :M. Ciuc (centru vechi din autocar) – Homorod (oprire 15-20 min  ape minerale) – Salina Praid (25lei / adult, 15 lei/copil – doar bilet de grup- 2 ore) sau mergem la  strandul Praid salin  (25lei adult, 15 lei  copil – doar bilet de grup- 2 ore) – Sovata Lacul  Ursul – Corund satul mestesugaresc se face la pas – Biserica Franciscana Sumuleu din  M.Ciuc – Tusnad = 50 lei/pers

Tarifele sunt calculate pentru un  grup de minim 40 platitori si nu includ taxele de intrare la obiectivele turistice (pestera, salina,strand, etc).  In cazul grupurilor mai mici care doresc sa organizeze o astfel de excursie, tariful este recalculat. Daca excursia se  va desfasura pe parcursul intregii zile, masa de pranz se primeste la pachet.

Pentru evitarea aglomeratiei de la obiectivele turistice NU organizam excursiile optionale in zilele de Sambata sau Duminica.

Ziua 5.Tehnicile cercetasesti (supravietuire, alimentatie, prim ajutor, pericole in natura) – au rol de initiere in turismul montan si nu numai. In urma desfasurarii lor se evidentiaza preocuparea copiilor pentru solutionarea problemelor comune precum si cresterea increderii reciproce intre acestia.

Dupa  amiaza, impreuna cu echipa de animatori, organizam un “CARNAVAL”, unde fiecare echipa trebuie sa se costumeze  conform indicatiilor primite de la animatori. Tema carnavalului va fi comunicata in prima zi a taberei, la aceasta proba urmarindu-se creativitatea , spontaneitatea si nu costumele cumparate din comert.

Urmeaza apoi concursul „ COPIII AU TALENT” unde fiecare echipa inscrie in concurs cel putin un  participant care sa-si etaleze cel mai bun talent .

In aceasta seara fiecare echipa va preda animatorilor  20-25 fotografii reprezentative executate pe perioada taberei la activitatile din tabara. Una din fotografii trebuie sa reprezinte echipa integral. Aceste fotografii vor fi folosite pentru crearea unui slide- show general al seriei, de catre echipa de animatori. Acest slide va fi prezentat in deschiderea festivitatii de premiere.

Ziua 6. Dupa servirea micului dejun copii, insotiti de echipa tehnica vor porni intr-o drumetie pentru a cunoaste imprejurimile . Traseul ales va avea un grad minim de dificultate, neexistand probleme din punct de vedere al sigurantei copiilor. Variante propuse: Izvoarele de ape minerale din Baile Tusnad si Turnul lui Apor (punct de belvedere asupra orasului Baile Tusnad-dificultate mica.

Dupa masa de pranz, ne bucuram  de soare si relaxare la piscina complexului sau putem continua explorarea imprejurimilor pornind in :

Excursia optionala  3: Tusnad – Lacul Sfanta Ana  = 25 lei/pers

Seara organizam   FESTIVITATEA DE PREMIERE si  FOCUL DE TABARA

Ziua 7. Eliberarea camerelor se va face inainte de micul dejun. Micul dejun. Dupa servirea micului dejun propunem vizitarea Lacului Ciucas .Masa de pranz. Cu bagajul plin de amintiri,  ne luam ramas bun de la gazdele noastre si plecam catre casa pe traseul Baile Tusnad – Brasov – Valea Prahovei – Ploiesti – Bucuresti, dornici sa povestim celor dragi, cum am petrecut 7 zile minunate in tabara “AVENTURA IN NATURA”

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ordinea desfasurarii activitatilor in functie de conditiile meteorologice si a anumitor necesitati ale grupurilor.

Complex Rupi – Baile Tusnad

Complex Rupi – Intr-o zona de basm, natura virgina, neintinata de industrializare, in Muntii Harghitei, unde copiii se pot bucura de aer curat, liniste, spatii foarte largi de joaca  (curte 4000 mp + PISCINA 100 mp, chiar sub brazi), foisor  pentru diverse activitati de grup/echipa, miniteren de sport (volei, fotbal, badminton, baschet), vederi panoramice deosebite, padure proprie (5000 mp). Cazarea se realizeaza in camere si apartamente cu 2,3,4 si 6 locuri(majoritar 4), cu paturi clasice si etajate, fiecare dotate cu baie proprie si apa calda permanent. Mesele se servesc in restaurantul pensiunii (autorizat si clasificat). – – http://tabaratusnad.ro/ – –

www.tabaratusnad.ro

DATE DE INTRARE:

19.06; 25.06;

01.07; 07.07; 13.07; 19.07; 25.07; 31.07;

 06.08;   12.08;   18.08.2018

PRET:  950 LEI / persoana*

PRETUL INCLUDE :

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE

TRANSPORT AUTOCAR

  ACCES PISCINA –  ZILNIC IN AFARA PROGRAMULUI PROPUS DE ANIMATORI

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

(echipamente pentru alpinism, muzica, tir cu arcul, etc)

ASISTENTA TURISTICA

DISCOTECA SAU KARAOKE IN FIECARE SEARA

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSFERUL PANA LA BUCURESTI ( in cazul grupurilor din provincie) – click aici PENTRU ACCES GRILA DE TRANSFER

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE SI ACTIVITATILE OPTIONALE

FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in Muntii Harghitei.

* TARIFUL ESTE VALABIL PENTRU PACHETELE ACHIZITIONATE CU AVANS DE MINIM 300 LEI PANA LA 1.02.2018.

Pachetele achizitionate cu plata avansului pana la 01.03.2018  sunt la tariful de

1030 lei/persoana.

Pachetele achizitionate cu plata avansului dupa  01.03.2018  sunt la tariful de

1100 lei/persoana

Pachetele se achita integral pana la 01.06.2018.

      Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10000 lei la fiecare contract) iar diferenta doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 01.06.2018 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara. Copii cu varsta de pana la 3 ani achita doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente in tabara achita 50%  din pretul pachetului si nu sunt luati in calculul grupelor de insotitori.

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara.

Accesul persoanelor adulte se face numai cu acordul scris al coordonatorului de tabara si cu achitarea tarifului de 1500 lei- tarif de adult pentru tabara.

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara Aventura in Natura.