TABARA AVENTURA CERCETASILOR
RAUL SADULUI – SIBIU
O AMINTIRE DE – O VIATA

 


Ziua 2.
Dupa servirea micului dejun propunem copiilor un program special in care urmarim in mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipa si sublinierea rolului fiecarui coechipier ca parte integrata in grup. Probele desfasurate in prima parte a zilei pun in evidenta creativitatea si atentia copiilor precum si aptitudinile de coordonare, cooperare.Ziua 1.   Intalnirea la ora 6.30 in parcarea de la Academia Militara ( acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul Pitesti – Ramnicu Valcea –Raul Sadului. Cazarea grupului, timp liber pentru acomodare. In aceasta zi, toti elevi participanti se organizeaza in echipe de 8-10 copii si stabilesc conducatorul echipei, numele echipei si pregatesc steagul echipei. Seara servim prima cina .

* Drumeţia cu obstacole surprizã (4 ore) – fiecare echipã va primi din partea organizatorilor o hartã a zonei. Pe aceasta hartã va fi trasat traseul pe care îl vor parcurge şi vor exista de asemenea anumite instrucţiuni cu privire la desfaşurarea probei. Pe parcursul acestei drumeţii concurenţii vor intâlni 6 posturi de control cu arbitrii, iar în fiecare post se va desfaşura câte o probã surprizã. Traseul va avea un grad minim de dificultate, putând fi parcurs de oricare copil. Probele ce se vor desfãşura în cele 6 posturi de control sunt:

1 – Montajul (5 min/echipã) – participanţii vor trebui să monteze şi demonteze un obiect cu ajutorul coechipierilor.

2 – Labirintul (5 min/echipã) – participanţii vor trebui sã treacã printr-un culoar cu obstacole naturale, de pe o parte pe alta a labirintului creat, legaţi la ochi cu eşarfe şi coordonaţi de unul din membrii echipei.

3 – Pânza de pãianjen muzicalã (15 min/echipã) – participanţii vor trebui sã treacã de pe o parte pe alta a „pânzei de paianjen”, prin culoarul cel mai facil pentru ei şi la indicaţiile coechipierilor, dar fãrã sã atingã „pânza de paianjen muzicalã”.

4 – Puzzle-ul (10 min)– concurenţii vor avea la dispozitie un puzzle care va trebui asamblat de cãtre întreaga echipã cât mai repede posibil.

5 – Tir cu arcul (20 min/ echipa)– concurenţii vor avea la dispozitie 3 sageti de proba si alte 3 sageti pentru a obtine cat mai multe puncte necesare echipei.

6 – Puntea suspinelor (30 min)– fiecare concurent (ajutat de colegii din echipa) trebuie sa traverseze un parau trecand insa pe „puntea suspinelor”. Riscul de cadere in apa este nul, fiecare copil fiind asigurat (prin echipamentele de alpinism) de catre instructori.

Aceste exemple de jocuri sunt orientative, organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica si aduce noi  jocuri in atentia concurentilor.

Ziua 3.  Drumetie pe potecile muntilor Cindrel-dupa servirea micului dejun copii, insotiti de echipa tehnica vor porni intr-o drumetie pentru a cunoaste imprejurimile . Traseul ales va avea un grad minim de dificultate, neexistand probleme din punct de vedere al sigurantei copiilor.

Drumetia se va desfasura pe parcursul intregii zile cu respectarea programului de servire a meselor.

Ziua 4.Dupa servirea micului dejun propunem un program ce va include probe care vor începe simultan. Acestea se vor desfasura pe parcursul intregii zile cu respectarea programului de servire a meselor. Pin desfasurarea probelor acestei zile se urmareste in primul rand dezvoltarea increderii in sine dar si in coechipieri.

Probele zilei

  1. Tiroliana (4 ore) – la acestă probă fiecare concurent va fi învăţat în prealabil cum se foloseşte corect echipamentul de alpinism. Echipa tehnică va prezenta fiecare element al echipamentului necesar acestei probe, precum şi al celei de alpinism şi va explica modul de folosinţă şi utilitatea fiecăruia. Tiroliana este activitatea unde copiii pot obţine plăcere maximă cu un efort şi risc minim şi una dintre cele mai distractive activităţi care, deşi considerată extremă, prezintă un nivel maxim de siguranţă. Participanţii vor folosi echipamente profesionale pentru alpinism ca metodă de susţinere (ham, carabiniere, scripeţi, tandem etc.) şi scripeţi speciali pentru coardă şi coborâre pe coardă.
  2. Catarare (4 ore) – stânca/peretele artificial alese pentru alpinism vor fi pentru începători, astfel încât orice concurent să poată parcurge minim 2 m in inaltime. Proba se va desfăşura în paralel cu cea de tiroliană. Participanţii vor folosi echipamente profesionale folosite în alpinism şi escaladă care conferă confort şi siguranţă. Aceste activităţi îşi pun amprenta asupra multor aspecte foarte importante într-o echipă şi anume, încrederea faţă de colegii de echipă, responsabilitate, curaj, scopuri comune şi multe altele.

Activităţile de ESCALADĂ ŞI ALPINISM au o tentă extremă, activităţile desfăşurându-se în teren stâncos si uneori la înălţime. Fiecare participant se va lupta cu propriile limite şi indiferent de cât de sus va escalada sau cât de bună va fi tehnica lui, acesta se va simţi un mic alpinist, iar senzaţia de a termina un asemenea traseu este excepţională. Această activitate este extrem de plăcută şi are ca scop aducerea participantului faţă în faţă cu momentul în care trebuie să îşi depăşească propriile limite şi de a reacţiona la prima vedere faţă de elemente noi necontrolate de către participant. Vârsta minimă pentru alpinism şi escaladă este de numai 6 ani.

  1. Orientarea după hartă (30 min/persoană) – pentru aceastã probã concurenţii vor primi, o hartă o zonei în care se va desfãşura orientarea. În fiecare punct indicat concurenţii trebuie sa descopere câte un post (“mut”, ‘lampion”) unde vor gãsi un capsator cu care işi vor capsa fişa de parcurs.

In aceasta seara, impreuna cu echipa de animatori, organizam un “CARNAVAL”, unde fiecare echipa trebuie sa se costumeze  conform indicatiilor primite de la animatori.

Ziua 5.Dupa servirea micului dejun propunem un Concurs cu obstacole surpriza. La probele prezente in acest concurs echipele vor participa simultan. Probele pun in evidenta in primul rand aptitudinile de coordonare, cooperare pentru atingerea obiectivelor comune.

*1 – Patratelul mut (30 min/echipã) – participanţii trebuie sa parcurga pe rand un anumit traseu asemanator unui labirint, respectand indicatiile coordonatorului.

*2 – La schi (5 min/echipã) – participanţii vor trebui să se deplaseze pe o anumita distanta (teren plat) cu ajutorul unor schiuri improvizate.

*3 – Lac -mal (5 min/echipã) – participanţii a cate doua echipe se vor intrece intr-un concurs in care, fiind asezati intr-un cerc, vor trebui sa execute anumite sarituri la comanda coordonatorului de joc.

*4 – Tunelul (5 min/echipã) – participanţii trebuie sa transmita un obiect printr-un tunel imaginar intr-un timp cat mai scurt posibil.

*5 – Jaloanele (5 min/echipã) – participanţii vor trebui sa parcurga intr-un timp cat mai scurt o anumita distanta, ocolind in traseul lor cateva jaloane. Praba se desfasoara sub forma de stafeta.

*6 – Tavanul muzical (5 min/echipã) – participanţii vor trebui sa treaca pe sub un „tavan muzical” situat la o înãlţime de maxim 40 cm faţã de sol. Tavanul este confecţionat din sfoarã iar pe aceasta sunt agãţaţi o mulţime de clopoţei micuţi.

In paralel cu desfasurarea concursului cu obstacole surpriza, doritorii pot participa o plimbare cu Bicicleta.

Seara fiecare echipa prezinta in cadrul unui concurs  programul artistic “ HAPPY FACE  ” pregatit pe durata  taberei  respectand tematica impusa de animatori.

Ziua 6. Tehnicile cercetasesti (supravietuire, alimentatie, prim ajutor, pericole in natura) – au rol de initiere in turismul montan si nu numai. In urma desfasurarii lor se evidentiaza preocuparea copiilor pentru solutionarea problemelor comune precum si cresterea increderii reciproce intre acestia.

Ziua 7. Micul dejun. Dupa FESTIVITATEA DE PREMIERE, cu bagajul plin de amintiri,  ne luam ramas bun de la gazdele noastre si plecam catre casa dornici sa povestim celor dragi, cum am petrecut 7 zile minunate in tabara “AVENTURA CERCETASILOR”.

 

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ordinea desfasurarii activitatilor in functie de conditiile meteorologice si a anumitor necesitati ale grupurilor.

 

Cabana Nora – Raul Sadului

Cabana Nora – se afla situata in comuna Riu Sadului, una din cele mai inalte localitati din Marginimea Sibiului, altitudinea medie fiind de 980 m, in mirificului cadru natural al Muntiilor Cindrel si al Lotrului. Cazarea se realizeaza in 3 corpuri de cladire, care dispun de camere si apartamente cu 3, 4, 5, 6 sau 8 locuri, cu paturi etajate si cu un grup sanitar propriu la camera/apartament, dotat cu dus(cu apa calda in permanenta). Complexul turistic(aprox 3 ha) dispune de un restaurant cu capacitate de 100 de locuri,teren de fotbal,  teren de volei si o curte foarte primitoare.

www.cabananora.ro

 

DATE DE INTRARE: 

18.06; 24.06; 30.06;

 06.07; 12.07; 18.07; 24.07.2018

PRET: 830 LEI / persoana*

 

PRETUL INCLUDE :

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE

TRANSPORT AUTOCAR

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

(biciclete, echipamente pentru alpinism, muzica, tir cu arcul, etc)

ASISTENTA TURISTICA

FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSFERUL PANA LA BUCURESTI ( in cazul grupurilor din provincie) – click aici – PENTRU ACCES LA GRILA DE TRANSFER

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

OPTIONAL:

Excursie pe traseul – Sibiu ( centru) – Alba Iulia 50 lei/ platitor/ minim 40 platitori/autocar

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in Muntii Cindrel.

LOCURI DISPONIBILE 100/ SERIE

* TARIFUL ESTE VALABIL PENTRU PACHETELE ACHIZITIONATE CU AVANS DE MINIM 300 LEI PANA LA 1.02.2018.

Pachetele achizitionate cu plata avansului pana la 01.03.2018  sunt la tariful de

900 lei/persoana.

Pachetele achizitionate cu plata avansului dupa  01.03.2018  sunt la tariful de

950 lei/persoana

Pachetele se achita integral pana la 01.06.2018.

      Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10000 lei la fiecare contract) iar diferenta doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 10.06.2018 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara. Copii cu varsta de pana la 3 ani achita doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente in tabara achita 50%  din pretul pachetului si nu sunt luati in calculul grupelor de insotitori.

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara.

Accesul persoanelor adulte se face numai cu acordul scris al coordonatorului de tabara si cu achitarea pachetului de 1500 lei- tarif de adult pentru tabara.

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara Aventura Cercetasilor.