TABARA”DACII SI ROMANII”

 BAILE HERCULANE 2017

AMINTIRE DE-O VIATA

Va invitam sa participati la o altfel de tabara in perioada vacantei de vara, cu urmatorul program:

Ziua 1: Intalnirea la ora 7.30 in parcarea de la Academia Militara (acces din B-dul Eroilor). Plecarea spre “Poarta Timpului”, pe traseul Pitesti – Baia de Arama – Herculane, se va face cu ajutorul “trasurilor” moderne, puse la dispozitia voastra. In drumul nostru spre aventura, la Horezu, vizitam atelierul de olarit si vom invata  sa modelam o cana dacica sau romana, la Baia de Fier, vizitam Pestera Muierii, la Targu Jiu, vom face o plimbare prin “Parcul lui Brancusi” si pana sa ajungem in tabara vizitam si Manastirea Tismana. Odata ajunsi la “Poarta Timpului”, vom face cazarea grupului si “impartirea” timpului liber pentru acomodare. In aceasta zi, toti elevii participanti se organizeaza in echipe de 8-10 copii; isi stabilesc capitanul, numele echipei (sa fie romanesc) si sloganul sau strigatul de lupta. Seara servim prima cina.

Ziua 2: Dupa servirea micului dejun propunem copiilor un program special in care urmarim in mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipa si sublinierea rolului fiecarui coechipier ca parte integrata in grup. Activitatile desfasurate, pun in evidenta, creativitatea si atentia copiilor precum si aptitudinile de coordonare, cooperare, indemanare.

Activitatea 1: jocuri preferate ale dacilor si romanilor, in viata lor cotidiana a acelor vremuri, cu ajutorul materialelor puse la dispozitie de animatori  

Activitatea 2: realizarea unor arme de lupta (arc, sulita, prastie, sabie), cu ajutorul ustensilelor puse la dispozitie de animatori in cadrul atelierului de fierarie

Activitatea 3: realizarea steagului echipei cu ajutorul propriilor materiale aduse de participanti.

Activitatea 4: concursuri de tir cu arcul si aruncarea sulitei la punct fix cu ajutorul propriilor creatii realizate in aceasta zi. 

Ziua 3: Dupa servirea micului dejun propunem o excursie optionala la “Ulpia Traiana Sarmizegetusa” (pe numele său complet Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa) a fost capitala Daciei Romane, situată la o distanță de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei. Ruinele orașului antic constituie azi obiectul unui complex arheologic în localitatea Sarmizegetusa, județul Hunedoara. – cost 35 lei/ platitor.

O alta excursie propusa este la Complexul Mulinologic de la Rudaria (Eftimie Murgu). Numele de Rudaria deriva din doua cuvinte slave, ruda = minereu si reka = riu. Denumirea mulinologic deriva din cuvantul moulin= moara din limba franceza. La Rudaria (satul Eftimie Murgu, Caras Severin) este cel mai mare parc mulinologic din sud estul Europei. Adică parc cu mori de apă. În momentul de fata la Eftimie Murgu sunt 22 de mori insirate de-a lungul a aproximativ 3 kilometri de rau. Ultima oprire o facem la Cascada Bigar – locul unul  in topul cascadelor unice din lume. – cost 35 lei/platitor.

Ziua 4: Dupa servirea micului dejun propunem un program ce va include activitati care vor începe simultan. Acestea se vor desfasura pe parcursul intregii zile cu respectarea programului de servire a meselor. Prin desfasurarea activitatilor acestei zile se urmareste in primul rand dezvoltarea increderii in sine dar si in coechipieri.

Activitatea 1: realizarea unor podoabe antice cu ajutorul ustensilelor puse la dispozitie de animatori.

Activitatea 2: realizarea unor picturi pe pietre, cu ajutorul ustensilelor puse la dispozitie de animatori.

Activitatea 3: demonstratii de lupte intre gladiatori, oferite de catre animatori.

Ziua 5/6: Dupa servirea micului dejun propunem o simulare a unor tehnici de lupta dacice si romane, cat si a unor jocuri preferate ale acelor vremuri. La activitatile prezente in aceasta simulare, echipele vor fi impartite in doua tabere romane si dacice.Aceste echipe,vor organiza, cu ajutorul propriilor materiale un program cultural pe tema dacii si romanii: dansul nimfelor, ciuleandra –  sceneta , poezie, parada cetei, dans sau ritual, prezentare steag. Activitatile pun in evidenta in primul rand aptitudinile de coordonare, cooperare pentru atingerea obiectivelor comune.

Activitatea 1: simularea unor tehnici de lupta dacice si romane cu ajutorul informatiilor puse la dispozitie de animatori.

Activitatea 2: realizarea unor spectacole cu membrii echipelor prezente in tabara, impartite in doua categorii distincte – dacice si romane, cu ajutorul propriilor materiale.

La lasarea intunericului, ne strangem sa participam la ritualul de aprindere al tortelor si rugului lui Zamolxe.

Ziua 6/7: Micul dejun. Dupa FESTIVITATEA DE PREMIERE, cu bagajul plin de amintiri,  ne luam ramas bun de la gazdele noastre si plecam catre casa dornici sa povestim celor dragi, cum am petrecut 6/7 zile minunate in tabara “DACII SI ROMANII”, dar nu inainte de a face o plimbare optionala cu vaporasul pe Dunare “La Cazane” – Statuia lui Decebal si o vizita la  Hidrocentrala Portile de Fier. 

PENSIUNEA CASA ECOLOGICA – BAILE HERCULANE

Amplasata intr-un cadru natural de vis, in muntii Cernei,  inconjurata de dealuri cu paduri virgine, Pensiunea Casa Ecologica va ofera: cazare in cabanute din lemn [dotate cu baie proprie, televizor (lcd), frigider], cazare in vila, camere si apartamente de 2 pana la 6 locuri cu baie proprie, restaurant capacitate 150 locuri, piscina exterioara, piscina interioara, jacuzzi, masa tennis, teren sport    

 www.pensiuneaecologica.ro

DATE DE INTRARE TABERE 6 ZILE:

29.06;

 10.07; 21.07;

 01.08; 12.08;  23.08.2017

PRET: 840 LEI / persoana*

DATE DE INTRARE TABERE 7 ZILE:

04.07; 15.07; 26.07; 06.08; 17.08

PRET: 960 LEI / persoana*

PRETUL INCLUDE :

PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA

5/6 NOPTI CAZARE –  6/7 ZILE

5/6 PENSIUNI COMPLETE

TRANSPORT AUTOCAR

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM

ACCES PISCINA – ZILNIC IN AFARA PROGRAMULUI PROPUS DE ANIMATORI

ASISTENTA TURISTICA

FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

TRANSFERUL PANA LA BUCURESTI ( in cazul grupurilor din provincie) –click aici pentru vizualizare grila transfer

VIZITA + ATELIERUL MICUL OLAR 10 LEI/PERSOANA ( HOREZU)

EXCURSIA OPTIONALA LA ULPIA TRAIANA SARMISEGETUZA 35 LEI/PERSOANA

EXCURSIA OPTIONALA LA RUDARIA SI CASCADA BIGAR 35 LEI/PERSOANA

PLIMBARE CU VAPORASUL IN CAZANELE DUNARII – 25 LEI/ PERSOANA

INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE

LOCURI DISPONIBILE 150/ SERIE

* TARIFUL ESTE VALABIL PENTRU PACHETELE ACHIZITIONATE CU AVANS DE MINIM 300 LEI PANA LA 1.02.2017.

Pachetele achizitionate cu plata avansului pana la 01.03.2017  sunt la tariful de

950 lei/persoana ( tabara 6 zile), respective 1050 lei/persoana (tabara 7 zile).

Pachetele achizitionate cu plata avansului dupa  01.03.2017  sunt la tariful de

1020 lei/persoana ( tabara 6 zile), respective 1100 lei/persoana (tabara 7 zile).

Pachetele se achita integral pana la 10.06.2017.

      Plata serviciilor turistice se face cash ( dar nu mai mult de 10 000 lei la fiecare contract) iar diferenta doar prin transfer bancar.

Pentru  retragerile survenite  dupa data de 10.06.2017 se admite doar inlocuirea  persoanelor retrase. Sumele achitate nu se returneaza. Pachetele se achita integral indiferent de numarul de zile petrecute in tabara sau de modul de a ajunge in tabara. Copii cu varsta de pana la 3 ani achita doar transportul. Copii cadrelor didactice (3 –14 ani) prezente in tabara achita 50%  din pretul pachetului si nu sunt luati in calculul grupelor de insotitori.

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani insotiti doar de cadre didactice.

Din motive obiective ne vedem nevoiti sa nu mai acceptam participarea persoanelor adulte ( parinti, bunici etc) sau a copiilor neinsotiti de cadre didactice, la programele de tabara.

Accesul persoanelor adulte se face numai cu acordul scris al coordonatorului de tabara si cu achitarea pachetului de 1500 lei- tarif de adult pentru tabara.

 

Va asteptam sa petrecem o saptamana de neuitat in tabara Aventura in Natura.

www.e-tabara.ro