TABARA AVENTURA PE ULITA

Traditii si obiceiuri ca la romani-Bucovina 2018

 


Program tabara:

Tara noastra a fost dintotdeauna bogata in datini, obiceiuri si traditii si de aceea dorim sa le prezentam si sa-i introducem pe copii in lumea traditionala romaneasca. Este important ca noi sa ii facem pe copii sa respecte obiceiurile si traditiile poporului mostenite din mosi- stramosi, sa invatam copii sa aprecieze frumusetea portului romanesc, a dansului  si a cantecului popular romanesc, valorile spirituale dar si sa deprinda tehnicile vechi a unor mestesuguri: incondeierea de oua, pictura pe lemn, pictura pe ceramica, cusutul si tehnici de impaslire.

ZIUA 1 –“ DRUMUL CU AVENTURA”

Devreme, intr- o dimineata, la ora 06:00, ne incepem calatoria catre Tabara “Aventura pe ulita”. Ne incepem drumul “aventuros” din Bucuresti, continuam catre Buzau- Bacau- Campulung Moldovenesc. Bineinteles ne oprim sa vizitam o parte (doar 2 obiective la alegere) din monumetele istorice care ne ies in cale pe drumul nostru: Manastirea Agapia, Manastirea Varatec, Muzeul Memorial “Ion Creanga”- Humulesti, Cetatea Neamtului, Manastirea Neamt. La lasarea serii intram cu autocarul pe “ulita”, coboram , facem cunostinta cu gazdele noastre si ne cazam.

Servim prima cina.

In ziua urmatoare toti participanti la tabara isi aleg atelierele (maxim 2 ateliere / persoana) la care doresc sa participe pe parcursul acestei tabere, in functie de ce abilitati isi doresc sa dezvolte ( cate un atelier din fiecare grupa astfel:

grupa folclor –  la alegere intre dansuri populare sau muzica populara si .

grupa mestesuguri – la alegere intre pictura sau impaslire

Fiecare grup se imparte in mod egal catre fiecare grupa de ateliere.

ATELIERUL DE PICTURAne este prezentata arta traditionala de picture (tehnica, instrumente,modele si culori) si cu pensula in mana ne transformam in adevarati mestesugari si  dam viata si culoare obiectelor care ne inconjoara.

Vom putea experimenta invataturile noastre pe mai multe tipuri de suport pentru pictura:

  • Oua- invatam obiceiul stravechi de incondeiere a oualelor rezultand astfel adevarate opera de arta – ouale incondeiate din Bucovina
  • lemn- povestea lemnului, prelucrarea acestuia si bucuria de a oferi viata lemnului
  • ceramica- povestea straveche despre olarit- transformarea lutului in vase modelate in diverse forme si transformarea acestora in obiecte decorative cu modele traditionale
  • neconventional -aplicam tot ce am invatam prin intermediul artei tradionale de pictura si apelam la imaginatie pentru a experimenta amestecul culorilor si pe alte tipuri de material  -textile, carton, panza, conuri de brad, pietre.

ATELIER DE CROSETAT si IMPASLIT

Crosetatul–  activitate manuala usoara accesibila oricui, baieti sau fete. Ascultam cu mare interes povestea inului, canepei si bumbacului si totodata deprindem tehnici de crosetat si ochiuri de baza, care se vor transforma in semne de carte, bentite sau bratari.

Impaslirea- aflam ce inseamna acest termen si proces. Aflam cum se obtine materialul de lucru – pasla – cum lana de pe oita trece prin mai multe stadii si ajunge in manutele noastre pentru a ne realiza decoratiuni pufoase.

ATELIERUL “FOLCLORISTII”atelier de dans, formam ansambluri si invatam suite de dansuri populare usoare din toate regiunile Tarii Romanesti.

ATELIERUL DE CANTEC SI VOIE BUNA – toti cei cu glas de privighetoare vor putea participa la atelierul de muzica, in cadrul caruia invatam cantece de voie buna romanesti.

Dupa amiaza participam la activitati sportive (jocuri de echipa – fotbal,volei) si ne pregatim sa plecam in excursii si drumetii pentru a putea vedea cu ochii nostri frumusetile Bucovinei. Astfel , va propunem 2 excursii (incluse in pretul taberei):

Excursia 1 – Campulung Moldovenesc- Muzeul Oului (pret bilet intrare 4 lei ) – plimbare cu Mocanita Hutulca- Moldovita(pret bilet 15 lei / copil si  30 lei/ adult).

Excursia 2 – Campulung Moldovenesc – Pojorata- Drumul Comorilor- Transrarau- in drumetie putem admira Pietrele Doamnei, Varful Rarau. In cadrul acestei drumetii veti putea admira adevarate frumuseti ale naturii, avand posibilitatea de a vedea Muntii Giumalau, Muntii Ceahlau, Valea Moldovei sau Valea Bistritei.

In aceste zile ne vom face timp si pentru organizarea unei excursii optionale pentru a putea vizita o parte din minunata Bucovina:

Traseu 1- Manastirea Moldovita – Manastirea Sucevita – Atelierul de ceramica neagra din Marginea- Radauti(pret 40 lei).

Traseu 2 – Manastirea Moldovita – Manastirea Sucevita – Atelierul de ceramica neagra din Marginea-Manastirea Putna-  Radauti(pret 50 lei).

Traseul 3: Campulung Moldovenesc – Sadova – Lacul Iezer ( pret 20 lei )

Fiecare seara va fi deosebita pentru ca avem pregatite programe speciale: serate de dans, jocuri, activitati sportive.

In ultima zi organizam “ADUNAREA POPORULUI” –  chemam reprezentantii din toate regiunile Romaniei si dam startul la cea mai frumoasa petrecere romaneasca. Vom fi inconjurati de obiectele create de voi, mici romanasi cu inima mare, la atelierele mestesugaresti si va rasuna muzica autentica romaneasca. Bineinteles ca in aceeasi seara vom avea si festivitatea de premiere si un foc de tabara.

ULTIMA ZI – Cu parere de rau ne luam “La revedere!” de la gazdele noastre primitoare si pornim spre casa dornici sa povestim celor dragi, cum am petrecut zile minunate in tabara “AVENTURI PE ULITA”.

Traseu retur – Campulung Moldovesnesc – vizita Manastirea Voronet – Vizita Cetatea Suceava – Bacau – Buzau – Bucuresti.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ordinea desfasurarii activitatilor in functie de conditiile meteorologice si a anumitor necesitati ale grupurilor.

HOSTEL ALEX

 Situat intr-un cadru natural deosebit la marginea orasului Campulung Moldovenesc, la poalele Muntiilor Rarau, Hostel Alex ne saluta din inima Bucovinei si va ofera cazare in camere 2,3,4 de locuri, cu grup sanitar propriu, TV. Complexul situat pe malul raului Moldova se intinde pe aproximativ 4 hectare de teren si pune la dispozitia turistilor 2 terenuri de fotbal, un teren de volei, foisoare,  un amfiteatru, piscina acoperita, lac de pescuit, restaurant, traseu de aventura, tiroliana. – http://www.hotel-alex.ro/

 

DATE DE INTRARE

TABARA 7 ZILE: 

16.06; 22.06; 28.06;

04.07; 10.07; 16.07; 22.07; 28.07;

03.08; 09.08, 15.08.2018

PRET:1000 lei/ persoana

PRETUL INCLUDE :

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE

TRANSPORT AUTOCAR

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

ASISTENTA TURISTICA

FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSFERUL PANA LA BUCURESTI ( in cazul grupurilor din provincie ) click aici – PENTRU ACCES GRILA DE TRANSFER

EXCURSIILE OPTIONALE

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

ACTIVITATI OPTIONALE IN PARC:

 Tiroliana ( 5 lei/coborarea), traseu de aventura prin copaci 10 lei/ un traseu, bile pe apa 10 lei/ 5 minute, tir cu arcul 5 lei/5 sageti, tir cu pusca  5 lei/ 10 focuri, trambulina 5 lei/ 5 minute

* TARIFUL ESTE VALABIL PENTRU PACHETELE ACHIZITIONATE CU AVANS DE MINIM 300 LEI PANA LA 1.02.2018.

Pachetele achizitionate cu plata avansului pana la 01.03.2018  sunt la tariful de 1100 lei/persoana.

Pachetele achizitionate cu plata avansului dupa  01.03.2018  sunt la tariful de 1200 lei/persoana .

Pachetele se achita integral pana la 01.06.2018.

      Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract) iar diferenta doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 01.06.2018 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara. Copii cu varsta de pana la 3 ani achita doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente in tabara achita 50%  din pretul pachetului si nu sunt luati in calculul grupelor de insotitori.

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara.

Accesul persoanelor adulte se face numai cu acordul scris al coordonatorului de tabara si cu achitarea pachetului de 1500 lei- tarif de adult pentru tabara.

 

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara “Aventura pe Ulita”.