TABARA AVENTURI PRIN TARA MOTILOR

MUNTII APUSENI – 2018

 

 

 

Ziua 1.   Intalnirea la ora 6.00 in parcarea de la Academia Militara ( acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul Pitesti – Sibiu – Hunedoara ( Castelul Corvinilor) – Brad  – Campeni – Arieseni. Cazarea grupului, timp liber pentru acomodare.  Seara servim prima cina .

Ziua 2 Dupa servirea micului dejun, daca vremea ne permite, ne propunem sa organizam o excursie catre Pestera Scarisoara (copii 8 lei) si pestera Poarta lui Ionele (copii 7 lei), o alta propunere este o drumetie pentru a vedea Piatra Graitoare (piatra care raspunde “intrebarilor” dumneavoastra in acelasi fel in care un papagal vorbitor ar face-o. Singura diferenta ar fi ca trebuie sa faceti un pic de miscare pana la Piatra Graitoare iar apoi sa strigati la ea. Este un fenomen interesant – un ecou clar produs de o piatra situata pe creasta Muntiilor Bihor, o portiune din traseu se face cu telescaunul din statiunea Vartop (o urcare costa pentru adulti 7 lei, iar pentru copii 4 lei)).

Dupa amiaza echipele participa la jocuri de indemanare.

Ziua 3 In prima parte a acestei zile, va propunem o excursie la Chiscau pentru a vizita Pestera Ursilor (adulti 20 lei, copii 10 lei, la 10 copii o gratuitate) si Muzeul Etnografic La Flutur (intrarea gratuita), o alta varianta ar fi vizita la Pestera Meziad (denumita si catedrala Romaniei, adulti 15 lei, copii 10 lei) sau Pestera Farcu (pestera cu cristale, adulti 15 lei, copii 10 lei, trebuie facuta o lista care să conţină numele şi prenumele membrilor grupului, datele personale şi datele de contact ale coordonatorului grupului.).

In partea a doua a zilei va propunem sa participati optional la activitati distractive: tiroliana ( 5 lei coborarea), tir cu arcul ( 5 lei/5 sageti), tir air soft ( 5 lei/10 focuri), plimbare cu caiacul ( 10 lei/ 5 minute), bile pe apa ( 10 lei/5 minute), barcute pe apa ( 10 lei / 5 minute).

Dupa cina echipele participa la programul de  “CARNAVAL” ( unde fiecare echipa trebuie sa se costumeze cat mai original) si la programul  “TALENT SHOW”  (unde echipele ne pot incanta cu talentul lor).

Ziua 4. Dupa servirea micului dejun propunem o drumetie catre  Catunul  Patrahaitesti unde veti gasi mesteri populari, ce stiu sa faca lemnul sa cante, cioplind tulnice si fluiere. Dupa vizita la muzeu, cararea ne duce mai departe la frumoasa cascada de pe Valea Bucinisului.

Dupa masa de pranz vom face orientare dupa harta si vom raspunde la ghicitorile din fiecare post.

Ziua 5. Dupa servirea micului dejun va propunem organizarea unei EXCURSII OPTIONALE LA ALEGERE astfel:

Varianta 1: Traseul Arieseni – Campeni – Salina Turda – Cheile Turzii ( cost 45 lei/platitor, intrare in salina adult 30lei, copii 15lei, la 10 copii se acorda o gratuitate).

Varianta 2: Traseul Arieseni – Baile Felix – bazinele termale (cost 45 lei/platitor, bilet intrare adult 30lei, bilet intrare copil pana la 14 ani – 15lei)

Varianta 3: Traseul Arieseni – Oradea (cost 45 lei/platitor), aici se pot vizita urmatoarele obiective turistice Gradina Zoologica – 6lei, Cetatea Oradea – vizita muzeu 5lei, sau se poate merge la Aquapark Nympharea, intrarea – adulti 25lei, copii 15-18 ani 20 lei, copii 3-14 ani 12 lei.

Dupa cina toate echipele vor participa la un concurs de dans.

In fiecare seara dupa servirea cinei propunem o serie de activitati care se desfasoara in paralel: discoteca, activitati sportive si de relaxare (  tenis de masa, fussball, airhokey, atelier pictura, atelier noduri).

Ziua 6. Tehnicile cercetasesti (supravietuire, alimentatie, prim ajutor, pericole in natura) – au rol de initiere in turismul montan si nu numai. In urma desfasurarii lor se evidentiaza preocuparea copiilor pentru solutionarea problemelor comune precum si cresterea increderii reciproce intre acestia. Toate aceste activitati se desfasoara intr-o drumetie catre Groapa Ruginoasa sau la Cascada Varciorog.

O alta propunere pentru aceasta zi este o excursie optionala pe traseul Arieseni – Rosia Montana- Galeriile Romane – Casa Memoriala Avram Iancu – Dealul cu melci si Cascada Pisoaia ( cost 25 lei/platitor, intrarea la mina este de 5lei/copil, iar la Avram Iancu 4 lei/copil).

FESTIVITATEA DE PREMIERE SI FOCUL DE TABARA

Ziua 7.  Dupa micul dejun, cu bagajul plin de amintiri,  ne luam ramas bun de la gazdele noastre si plecam catre casa dornici sa povestim celor dragi, cum am petrecut 7 zile minunate in tabara “AVENTURI PRIN TARA MOTILOR”

Traseu retur: Arieseni  – Alba Iulia (Cetatea Medievala cu Palatul Apor si Palatul Bethelen Miklos, Obeliscul ,,Horea, Closca si Crisan”) – Sibiu – Ramnicu Valcea  – Bucuresti.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica ordinea desfasurarii activitatilor in functie de conditiile meteorologice si a anumitor necesitati ale grupurilor.

Gazde primitoare: Vila Vank, Vila Sarra Vank si Pensiunea Casa Dobra

Cele 3 spatiide cazare sunt situate in localitatea Arieseni, judetul Alba la altitudinea de 860 m, pe Valea Ariesului in inima Muntilor Apuseni si ofera turistilor camere cochete cu 2,3 sau 4 locuri. Grupurile sanitare, dotate cu dusuri (cu apa calda ), sunt situate in camera. Complexul dispune de bucatarie si sala de mese proprie  spatiu de relaxare ( fussball si tenis de masa), teren de sport ( fotbal, volei). Bucatele sunt pregatite cu atentie folosind ingrediente produse in „gradina motului”.

Locuri disponibile:

Vila Vank 50 locuri    www.vilavank.ro

Vila Sarra Vank 40 locuri www.sarravank.ro

Casa Dobra 20 locuri www.welcometoromania.ro/DN75/DN75_Arieseni_Casa_Dobra_r.htm

DATE DE INTRARE TABARA 7 ZILE: 

18.06; 24.06; 30.06;

 06.07; 12.07; 18.07; 24.07; 30.07;

05.08;  11.08; 17.08.2017

PRET:

 990 LEI / persoana (vila Vank)

1030 LEI / persoana (vila Sarra Vank sau Casa Dobra ) 

PRETUL INCLUDE :

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

6 NOPTI CAZARE –  7 ZILE

6 PENSIUNI COMPLETE

TRANSPORT AUTOCAR

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

ASISTENTA TURISTICA

FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

 

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSFERUL PANA LA BUCURESTI ( in cazul grupurilor din provincie ) – click aici – PENTRU ACCES LA GRILA DE TRANSFER

EXCURSIA OPTIONALA

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

* TARIFUL ESTE VALABIL PENTRU PACHETELE ACHIZITIONATE CU AVANS DE MINIM 300 LEI PANA LA 1.02.2018.

Pachetele achizitionate cu plata avansului pana la 01.03.2018  sunt la tariful de

1100 lei/persoana.

Pachetele achizitionate cu plata avansului dupa  01.03.2018  sunt la tariful de

1200 lei/persoana .

Pachetele se achita integral pana la 01.06.2018.

      Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract) iar diferenta doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 01.06.2018 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara. Copii cu varsta de pana la 3 ani achita doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente in tabara achita 50%  din pretul pachetului si nu sunt luati in calculul grupelor de insotitori.

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara.

Accesul persoanelor adulte se face numai cu acordul scris al coordonatorului de tabara si cu achitarea pachetului de 1500 lei- tarif de adult pentru tabara.

 

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara AVENTURI prin Tara Motilor.