TABĂRA AVENTURA MEDIEVALĂ

ȚARA FĂGĂRAȘULUI – SÂMBĂTA DE SUS 2018

 

Dorim să vă prezentăm un program de tabără altfel, care este destinat dezvoltării personale a copilului dumneavoastră și care urmărește în același timp îmbogățirea bagajului de cunoștințe generale și transmiterea valorilor, spiritului și codul de onoare al cavalerilor.Vă propunem o incursiune în  timpuri de mult apuse,  pline de onoare și curaj în Evul Mediu Mijlociu, mai exact pe vremea cavalerilor și a domnițelor.

În cele câteva zile petrecute în tabăra „Aventura Medievală”  prin intermediul atelierelor speciale, a jocurilor, a povestirilor și a drumețiilor prin Țara Făgărașului, copiii dumneavoastră se vor tranforma în veritabili calaveri și domnițe, trăind și experimentând astfel și altă provocare.

 

PROGRAM TABĂRĂ:

 

Ziua 1. Întâlnirea la ora 07:00 în parcarea de la Academia Militară ( acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul București – Brașov – Cetatea Făgăraș – Sâmbăta de Sus. Cazarea grupului, timp liber pentru acomodare. În această zi, toți  participanți se organizează în Ordine de cavaleri și domnițe de maxim 8-10 membrii și stabilesc Marele Cavaler al Ordinului și numele acestuia. Seara servim prima cină.

Ziua 2. Imediat după micul dejun propunem fiecărui ordin în parte să participe la câteva ateliere care sunt menite să le pună în evidență creativitatea, atenția și cooperarea.

ATELIERUL DE PICTURĂ HERALDICĂ MEDIEVALĂ în cadrul căruia fiecare Ordin trebuie să-și confecționeze propriul blazon reprezentativ. Fiecare blazon va trebuie să se identifice printr-un semn convențional, distinctiv și să reprezinte una sau mai multe valori care îi unesc pe toți membrii ordinului. Acesta va fi prezent pe scutul, steagul sau stema fiecărui ordin.

ATELIERUL DE MÂNUIRE A ARMELOR MEDIEVALE – care înglobează atât povestiri și noțiuni teoretice despre armele medievale cât și o activitate practică pentru fiecare participant la atelier.

ATELIERUL DE DANS MEDIEVAL – prin intermediul căruia vor afla povești, vom descoperi costume din această perioadă și vom asculta muzică medievală și cu siguranță vom învăța și o mică coregrafie.

ATELIERUL ALFABETUL CHIRILICaici cavalerii și domnițele vor învăța să scrie folosind alfabetul chirilic.

Ziua 3. CAVALERII LA CETATE. În acestă zi vă propunem o excursie optionala către una din puținele cetăți medievale locuite. Astfel vom vizita un oraș cu farmec medieval, Sighișoara, urmând să vedem zidurile și turnurile cetății care au rezistat intemperiilor. Vom vizita de asemenea și Cetatea Rupea.

 

Ziua 4. După micul dejun ne pregătim să participăm la o serie de JOCURI care-i vor pune la încercare pe cavalerii și domnițele din fiecare Ordin. Prin intermediul acestor jocuri sunt testate unele calități și abilități ale cavalerilor și domițelor noastre.

Ziua însă nu se încheie așa ușor pentru că avem și CRUCIADA CAVALERILOR –  pe lângă vitejie și loialitate un adevărat cavaler trebuie să știe să se descurce în orice situație, inclusiv să se orienteze și să se descurce în mijlocul naturii. Astfel vom face o mică incursiune la poalele munților Făgăraș,  către Mănăstirea Sâmbăta de Sus și Izvorul lui Arsenie Boca.

Ziua 5. După servirea micului dejun ne pregătim pentru a participa la câteva ateliere:

ATELIERUL PODOABE MEDIEVALEunde fiecare participant la tabără îți va confecționa un obiect specific perioadei medievale, obiect care îl va putea păstra ca suvenir.

ATELIERUL DE DANS

ATELIERUL DE MÂNUIRE A ARMELOR MEDIEVALE

ATELIERUL DE PICTURĂ –  unde fiecare participant își va crea propria mască.

Ziua 6.  După micul dejun ne pregătim să participăm la o serie de JOCURI care-i vor pune la încercare pe cavalerii și domnițele din fiecare Ordin. Prin intermediul acestor jocuri sunt testate unele calități și abilități ale cavalerilor și domițelor noastre.

După masa de prânz ne pregătim să mergem în  Parcul de Aventură.

Seara organizăm BAL MASCAT, o adevărată petrecere medievală care practic încheie călătoria noastră în EVUL MEDIU.

Ziua 7. Este ultima zi de tabără, ziua în care după masa de prânz cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și părăsim castelul care ne-a găzduit atâtea zile frumoase.

 

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica ordinea desfășurării activităților în funcție de condițiile meteorologice și a anumitor necesități ale grupurilor.

 

HOSTEL DUMBRAVA MINUNATĂ: este situat în Stațiunea Climaterică Sâmbata, la numai 500 de m de Mănăstirea Sâmbata, la poalele Munților Făgăraș.  Cazarea se realizează în camere și apartamente cu 3,4 și 6 locuri, cu paturi clasice și etajate, fiecare dotate cu baie proprie și apă caldă permanent. Mesele se servesc în restaurantul pensiunii (autorizat și clasificat). Sala de relaxare vă așteaptă cu  mese de fussball și mese de air hochei.

DATE DE INTRARE:

20.06; 26.06;

02.07; 08.07; 14.07; 20.07; 26.07;

01.08; 07.08; 13.08.2018 

PRET:  950 LEI / persoana*

PRETUL INCLUDE :

PROGRAM MEDIEVAL

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE

TRANSPORT AUTOCAR

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

ASISTENTA TURISTICA

DISCOTECA IN FIECARE SEARA

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

EXCURSIE OPTIONALA SIGHISOARA 50 LEI/PLATITOR

TRANSFERUL PANA LA BUCURESTI ( in cazul grupurilor din provincie)

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE SI ACTIVITATILE OPTIONALE

ACTIVITATILE OPTIONALE – ZONA PARC AVENTURA

FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in Tara Fagarasaului.

* TARIFUL ESTE VALABIL PENTRU PACHETELE ACHIZITIONATE CU AVANS DE MINIM 300 LEI PANA LA 1.03.2018.

Pachetele achizitionate cu plata avansului pana la 01.04.2018  sunt la tariful de

1030 lei/persoana.

Pachetele achizitionate cu plata avansului dupa  01.04.2018  sunt la tariful de

1100 lei/persoana

Pachetele se achita integral pana la 01.06.2018.

      Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10000 lei la fiecare contract) iar diferenta doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 01.06.2018 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara. Copii cu varsta de pana la 3 ani achita doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente in tabara achita 50%  din pretul pachetului si nu sunt luati in calculul grupelor de insotitori.

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara.

Accesul persoanelor adulte se face numai cu acordul scris al coordonatorului de tabara si cu achitarea tarifului de 1500 lei- tarif de adult pentru tabara.

 

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara Aventura Medievala.